Προβλήματα με το iOS 8

Προβλήματα με το iOS 8
ired.gr

Ενοχλητικά προβλήματα με το iOS 8 και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Ίσως να μην εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι υπάρχουν προβλήματα με το iOS 8. Σίγουρα δεν είμαστε οι πρώτοι που σας το λέμε. Από τότε που εμφανίστηκε μαζί με τις νέες δυνατότητες και τις νέες εφαρμογές έφερε και νέα προβλήματα (μερικά από αυτά μόνο στο iPhone 6, άλλα και στα υπόλοιπα μοντέλα).

Τελικά χρειάστηκαν αρκετές ενημερώσεις για να διορθώσουν τα νέα προβλήματα και δεν ξέρουμε ακόμη κατά πόσο το έχουν πετύχει εντελώς. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι αρκετοί χρήστες έχουν μετανιώσει που έκαναν την αναβάθμιση από το iOS 7.

Σ' αυτό το άρθρο μας λοιπόν, θα αναφέρουμε τα συνηθέστερα και ενοχλητικότερα και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να τα αντιμετωπίσετε.

1. Ο Safari σέρνεται

ired iphone safari problems 01

Παράπονα για κακή απόδοση του περιηγητή διαδικτύου, του Safari, έχουν εμφανιστεί άφθονα από την εμφάνιση του iOS 8 και μετά. Και οι πρόσφατες ενημερώσεις δε φαίνεται να έλυσαν το πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις, σελίδες φορτώνουν πολύ αργά ή καθόλου.

Καθυστερήσεις στην απόκριση του πληκτρολογίου και σύνδεσμοι που δεν ανταποκρίνονται έχουν αναφερθεί επίσης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως φταίει και η σύνδεση Wi-Fi, αλλά η κύλιση της σελίδας ή η επανεκκίνηση της εφαρμογής φαίνεται να διορθώνει προσωρινά την κατάσταση. Άρα...

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Safari > Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων, και απαντήστε καταφατικά στην ερώτηση.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Safari > Προχωρημένα και απενεργοποιήστε τη JavaScript.
  • Αν δε γίνει τίποτε με τα παραπάνω, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > iCloud και απενεργοποιείστε το Safari. Μετά χρησιμοποιείστε κάποιο άλλο browser όπως οι Chrome, Firefox, Opera κλπ.

2. Κόλλημα στο Apple logo

ired iphone safari problems 02

Αν τύχει η συσκευή σας να κολλήσει στην οθόνη με το Apple logo, τότε μάλλον πρέπει να περάσετε σε επαναφορά της συσκευής.

  • Πρώτα προσπαθήστε να επανεκκινήσετε με το ζόρι τη συσκευή πατώντας ταυτόχρονα για 10 δευτ. τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home μέχρι να εμφανιστεί το Apple logo πάλι. Αν και πάλι κολλήσει εκεί η συσκευή πρέπει να κάνετε επαναφορά μέσω υπολογιστή.
  • Κρατείστε πατημένο το πλήκτρο Sleep/Wake μέχρι να σβήσει η συσκευή.
  • Συνδέστε την στον υπολογιστή με το καλώδιό της και φορτωμένη την τελευταία έκδοση του iTunes.
  • Κρατείστε πατημένα μαζί τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home και μόλις εκκινήσει η συσκευή αφήστε το πλήκτρο Sleep/Wake και συνεχίστε να κρατάτε το Home.
  • Θα πρέπει να δείτε το μήνυμα Connect to iTunes και τότε αφήστε το πλήκτρο Home.

3. Πάγωμα κατά την ενημέρωση

ired iphone safari problems 03

Πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά την ενημέρωση του iOS, όπου η συσκευή φαίνεται να παγώνει και μοιάζει σαν να μην πρόκειται να τελειώσει ποτέ η ενημέρωση.

  • Πρώτα προσπαθήστε να επανεκκινήσετε με το ζόρι τη συσκευή πατώντας ταυτόχρονα για 10 δευτ. τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home μέχρι να εμφανιστεί το Apple logo. Αφού ανοίξει η συσκευή, δείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Αν σας λέει ότι είστε εντάξει, τότε η αναβάθμιση έγινε.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεμείνει από ελεύθερο χώρο στη συσκευή σας. Δείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού πριν την ενημέρωση για να δείτε πόσο χώρο χρειάζεται η αναβάθμιση. Αν δεν έχετε αρκετό, τότε, ή αφαιρέστε εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε και άλλα αρχεία όπως εικόνες και βίντεο, ή κάνετε την αναβάθμιση μέσω υπολογιστή και iTunes.

4. Το ημερολόγιο δείχνει ώρα GMT (Λονδίνου)

ired iphone safari problems 04

Πολλοί έχουν παραπονεθεί ότι τα νέα γεγονότα που προσθέτουν στο ημερολόγιό τους εμφανίζουν ώρα GMT αντί για την τοπική ώρα της περιοχής τους.

  • Το πρώτο και πιο απλό που πρέπει να κοιτάξετε είναι ότι οι ρυθμίσεις του iCloud.com είναι σωστές και είσαστε στη σωστή ζώνη ώρας.
  • Από το Φεβρουάριο, η Google έχει βρει μια λύση για τα Google calendars, αλλά οι χρήστες του Microsoft Exchange και άλλων υπηρεσιών μπορεί να συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα. Μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις > Mail, επαφές, ημερολόγια > Λογαριασμοί και να σβήσετε τον προβληματικό λογαριασμό, μετά να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας και να τον εγκαταστήσετε πάλι.
  • Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Mail, επαφές, ημερολόγια > Παράκαμψη ζώνης ώρας και απενεργοποιείστε το. Τώρα επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Σε πολλούς δούλεψε με αυτό τον τρόπο.

5. Προβλήματα με το Bluetooth

ired iphone safari problems 05

Πολύ συχνά ακούστηκαν προβλήματα με το Bluetooth μετά την αναβάθμιση σε iOS 8. Μερικές φορές δε γίνεται σύνδεση ή η σύνδεση διακόπτεται συχνά. Σε κάποιες περιπτώσεις το Bluetooth λειτουργεί για ακρόαση μουσικής αλλά όχι για τηλέφωνα.

  • Η πιο απλή λύση είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth της συσκευής, να την επανεκκινήσετε και να το ενεργοποιήσετε ξανά.
  • Αν τυχόν έχετε παλιές συσκευές συσκευές ή μεγάλο αριθμό Bluetooth συσκευών, μπορεί να έχετε φτάσει το iPhone σας στα όρια οπότε αφαιρέστε όσες δε χρειάζεστε ειδικά αν είναι παλιές και δεν χρησιμοποιούνται πια.
  • Βεβαιωθείτε ότι το αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε είναι συμβατό και ότι το firmware του, αν έχει, είναι ενημερωμένο. Ψάξτε στο website του κατασκευαστή.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά και επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου. Θα πρέπει να ορίσετε όμως από την αρχή όλα τα δίκτυα που είχατε.
  • Αν τίποτε από τα παραπάνω δε δουλέψει, το μόνο που μένει είναι ένα factory reset της συσκευής σας.