Tim Cook - World’s Greatest Leader

Tim Cook - World’s Greatest Leader
ired.gr

 Γιατί ο Tim Cook ανακηρύχθηκε ο "μεγαλύτερος παγκόσμιος ηγέτης"

Το περιοδικό Fortune επιβράβευσε τον CEO της Apple, Tim Cook με τον τίτλο "World's Greatest Leader". Τα διεθνή media, καλύπτοντας το θέμα εστιάζουν στα πλεονεκτήματα που ο Tim διαθέτει ως ηγέτης και ως προσωπικότητα. Τα περισσότερα από αυτά βέβαια είναι ειπωμένα δεκάδες φορές κατά το παρελθόν. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να εστιάσουμε σε ποιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Tim που φαίνεται πλέον πεντακάθαρα πως "οδηγεί" με τεράστια επιτυχία την μεγαλύτερη εταιρία παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Τέλος οι Antivirus εφαρμογές από το App Store

ired tech news tim cook leader of the year 01

  • Έμφαση στον παράγοντα "άνθρωπο" - λιγότεροι "αριθμοί"

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των CEO's ανά τον κόσμο, ο Tim εστιάζει πρώτα στον άνθρωπο. Σε κάθε κρίσιμο meeting όπου αποφασίζονται στρατηγικές και μελλοντικά προϊόντα, για τον Tim Cook οι αριθμοί έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν, αλλά περισσότερο ως "περιφερειακά" τεχνοκρατικά στοιχεία. Ο παράγοντας άνθρωπος και η βελτίωση της καθημερινότητάς του αποτελούν το κυριότερο κίνητρο για τις επιλογές του και η εμπιστοσύνη που του δείχνει το κοινό της Apple δείχνει να επιβεβαιώνει το σκεπτικό του.

Διαβάστε για τις εφαρμογές που πρέπει να έχετε στο iPhone σας

ired tech news tim cook leader of the year 02

  • Ηρεμία

Είναι κάτι που μπορούμε να διακρίνουμε από την πρώτη στιγμή. Σε αντίθεση με τον Steve, ο Tim Cook εμφανίζεται πάντα ήρεμος και πράος. Δεν είναι τυχαίο πως η Angela Ahrendts, που ανέλαβε την ευθύνη του τομέα λιανικής της εταιρίας, έχει δηλώσει επανειλημμένως πως αυτό είναι το χαρακτηριστικό που την "κέρδισε", ενώ δεν είχε ακόμα αποφασίσει την "μεταγραφή" της στην Apple.

Άμεση, δωρεάν πρόσβαση σε χρηστικές πληροφορίες με το AthensBook για iPhone

ired tech news tim cook leader of the year 03

  • Ακούει

Ακούγεται απλό και δεδομένο, αλλά δεν είναι. Ο Tim Cook έχει αποδείξει όσο κανένας πως ενστερνίζεται τις ανησυχίες (και ενίοτε απαιτήσεις) των φίλων της Apple. Όλο και περισσότερα features που οι fans απαιτούσαν από την Apple προστίθενται στα προϊόντα της αλλά και στρατηγικές τροποποιήσεις έρχονται να καλύψουν τις απαιτήσεις του κοινού. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Apple μέσα σε λίγους μήνες παρουσίασε μοντέλα iPhone με μεγαλύτερες οθόνες αλλά και προσέθεσε χαρακτηριστικά στο iPhone όπως τα πληκτρολόγια τρίτων και τα widgets.

ired tech news tim cook leader of the year 04

  • Η κουλτούρα και οι ιδέες της Apple

Εδώ ο Tim "συμβαδίζει" απόλυτα με τον Steve. Δεν έχει τόση σημασία ποιο θα είναι το προϊόν ή ποια θα είναι η τελική τιμή του. Πρωταρχικός στόχος του είναι η διατήρηση της κουλτούρας της Apple. Όταν το design "μπερδεύεται" με τις τέχνες και η εμπειρία της χρήσης της τεχνολογίας προηγείται των specs, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για μια εταιρία. Αλλά αυτό δεν είναι που τελικά διαφοροποιεί την Apple από τις "λοιπές" εταιρείες;

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: