Τα 10 προϊόντα που η Apple απέσυρε... σιωπηρά

Τα 10 προϊόντα που η Apple απέσυρε... σιωπηρά
ired.gr

Εξετάζουμε δέκα προϊόντα που η Apple διέκοψέ την διάθεσή τους στην αγορά, χωρίς προειδοποίηση - ired.gr

Η Apple κατά καιρούς στέλνει στο χρονοντούλαπο της τεχνολογικής ιστορίας προϊόντα που έχουν αγαπηθεί από το ευρύ κοινό. Σε άλλες περιπτώσεις αποσύρει υπηρεσίες που απλά ...δεν τράβηξαν. Ας ρίξουμε μια ματιά σε δέκα από αυτά αναπολώντας ένδοξες (ή και αποτυχημένες) στιγμές της εταιρίας.

Διαβάστε εδώ για τους 7 χαρακτήρες των κατόχων iPhone

1. iTunes Ping

ired apple products apple quietly 01

Προσωπικά, το λάτρευα. Αντικειμενικά όμως η αποτυχία ήταν παταγώδης. Η Apple επιχείρησε να ενσωματώσει στο iTunes ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο εστίαζε στην μουσική. Ναι μεν το user interface ήταν μέτριο, αλλά ο λόγος που απέτυχε θεωρώ πως ήταν άλλος: Social network χωρίς κουτσομπολιό ή έστω πολλές φωτογραφίες και videos, είναι καταδικασμένο στην αποτυχία. Παρουσιάστηκε το 2010 και αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.

2. Πλαστικά MacBooks

ired apple products apple quietly 02

Για πολλούς από εμάς τα πλαστικά Macbooks αποτέλεσαν το έναυσμα της ενασχόλησής μας με τα laptops της μηλοεταιρίας. Με σχετικά προσιτή τιμή, ελαφριά και με εκπληκτική αυτονομία για την εποχή τους, η οποία άγγιζε τις πέντε ώρες ενώ ο ανταγωνισμός πάλευε για να ξεπεράσει τις δύο! Μας έκαναν παρέα από το 2006 και αποσύρθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 (μαύρο μοντέλο) και τον Ιούλιο του 2011 (άσπρο μοντέλο). Ειδική έκδοση του άσπρου μοντέλου συνέχισε να κυκλοφορεί για λίγο καιρό και αποκλειστικά για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Διαβάστε για το νέο Macbook

3. 30-inch Cinema Display

ired apple products apple quietly 03

Αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο για τους επαγγελματίες. Αν και αρκετά...χοντρό - κάτι πραγματικά ασυνήθιστο για την Apple - οι επαγγελματίες το είχαν αγαπήσει. Αντικαταστάθηκε με το 27ιντσο μοντέλο τον Ιούλιο του 2011, εισάγοντας παράλληλα την τεχνολογία συνδεσιμότητας Thunderbolt.

4. MacBook Pro 17"

ired apple products apple quietly 04

Οι φωτογράφοι και οι video editors το είχαν λατρέψει. Το 17-ιντσο μοντέλο του MacBook Pro αποτέλεσε την μοναδική επιλογή τους επί σειρά ετών. Όμως, τον Ιούνιο του 2012 σταμάτησε να αποτελεί μέρος της σειράς φορητών υπολογιστών της Apple. Δεν νομίζω πως οι fans συγχώρησαν ποτέ την εταιρία για αυτή της την κίνηση.

Διαβάστε για την μη διαθεσιμότητα των Windows 7 (μέσω Boot Camp) στα νέα MacBooks

5. iDVD

ired apple products apple quietly 05

Ωραίες εποχές. Όταν όλοι έψαχναν για πανάκριβα επαγγελματικά προγράμματα DVD Authoring, η Apple παρείχε δωρεάν το - φιλικότατο προς τον χρήστη - iDVD, ως μέρος της σουίτας iLife. Πόσα DVD's, πόσα custom menus, πόσοι φίλοι να μένουν άφωνοι όταν φορτώναμε τα DVD-Video στο player για να δούμε ταινία. Και να έχω την τεράστια χαρά να τους λέω πως το software κυκλοφορούσε αποκλειστικά για Mac... "Απεβίωσε" τον Οκτώβριο του 2010.