Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση στην παραγωγή PC’s το 2015

Μείωση  στην παραγωγή PC’s το 2015
ired.gr

 Ποιο είναι το μέλλον στην αγορά των PC's;

Κάποιοι (πολύ απαισιόδοξοι) μιλούν ακόμα και για θάνατο των PC's σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά.

Η αγορά των υπολογιστών θα δοκιμαστεί το 2015 σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC) η οποία μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η παγκόσμια παραγωγή θα μειωθεί κατά 4,9%. Σε αυτό συντελεί και η απόφαση της Intel να μειώσει κατά 900 εκατομμύρια δολάρια τις προβλέψεις εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2015 εξαιτίας κυρίως της μείωσης ζήτησης για εταιρικά PC.

Η εταιρεία αναλύσεων δηλώνει πως αυξάνει την αρχική πρόβλεψη μείωσης από 3,3% σε 4,9% για το 2015. Μολονότι οι αναλυτές είναι πιο αισιόδοξοι για το 2016 και 2017, η αγορά των PC δεν παύει να δέχεται πιέσεις ειδικά στις αναδυόμενες αγορές όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα των φορητών συσκευών και ιδιαίτερα των smartphones.

H βιομηχανία παραγωγής PC's συνέχισε να είναι ισχυρή κυρίως στις ώριμες αγορές (π.χ. Βόρεια Αμερική,) αλλά στις αναδυόμενες αγορές (συμπεριλαμβανομένων αυτών όπου η πρώτη υπολογιστή συσκευή είναι ένα smartphone), θα είναι δύσκολο να ανατραπεί η εικόνα πτώσης.

ired tech news reduction of pcs production 01

Τα κέρδη στις ώριμες αγορές το 2014 συνέβαλαν στη σταθεροποίηση της αγοράς, αλλά κάθε ευκαιρία για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εξαρτάται από την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στις αναδυόμενες περιοχές, και αυτό φαίνεται απίθανο με την στροφή προς τις κινητές συσκευές" -δήλωσε η Loren Loverde, αντιπρόεδρος της IDC.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η διάθεση στην παγκόσμια αγορά θα αγγίξει περίπου τα 293,1 εκατομμύρια PC's. Από αυτά τα 125,5 εκατομμύρια θα είναι desktop και τα 167,5 εκατομμύρια φορητοί υπολογιστές. Τα κέρδη όμως των εταιρειών από την αγορά PC θα πέσουν από τα 201 δισ.δολάρια το 2014 στα 175 δισ.δολάρια μέχρι το 2019.

Ωστόσο και παρά τις πεσιμιστικές προβλέψεις πολλοί παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον των PC. Και δεν είναι μόνο τα Windows 10 που διαφαίνονται στον ορίζοντα, αλλά και η αυξανόμενη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές που προσφέρει ευκαιρίες για περαιτέρω πωλήσεις.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status