Σταματήστε την αυτόματη διόρθωση, πριν γίνετε... διάσημοι

Σταματήστε την αυτόματη διόρθωση, πριν γίνετε... διάσημοι
ired.gr

Πόσες φορές έχετε γίνει διάσημοι χάρη στην αυτόματη διόρθωση;

Ο ορθογραφικός έλεγχος στο iPhone, iPad και στους υπολογιστές Mac, γνωστός ως αυτόματη διόρθωση, είναι χρήσιμη για γρήγορη πληκτρολόγηση, αλλά συχνά αλλάζει τις λέξεις στα μηνύματά σας. Όταν συμβαίνει, η αυτόματη διόρθωση προκαλεί πολύ γέλιο, αλλά παράλληλα είναι και ενοχλητική.

Εάν έχετε αποφασίσει να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες μας ώστε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση. Το χαρακτηριστικό αυτό, μπορείτε να το συναντήσετε τόσο στο λειτουργικό iOS όσο και στο λογισμικό του υπολογιστή σας Mac, OS X. Κάνοντας χρήση της λειτουργίας αυτής, πληκτρολογείτε πιο γρήγορα, καθώς εάν πληκτρολογήσετε λάθος γράμμα στην ορθογραφία μιας λέξης, θα αντικατασταθεί αυτόματα, με τη σωστή.

Μόνο που δεν είναι πάντα η σωστή λέξη. Στην πραγματικότητα, μηνύματα τα οποία συντάσσετε με τη χρήση της αυτόματης διόρθωσης, τις περισσότερες φορές εμπεριέχουν λάθος λέξεις, καθώς προστίθενται από μόνες τους και αλλάζουν την έννοια του κειμένου. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ξεκαρδιστικά μηνύματα σε τέτοιο σημείο, ώστε οι χρήστες να τα διαμοιράζουν στο διαδίκτυο. Τα μηνύματα αυτά έχουν ως προσωνύμιο "Ανάθεμα σε autocorrect!"

ired ios auto correction off 01

ired ios auto correction off 02

Παρότι εάν χρησιμοποιείτε τόνους στις λέξεις η αυτόματη διόρθωση τις περισσότερες των περιπτώσεων θα σας βοηθήσει, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε εάν μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτή. Το χαρακτηριστικό της αυτόματης διόρθωσης μπορείτε να το αναζητήσετε στο λειτουργικό iOS, στις ρυθμίσεις της συσκευής, ενώ στους υπολογιστές Mac, στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου, εάν έχετε προσθέσει τον ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο.

Και στις δύο περιπτώσεις το χαρακτηριστικό της αυτόματης διόρθωσης, δύναται να απενεργοποιηθεί. Πιστεύουμε πως τις περισσότερες φορές είναι ενοχλητική παρά ξεκαρδιστική. Παρόλα αυτά μπορεί να σας αντικαταστήσει τη λάθος λέξη με τη σωστή, εάν δεν τα πάτε τόσο καλά με την ωρθωγραφεία (ορθογραφία). Να αναφέρουμε πως μπορείτε να επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή, την αυτόματη διόρθωση, από τη στιγμή που θα την απενεργοποιήσετε, εάν απελπιστείτε χωρίς αυτή.

Θα σας δείξουμε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία σε iOS και OS X.

  • « Προηγούμενο
  • 1/3
  • Συνέχεια άρθρου »