Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 δημιουργικοί τρόποι για να οργανώσεις τα apps στο iPhone

6 δημιουργικοί τρόποι για να οργανώσεις τα apps στο iPhone
ired.gr

Πώς να κάνετε το «συμμάζεμα» του iPhone παιχνιδάκι, βάζοντας σε μια σειρά τα apps

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο, πάρτε το κινητό σας στα χέρια και εντοπίστε το app των Σημειώσεων. Αν σας πήρε πάνω από ένα λεπτό, τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

Το iPhone εκτός από τηλέφωνο είναι και πολυεργαλείο και καθημερινά χρησιμοποιούμε apps που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Δεν είναι κρίμα να χάνουμε χρόνο, ψάχνοντας την κάθε εφαρμογή; Ιδού μερικές ιδέες για το πώς να «συμμαζέψετε» τα apps σας σε 5 λεπτά.

1 Φτιάξτε φακέλους με ένα ρήμα

Όταν τοποθετείτε τα εικονίδια των apps μέσα σε φακέλους, η συσκευή προεπιλέγει τα ονόματά τους, με βάση την κατηγορία τους. Συνήθως χρησιμοποιούνται προεπιλεγμένες λέξεις όπως «productivity», «music», «reference» κλπ. Οι ορισμοί αυτοί θα ήταν καλοί για μια βιβλιοθήκη όμως εδώ μιλάμε για εφαρμογές που έχουν να κάνουν με πράξεις.

ired iphone apps screen 04

Μια καλή λύση για να βρίσκετε αμέσως αυτό που θέλετε, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα «ρήμα», στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Βάλτε σε έναν φάκελο όλες τις εφαρμογές με τις οποίες επικοινωνείτε με τους άλλους (τηλεφωνικά ή με μηνύματα) και ονομάστε την «Talk». Ένας άλλος φάκελος με όλα τα social media θα μπορούσε να ονομαστεί «share», ενώ όλα τα apps για τη φωτογραφία θα μπορούν να μπουν σε φάκελο που θα βαπτιστεί «photograph».

2 Φτιάξτε ένα ουράνιο τόξο

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί αλλά το εικονίδιο κάθε app έχει σχεδιαστεί με ειδικό τρόπο έτσι ώστε να το εντοπίζετε αμέσως. Φυσικά το χρώμα του παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Οργανώστε, λοιπόν, τα εικονίδια ανά χρώμα, και θα δείτε ότι το μυαλό μας αναγνωρίζει πιο εύκολα τα χρώματα παρά οποιοδήποτε τίτλο σε φάκελο.

3 Βάλτε τα apps σε αλφαβητική σειρά

ired iphone apps screen 01

Αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα αλλά υπάρχει και ο εύκολος τρόπος. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά> Επαναφορά > Διαρρύθμιση οθόνης Αφετηρίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι προεγκατεστημένες εφαρμογές θα τοποθετηθούν στις default θέσεις τους, ενώ οι υπόλοιπες θα μπουν σε αλφαβητική σειρά. Προσοχή! Αν είχατε φακέλους, θα εξαφανιστούν, όμως καμιά εφαρμογή δεν θα διαγραφεί.


4 Σειρές ανά θέμα

ired iphone apps screen 02

Αν δεν σας αρέσουν οι φάκελοι, μπορείτε να κάνετε ομάδες ανά θέμα και να τις τοποθετήσετε σε κάθε σειρά.

5 Βάλτε τα apps που χρησιμοποιείτε πιο συχνά στην πρώτη σελίδα

ired iphone apps screen 03

Ένα καλά οργανωμένο iPhone δεν έχει πάνω από τρεις σελίδες, οπότε φροντίστε να τοποθετήσετε τις αγαπημένες σας στην πρώτη για εύκολη πρόσβαση και τις υπόλοιπες μέσα σε φακέλους στις δυο επόμενες.

6 Emoji folders

Εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα που σας δίνει το iPhone και γράψτε κείμενο μαζί με emoji στον τίτλο του κάθε φακέλου. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, αρκεί να έχετε φαντασία.

από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status