Το πρώτο Google shop άνοιξε στο Λονδίνο

Το πρώτο Google shop άνοιξε στο Λονδίνο
ired.gr

Το πρώτο της φυσικό κατάστημα παγκοσμίως εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η Google στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα shop in shop στο Currys PC World της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο λειτουργεί ως κανονικό κατάστημα για εφαρμογές και hardware, όπως Android κινητά και tablets, ChromeBook laptops και Chromecast TV υπηρεσίες ενώ συγχρόνως προσφέρει tutorials για διάφορα προϊόντα της Google.

Τα highlights

Doodle wall: Οι επισκέπτες με καλλιτεχνικές ανησυχίες μπορούν να τις εκφράσουν στο Doodle wall, σχεδιάζοντας εκ νέου το λογότυπο της Google με ένα ψηφιακό σπρέϋ.

Portal: Σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα portal, οι google fans θα «πετάνε» εικονικά πάνω από οποιαδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμούν, με τη βοήθεια του Google Earth και μιας εντυπωσιακής γιγαντοοθόνης.

ired tech news google shop 01

Chromecast Pod: Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν Google Play ταινίες και videos από το YouTube.

Virtual Space Camps: Σε μελλοντικό χρόνο, θα διοργανώνονται διάφορα events και σεμινάρια για παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού.

Κι άλλες online εταιρείες με φυσικά καταστήματα

Κι αν τα τελευταία χρόνια το online shopping έχει την τιμητική του, μια νέα μόδα έχει κάνει την εμφάνισή της. Στο εξωτερικό την ονομάζουν «from clicks to bricks»: όταν μια εταιρεία αφού έχει στήσει την online παρουσία της, στη συνέχεια μεταφέρεται και σε φυσικό χώρο. Μάλιστα έρευνες δείχνουν ότι όποιος έχει την τάση να ψωνίζει τόσο online όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο, τείνει να ξοδεύει 3,5 φορές περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον αγοραστή.

ired tech news google shop 02

Πριν ένα χρόνο, φήμες έλεγαν ότι η Amazon είχε σκοπό να ανοίξει ένα standalone κατάστημα στη Νέα Υόρκη αλλά τελικά τα σχέδια δεν προχώρησαν. Τα κατεξοχήν site ηλεκτρονικών αγορών Etsy και Ebay έχουν στον παρελθόν πειραματιστεί με προσωρινού τύπου pop up καταστήματα. Η Google πάντως σκοπεύει να εγκαινιάσει δυο νέα καταστήματα στην Αγγλία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: