Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer με τα Windows 10

Τέλος εποχής για τον Internet Explorer με τα Windows 10
ired.gr

 H Microsoft αποφασίζει να διακόψει τον IE και να τον αντικαταστήσει με κάτι νεότερο και πιο πρωτοποριακό

Ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η Microsoft εργαζόταν πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ όσον αφορά τον περιηγητή διαδικτύου που θα συνόδευε τα πολυ-αναμενόμενα Windows 10 (δείτε άλλο άρθρο μας)- γνωστό με το όνομα Project Spartan (δείτε άρθρο μας) (ονομασία παρμένη από το δημοφιλές παιχνίδι της HALO).

Φαινόταν όμως ότι θα διατηρούσε ταυτόχρονα και τον IE και μάλιστα σε καίρια θέση και λειτουργία. Όμως οι αρνητικές συνδέσεις και κακές εμπειρίες με τον IE φαίνεται πως είναι πια πάρα πολλές και έτσι αποφασίστηκε να διακοπεί η παραγωγή και εξέλιξή του.

Είναι πια πάρα πολύ χρήστες αυτοί που θεωρούν τον Internet Explorer (δείτε άρθρο μας) συνώνυμο της άθλιας απόδοσης και κακής ποιότητας περιήγησης στο Διαδίκτυο, παρόλο που εδώ και καιρό δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του προγράμματος λειτουργούν αρκετά καλά, όμως η κληρονομιά που άφησε πίσω του το ανοσιούργημα με το όνομα Internet Explorer 6, ήταν σα βράχος που τραβούσε στο βυθό και τις επόμενες (αν και πολύ καλύτερες) εκδόσεις. Και παρόλο που η Microsoft (δείτε άρθρο μας) προσπάθησε να καλυτερέψει τα πράγματα μέσω διαφημίσεων, το στίγμα δυστυχώς (ή ευτυχώς) δε μπόρεσε να αποβληθεί.

ired microsoft ends internet explorer 01

Σε ένα πρόσφατο event λοιπόν ο διευθυντής marketing της Microsoft, Chris Capossela, είπε ότι η εταιρία εστιάζει πια στο Project Spartan κοιτώντας προς το μέλλον και σύμφωνα με τον Tom Warren της The Verge, σκέφτεται σοβαρά πια να δώσει άλλο όνομα στο νέο της περιηγητή κι όχι να συνεχίσει να τον αποκαλεί Internet Explorer. Αν και γνωρίζαμε ότι ο Spartan θα περιλαμβανόταν στα Windows 10, δεν ήταν βέβαιο αν θα συνέχιζε να φέρει το όνομα του προκατόχου του.

Παρόλα ταύτα, αυτό δεν είναι το οριστικό τέλος του ΙΕ. Όταν ζητήθηκε να πει τη γνώμη του και να κάνει κάποια δήλωση, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας είπε,

Το Project Spartan είναι για τη Microsoft ο περιηγητής διαδικτύου νέας γενιάς που φτιάχτηκε ακριβώς για τα Windows 10. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τον Internet Explorer με τα Windows 10 για επιχειρήσεις και άλλους πελάτες που μπορεί να χρειάζονται την υποστήριξη και προς τα πίσω συμβατότητα."

Και, ενώ τελικά ο Spartan δε θα εμφανιστεί με το όνομα και κάτω από την ίδια στέγη με τον Internet Explorer, η Microsoft δεν γνωρίζει ακόμη πώς ακριβώς να τον ονομάσει. Αυτό που φαίνεται πιθανό πάντως, είναι ότι το όνομα της εταιρίας θα είναι τμήμα του ονόματος του νέου προγράμματος, όπως ήταν και με τον ΙΕ.

ired microsoft ends internet explorer 02

Ο Project Spartan φαίνεται πως θα είναι τελικά ένας πολύ καλός και πολλά υποσχόμενος περιηγητής που θα προσφέρει μια καθαρότερη εικόνα και την ενσωμάτωση της Cortana (δείτε άρθρο μας). Χωρίς το βάρος και την κακή κληρονομιά του Internet Explorer, ίσως οι χρήστες να αποφασίσουν τελικά να του δώσουν μια ευκαιρία.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα ανάπτυξης του ΙΕ είχε ξαμοληθεί σε ένα "κυνήγι μαγισσών" (λέγε με ... bugs και vulnerabilities) προκειμένου να εξαλείψει όσο το δυνατόν περισσότερα ελαττώματα γίνεται σε μια ενημέρωση που θα γινόταν στα μέσα του Φεβρουαρίου, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα παραμέναμε ασφαλείς μέχρι να γίνει η μετάβαση στο νέο περιβάλλον. Ποιος ξέρει... μπορεί τελικά τα Windows 10 να έχουν πλάκα

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status