Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο γκουρού του design της Apple θέλει να αγαπάμε το iPhone μας

Ο γκουρού του design της Apple θέλει να αγαπάμε το iPhone μας
ired.gr

Φορτίζεις συχνά το κινητό σου; Είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί του λέει ο Jony Ive

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς τη συνεχή φόρτιση του iPhone; Καλύτερη ίσως;! Σε αυτό το σημείο φαίνεται πως διαφωνεί ο σχεδιαστής των προϊόντων της Apple Jony Ive.

Το iPhone μας είναι τόσο πολύ κομψό και ελαφρύ και γι'αυτό το αγαπάμε. Επειδή το αγαπάμε το χρησιμοποιούμε περισσότερο. Επειδή το χρησιμοποιούμε πολύ η μπαταρία του εξαντλείται συχνά... Αυτά είναι τα επιχειρήματα του Ive. Μας θέλει συναισθηματικά δεμένους με το iPhone, αυτή είναι η αιτία πίσω από τη συχνή φόρτιση!

ired iphone addictions 01

O γκουρού του design της Apple στην πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times είπε ότι δεν θέλει το κινητό μας να ζυγίζει αρκετά στην τσέπη και δεν το θέλει με μεγαλύτερη μπαταρία. Το έχουμε καταλάβει ήδη από το γεγονός ότι η Apple δεν έχει φτιάξει ένα κινητό που να διαρκεί ένα ολόκληρο 24 ωρο χωρίς φόρτιση. Εντάξει, υπάρχει και το iPhone 6 Plus αλλά είναι μικρό το ποσοστό των κατόχων του.

Κάτι τέτοιο θα έκανε τη ζωή των χρηστών iPhone ευκολότερη, όμως ο Jony Ive δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαιτέρως γι'αυτό. Το κύριο μέλημά του όταν σχεδιάζει τα προϊόντα της Apple, είναι να δημιουργούνται συσκευές τις οποίες οι καταναλωτές λατρεύουν να χρησιμοποιούν. Και το κατορθώνει.

Έτσι, ένα λεπτό και ελαφρύ κινητό είναι πολύ σημαντικότερη υπόθεση για τον πρόεδρο Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Apple, παρά το να διαρκεί το κινητό μας, ας πούμε, 4-6 ώρες. Η μεγαλύτερη «παραχώρηση» έγινε με τα iPhone 6 και 6 Plus, των οποίων η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξήθηκε και φθάνει τις 12 ώρες (κυρίως στο "Plus").

ired iphone addictions 02

Προς το παρόν λοιπόν θα μείνουμε «εξαρτημένοι» με τους φορτιστές μας, θα κλείνουμε τις εφαρμογές μας όποτε δεν τις χρειαζόμαστε και γενικά θα κάνουμε το παν να είναι το iPhone μας «ετοιμοπόλεμο» κοντά μας.

Κατά τον Jony Ive αυτό είναι το μικρό τίμημα προκειμένου για να έχουμε την επιτομή του design σε ένα λεπτό και ελαφρύ smartphone όπως το iPhone.

 από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status