H εφαρμογή που μειώνει κατά 50% το κλάμα του μωρού σας

H εφαρμογή που μειώνει κατά 50% το κλάμα του μωρού σας
ired.gr

 To Quiet Night θα προσφέρει πιο ήσυχες και ξεκούραστες νύχτες στους νέους γονείς

Το θέμα του ύπνου για τους νέους γονείς είναι ίσως το νούμερο ένα ζήτημα της νέας τους ζωής. Σπάνια τα νέα μέλη μιας οικογένειας προσαρμόζονται γρήγορα στο δίπτυχο «μέρα-νύχτα». Συνήθως ακολουθούν εντελώς δικούς τους ρυθμούς και συχνά κάνουν τη νύχτα..μέρα!

Το παιχνίδι Quiet Night δημιουργήθηκε από δύο αδέλφια από την Αγγλία που κατοικούν στο Σαν Φρανσίσκο και ισχυρίζονται ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα. Το σκεπτικό τους είναι πως μπορούν να μας βοηθήσουν στο να μάθουμε ποια μουσική προτιμάει να ακούει το μωρό μας. Η αγαπημένη του μουσική το βοηθάει να αναπτυχθεί αλλά και να κοιμηθεί γρηγορότερα. Ο Μπεν 34 ετών και η αδελφή του Ερμιόνη 29 ετών, δημιούργησαν μια έξυπνη συσκευή που με τη μουσική της καταφέρνει να μειώσει το κλάμα κατά 30-50%.

Μάθετε ΕΔΩ για την ενότητα παιδικών εφαρμογών από την Apple

Τα νέα ζευγάρια φάνηκαν να ενθουσιάζονται και στήριξαν την προσπάθεια παρέχοντας 30.000 δολάρια από την πρώτη κιόλας μέρα που το Quiet Night βρέθηκε στη διεθνή crowdfunding πλατφόρμα Indiegogo.

ired ios apps for children 01

To πρότζεκτ τους είναι εμπνευσμένο από το έργο του καθηγητή Tom Troscianko του Bristol University ο οποίος προσέγγισε τον Μπεν πριν από 8 χρόνια. Ο καθηγητής είχε αφιερώσει 20 χρόνια έρευνας πάνω στην επίδραση της μουσικής στη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού.

Όταν ο καθηγητής έφυγε από τη ζωή τα σχέδια πάγωσαν αλλά 6 μήνες μετά ο Μπεν αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του.

«Με το να μάθουμε τι αρέσει σε ένα μωρό και να ακούμε τις ανάγκες του το βοηθάμε να μαθαίνει πιο γρήγορα» δήλωσε ο Μπεν στη Daily Mail.

Παιδιά και iPhone:Περιορισμοί ασφαλείας

Ωστόσο υπήρξε ένα πολύ χρήσιμο αποτέλεσμα που τα δύο αδέλφια δεν είχαν υπολογίσει! Τα μωρά μένοντας απασχολημένα με τους αγαπημένους τους ήχους, ξεχνάνε για λίγο τους γονείς και μειώνουν το κλάμα κατά 50%!

Συμβουλές για ασφαλή χρήση του YouTube από τα παιδιά

Το Quiet Night εφόσον αγγίξει τον στόχο των 100.000 δολαρίων θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2015 και αναμένεται να κάνει θραύση στους νέους γονείς! Η βιβλιοθήκη του περιέχει 125 προεπιλεγμένα τραγούδια ενώ με την αντίστοιχη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε χρήστες iPhone και Android, θα μπορούν οι γονείς να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν ακόμα περισσότερη μουσική σύμφωνα με τις προτιμήσεις του μωρού τους.

ired ios apps for children 02

ired ios apps for children 03

Τα αδέλφια - δημιουργοί υπενθυμίζουν ότι κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Κάποια θα τραβήξουν τη λαβή της wi-fi συσκευής στον τρίτο-τέταρτο μήνα ενώ άλλα από τον έκτο κι έπειτα. Όταν το κάνουν όμως οι λιλιπούτειοι ακροατές θα μειώσουν το κλάμα, χαρίζοντας στους γονείς τους μία κατά μέσο όρο επιπλέον ώρα πολύτιμου ύπνου!!

από Persi

Δείτε περισσότερα: