Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλάσια δεδομένα κατεβάζουν οι χρήστες iPhone 6 plus

Διπλάσια δεδομένα κατεβάζουν οι χρήστες iPhone 6 plus
ired.gr

 Μεγαλύτερη οθόνη ίσον μεγαλύτερη χρήση;

Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιούμε. Αυτό το αξίωμα πρέπει να έχει κάθε χρήστης στο μυαλό του εάν θέλει να κάνει ένα σωστό μηνιαίο πλάνο για τα δεδομένα που κατεβάζει και συνεπώς για το λογαριασμό που θα πληρώσει.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Citrix αν έχετε ένα iPhone 6 plus υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αγγίξετε το πλαφόν των μηνιαίων data που χρησιμοποιείτε πολύ γρηγορότερα από ό,τι αν είστε κάτοχοι του iPhone 6 ή iPhone 5s.

Η εταιρεία μάρκετινγκ Citrix διαπίστωσε πως οι χρήστες iPhone 6 plus καταναλώνουν διπλάσια κινητά δεδομένα κάθε μήνα σε σχέση με όσους έχουν iPhone 6.

ired diafora double screen more data 01

Που οφείλεται όμως αυτό; Τόση διαφορά κάνουν οι 5,5 ίντσες σε σύγκριση με τις 4,7 ίντσες; Aσφαλώς απαντάνε οι ερευνητές, καθώς ένα κινητό με μεγαλύτερη οθόνη ωθεί τον ιδιοκτήτη του να το χρησιμοποιεί περισσότερο ως tablet και λιγότερο ως κινητό τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει περισσότερα video streaming και κατέβασμα περισσότερων παιχνιδιών.

Βέβαια δεν το βρίσκουμε καθόλου παράλογο. Στο κάτω-κάτω με αυτό το σκεπτικό γεννήθηκαν τα "phablets", απ'τη σύμπτυξη των λέξεων phone και tablet.

Μήπως αμφιβάλλετε ακόμα;

Ας συγκρίνουμε τη χρήση δεδομένων του iPhone 6 plus με μερικές προγενέστερες γενιές. Εκεί βλέπουμε πως όχι μόνο γίνεται χρήση των διπλάσιων δεδομένων από ένα iPhone 6 αλλά χρήση 1000% περισσότερων δεδομένων από ένα iPhone 3GS!

ired diafora double screen more data 02

Δεν είναι ν'απορεί κανείς που τότε οι τηλεφωνικές εταιρείες έκαναν τα πάντα για να μας παρέχουν απεριόριστο όγκο δεδομένων για κατέβασμα. Όταν τα smartphones ήταν μικρότερα και λιγότερα ισχυρά κανείς δεν νοιαζόταν ιδιαιτέρως για τέτοιες προσφορές ούτως ή άλλως.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η δημοτικότητα των βίντεο αθλητικού περιεχομένου για παράδειγμα έχει εκτιναχθεί σήμερα στο 50% ενώ μόλις το 2014 απολάμβανε το 21% από το σύνολο των βίντεο. Οι μεγάλες οθόνες έκαναν την παρακολούθηση πιο συναρπαστική.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status