Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος οι antivirus εφαρμογές από το App Store

Τέλος οι antivirus εφαρμογές από το App Store
ired.gr

 Εξαφανίστηκαν εφαρμογές που σκάναραν iPhone και iPad για ιούς

Ένα από τα πρώτα θύματα της καταστολής της Apple ήταν το VirusBarrier της εταιρείας Intego που παράγει anti-virus software για Mac και iOS. Ο CEO της συγκεκριμένης εφαρμογής Jeff Erwin δήλωσε πως ενημερώθηκε για την αφαίρεσή της από ένα e-mail που του έστειλε η Apple.

Ο ίδιος το εξηγεί ως εξής:

η Apple δεν θέλει οι άνθρωποι να μένουν με την εντύπωση πως υπάρχουν ιοί στο iOS.

ired tech news no more antivirus apps 01

Η περιγραφή της εφαρμογής στο App Store είναι σαφής ως προς το ότι σκανάρει αποκλειστικά τα συνημμένα στα email και τα cloud αρχεία, όχι την ίδια τη συσκευή. Παρ'όλα αυτά πολλοί χρήστες δεν διαβάζουν καν τα στοιχεία της εφαρμογής και δεν κατανοούν το σκοπό της.

Ποιες εφαρμογές πρέπει να έχετε στο iPhone

"Καταλαβαίνω το σκεπτικό της Apple.Όσο και ξεκάθαρο να είναι το τι ακριβώς κάνει το προϊόν μας, υπάρχουν ακόμα καταναλωτές πουμπερδεύονται και δεν καταλαβαίνουν γιατί η εφαρμογή σκανάρει το iPad ή το iPhone τους" -δήλωσε ο Erwin.

Προσπάθησε όμως να αλλάξει την απόφαση της Apple και έφτασε μέχρι τα υψηλά κλιμάκια της εταιρείας γι'αυτό, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα.

Πληροφορίες σχετικά με anti-virus εφαρμογές για iPhone και iPad βρείτε ΕΔΩ

Η Apple,όπως έγινε σαφές, δεν θέλει η χρήστες των τηλεφώνων της να πιστεύουν ότι υπάρχουν τυχόν ιοί στο κινητό τους επειδή μία εφαρμογή δηλώνει ικανή να τον εντοπίσει και να τον πατάξει.

ired tech news no more antivirus apps 02

Παρ'όλα αυτά δεν αποκλείεται καθόλου να αλλάξει τελικά γνώμη η Apple και να επαναφέρει τις συγκεκριμένες εφαρμογές .Συνηθίζει άλλωστε κάποιες φορές να ακυρώνει κάποιες από τις απαγορεύσεις της. Αυτό ως επί το πλείστον το κάνει όταν οι χρήστες και τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να αναφέρουν αρνητικά σχόλια για τέτοιου είδους πρακτικές.

Έτσι συνέβη με την εφαρμογή Launcher,ένα app που επέτρεπε τη χρήση στις εγκατεστημένες εφαρμογές στο iPhone παρά την κλειδωμένη οθόνη.

Περισσότερα για το Launcher ΕΔΩ

Ξαφνικά το Launcher app εξαφανίστηκε από το App Store, όμως επανεμφανίστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες δείχνοντας μεταστροφή στην απόφαση της εταιρείας.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status