Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσα iPhone είδες στη μεγάλη οθόνη το 2014;

Πόσα iPhone είδες στη μεγάλη οθόνη το 2014;
ired.gr

 Η Αpple πρώτη στην ολοκληρωμένη τοποθέτηση προϊόντος σε ταινίες

Έχουμε όλοι παρατηρήσει πως οι εταιρείες δεν χάνουν ευκαιρία να στριμώχνουν τα προϊόντα τους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Τζέιμς Μποντ για παράδειγμα είναι μία «οδοιπορούσα» διαφήμιση για πολλά brands...

Το website Brandchannel που εξειδικεύεται στο brand marketing, κατέληξε στο ότι η Apple είναι το brand που εμφανίστηκε στις περισσότερες επιτυχίες του Χόλυγουντ τον περασμένο χρόνο! Έτσι, δίκαια η Apple κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Συνολική τοποθέτηση προϊόντος» στην απονομή των βραβείων Brandcameo που διοργανώνει ετησίως.

ired tech news apple first on movies 01

Χρυσή βράβευση στην κατηγορία είχε να πετύχει η εταιρεία από το 2011. Συμπεραίνουμε πως το τμήμα μάρκετινγκ της Apple κατέβαλε πέρυσι κάθε δυνατή προσπάθεια να δούμε μπόλικα iPhones, Macbooks και λευκά ακουστικά να εμφανίζονται ως αξεσουάρ των σταρ στις μεγάλες οθόνες όλου του κόσμου!

Το έγκυρο Brandchannel έκανε την τελική καταμέτρηση και αριθμητικά έχουμε την Αpple να εμφανίζει προϊόντα της σε 9 από τα 35 πρώτα φίλμ στο αμερικανικό Box Office. Την πιο εμφανή τοποθέτηση προϊόντων της Αpple βρίσκουμε στο Captain America 2: Ο Στρατιώτης, στην σκηνή όπου ο Κρις Έβανς και η Σκάρλετ Γιόχανσον κάνουν ένα μέρος του hacking τους με ένα MacBook Pro σε ένα Apple Store!

ired tech news apple first on movies 02

Στο έργο The Lego Movie, επίσης έχουμε μία έμμεση νύξη όταν ένας χαρακτήρας αναφέρεται στο iPod Shuffle του. Κάπως έτσι η Apple κέρδισε τους περσινούς νικητές Budweiser (2013) και Mercedes-Benz (2012) και άφησε στη δεύτερη θέση της κατάταξης την Coca-Cola και την Sony!

Η Αpple έχει ήδη πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα με το γύρισμα ολόκληρου επεισόδιου της τηλεοπτικής σειράς «Modern Family» με iPhone 6 και iPad Air 2!

Αν τυχόν μας ξενίζουν οι τοποθετήσεις προϊόντων σε ταινίες, ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικές και ζωογόνες είναι για τη βιομηχανία του σινεμά μιας και αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της χρηματοδότησης μιας ταινίας. Για παράδειγμα,η Heineken πλήρωσε περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια για να κατέχει εξέχουσα θέση στο Skyfall του 2012.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status