Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογία: Τα πιο σημαντικά νέα των τελευταίων 48 ωρών

Τεχνολογία: Τα πιο σημαντικά νέα των τελευταίων 48 ωρών
ired.gr

 Σύντομη πρωινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας

Άλλη μια εβδομάδα του Μάρτη ξεκινά, η Άνοιξη ήρθε και τυπικά και ο καιρός επιμένει χειμωνιάτικα. Πάμε να δούμε τι απασχόλησε τον τεχνολογικό κόσμο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

1 Apple: Λύνει το θέμα με την εισαγωγή κωδικών στο App Store

ired tech news last 48 hours news 01

Στην προσπάθειά της να λύσει τα προβλήματα αλλά και τα παράπονα των χρηστών σχετικά με την εισαγωγή του κωδικού μας κατά την αγορά δωρεάν εφαρμογών, η Apple στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση του 8.3 προσέθεσε έναν νέο "διακόπτη".

Ονομάζεται "Require Password" (προφανώς θα ονομαστεί "απαίτηση συνθηματικού στα Ελληνικά) και βρίσκεται στις ρυθμίσεις iTunes & App Store στην νέα υποενότητα "Password Settings" (Ρυθμίσεις κωδικών). Έτσι, ο κάθε χρήστης θα είναι σε θέση να ορίσει αν θα απαιτείται η εισαγωγή κωδικού ασφαλείας για το κατέβασμα μιας δωρεάν εφαρμογής.

2 Boot Camp: Σταματά η υποστήριξη των Windows 7

ired tech news last 48 hours news 02

Στα νέα Macbooks δεν δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης των Windows 7 και προτείνεται η χρήση των Windows 8. Κάτι που σίγουρα θα δούμε σύντομα να γενικεύεται. Η αναβάθμιση για τους χρήστες στα Windows 8 είναι μεν δωρεάν, αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη τα Windows 7 είναι κατά πολύ καλύτερα. Φυσικά (αν το ζητούμενο δεν είναι τα 3d games ή κάποια επαγγελματικά προγράμματα) υπάρχουν πάντα το Parallels και το Fusion της VMWare για τους πιστούς των επταριών.

3 Apple TV με υποστήριξη App Store και Siri

ired tech news last 48 hours news 03

Νέες φήμες αναφέρουν πως στο φετινό WWDC θα ανακοινωθεί νέο Apple TV (yes!) με υποστήριξη App Store και με την παρουσία της Siri (προφανώς για την φωνητική πλοήγηση). Οι ίδιες φήμες αναφέρουν την παρουσία του επεξεργαστή Α8. Σκεφτείτε την υποστήριξη του Metal API και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την ποιότητα των γραφικών αλλά και την ομαλότητα στην απεικόνισή τους. Το ψάχνουμε και θα επανέλθουμε με όλες τις πληροφορίες πολύ σύντομα.

4 Πολλές δοκιμές από την Apple για τα δεδομένα υγείας και άσκησης στο Apple Watch

ired tech news last 48 hours news 04

H Apple (στα πλαίσια του promo του Apple Watch φυσικά) "άνοιξε τις πόρτες" των εργαστηρίων της στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Εργαστήρια που ελέγχουν και βελτιστοποιούν τις μετρήσεις υγείας και άσκησης που είναι σε θέση να διαχειριστεί το Apple Watch. Έως και σήμερα πάνω από 18.000 ώρες άσκησης έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από 10.000 sessions. Δεν είμαι φαν του ρολογιού, αλλά οι τύποι κάνουν σοβαρή δουλειά. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video:

Καλή εβδομάδα σε όλους, Δευτέρα είναι, θα περάσει!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status