iPhone 5: Γιατί ακόμα μας μαγεύει;

iPhone 5: Γιατί ακόμα μας μαγεύει;
ired.gr

 iPhone 5: Το αγαπημένο - Δείτε γιατί!

Εισαγωγή

Πέρασαν κιόλας 2,5 χρόνια από την επίσημη πρώτη του iPhone 5. Μπορεί πλαστικά / χρωματιστά μοντέλα να προσπάθησαν να το αντικαταστήσουν και η Apple να σταμάτησε επίσημα την κατασκευή του, όμως αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα smartphones του κοινού. Πολλοί κάτοχοί του αρνούνται πεισματικά να "περάσουν" στο επόμενο μοντέλο και τα "σκρουτζομάγαζα" κάνουν χρυσές δουλειές.

Προσπαθήσαμε να "αποκωδικοποιήσουμε" την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το iPhone 5 και να ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες - ακόμα - το προτιμούν.

Όμορφο σαν κόσμημα!

ired iphone ipnone 5 01

Μόλις το πρωτοείδαμε, το λατρέψαμε. Το iPhone 5 είναι πραγματικά ένα κόσμημα. Το αλουμίνιο ξαφνικά έγινε ο "πρωταγωνιστής" των υλικών κατασκευής και η Apple έδωσε τα ρέστα της με έναν πραγματικά καταπληκτικό σχεδιασμό.

Προσπαθήστε να συγκρίνετε το iPhone 5 (του 2012) με την συντριπτική πλειοψηφία των ολοκαίνουργιων smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά και θα αντιληφθείτε πως αποτελεί ακόμα μία από τις πιο όμορφες προτάσεις της αγοράς (ίσως και την ομορφότερη).

Χειρισμός με το ένα χέρι

ired iphone ipnone 5 02

Το πολύ μικρό μέγεθός του σε συνδυασμό με το πολύ μικρό βάρος του (μόλις 112 γραμμάρια) συντελούν στον πανεύκολο χειρισμό του με το ένα χέρι.

Μεγάλος αριθμός χρηστών εξακολουθεί να θεωρεί την χρήση με το ένα χέρι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Και έχουν δίκιο. Μπορούμε να το βγάλουμε από την τσέπη μας, να τσεκάρουμε τα μηνύματά μας και να το ξαναβάλουμε στην τσέπη μας, εκτελώντας ταυτόχρονα άλλες εργασίες με το άλλο χέρι.

Α6 και 1GB RAM

ired iphone ipnone 5 03

Ο επεξεργαστής Α6 τα πηγαίνει πολύ καλά, ακόμη και σήμερα. Όλα τα νέα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για το iOS έχουν καταπληκτικές επιδόσεις και πολύ ομαλή απόδοση. θα λέγαμε αντίστοιχες με αυτές ενός ολοκαίνουργιου, κορυφαίου Android smartphone.

Το 1GB της διαθέσιμης μνήμης συνετέλεσε σημαντικά στον χαρακτηρισμό "future proof". Το iPhone 5 τρέχει ανετότατα το iOS 8 και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το iOS 9. Θυμίζουμε πως ακόμα και το πολύ πρόσφατο iPhone 6, έχει 1GB RAM.

Κάμερα

ired iphone ipnone 5 04

Γιατί κάποιος να θέλει να αναβαθμίσει την συσκευή του όταν είναι σε θέση να τραβήξει Full HD video στα 30fps; Το iPhone 5 είναι ιδανικό για σύλληψη video υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, η 8 megapixel κάμερά του καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των χρηστών.

Επίσης, με την δυνατότητα κλήσεων FaceTime με ποιότητα 720p, συνεχίζει να αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση για video chat. Σημειώστε πως το iPhone 6 δεν προσφέρει καλύτερη ανάλυση video κλήσεων αν και είναι νεότερο κατά δύο γενιές.

Οθόνη

ired iphone ipnone 5 05

Με την ανάλυση των 640 x 1136 pixels και την πυκνότητα αυτών στα 326 (ppi), το iPhone 5 εξακολουθεί να αποτελεί μια ανταγωνιστικότατη επιλογή ως προς την ποιότητα της απεικόνισης της οθόνης του.

Ναι, είναι "μόνο" τεσσάρων ιντσών, κάτι που όμως για πολλούς δεν αποτελεί μειονέκτημα αλλά μεγάλο ατού. Η οθόνη του iPhone 6 (με μεγαλύτερη ανάλυση βεβαίως) δεν προσφέρει μεγαλύτερη "πυκνότητα" από του iPhone 5 καθώς κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα των 326 ppi.

Συνδεσιμότητα

ired iphone ipnone 5 06

Το iPhone 5 ήταν το πρώτο iPhone που "εγκατέλειπε" τον original κονέκτορα του iPod, των 30 pins. Μας "σύστησε" τον νέο, μοντέρνο connector, με το όνομα lightning. Το μικρό μέγεθός του αλλά και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται από οποιαδήποτε πλευρά, συνετέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία του.

Ο κάτοχος ενός iPhone 5 γνωρίζει πως το κινητό του υποστηρίζει και θα υποστηρίζει τον default τρόπο διασύνδεσης της Apple με τις iOS συσκευές για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Value for Money

ired iphone ipnone 5 07

Ίσως να είναι η φράση που με τίποτα δεν περιμένατε να ακούσετε (ή διαβάσετε) για ένα iPhone. Κι όμως, με λίγη ιντερνετική αναζήτηση μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ολοκαίνουργιο iPhone 5 με 417€.

Ίσως το ποσό να σας φαίνεται μεγάλο για ένα κινητό του 2012, αλλά εμείς θεωρούμε πως είναι μια αξιοπρεπέστατη πρόταση από την Apple, ικανή να σας παράσχει πλήρη πρόσβαση στο οικοσύστημά της με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις.

Επίλογος

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι χρήστες το προτιμούν ακόμα και "αρνούνται" να "περάσουν" σε επόμενο μοντέλο. Αποτελεί μία πλήρη πρόταση σε προσιτή (για Apple συσκευή) τιμή αλλά και την πιο καλαίσθητη πρόταση σε σύγκριση με όλα τα smartphones της αγοράς (συμπεριλαμβανομένων των iPhone 6 & 6 Plus).

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: