Μαϊμού Apple Watch από την Κίνα από 35$

Μαϊμού Apple Watch από την Κίνα από 35$
ired.gr

 Apple Watch: Επεισόδιο 2: Η επίθεση των κλώνων

Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά από την παρουσίαση του νέου Apple watch, κινέζικες κατασκευάστριες εταιρείες είχαν ήδη κυκλοφορήσει κλώνους του διάσημου ρολογιού με τιμές που ξεκινούν από 30 €.

Στο κινέζικο ηλεκτρονικό κατάστημα Taobao της Alibaba, οι επιλογές είναι πολλές και τα ευρηματικά ονόματα γεμάτα φαντασία και χιούμορ: D-Watch, GT08, LQ03, Aiwatch. Οι περισσότερες συσκευές «τρέχουν» Android αλλά μιμούνται το λειτουργικό της Apple, τουλάχιστον αισθητικά. Μερικά ρολόγια δεν έχουν καν οθόνη αφής ενώ κάποια άλλα διαθέτουν Bluetooth, δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, υποδοχή ακουστικών, χρονόμετρο, ξυπνητήρι και υπόσχονται διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως 120 ώρες.

ired tech news fake apple watch 01

Αν και κάποια είναι και μοιάζουν εξαιρετικά φθηνές απομιμήσεις, κάποια άλλα θα ξεγελούσαν εύκολα κάποιον με την πρώτη ματιά. Για αυτό και κάποια ρολόγια προωθούνται ανοικτά ως αυθεντικά Apple Watch και άλλα παραδέχονται στην περιγραφή τους πως είναι κλώνοι.

Το ακριβότερο πλαστό Apple Watch κοστίζει περί τα 350 ευρώ (σχεδόν όσο και η αυθεντική βασική έκδοση) ενώ η αρχική τιμή των μαϊμού ρολογιών ξεκινά από τα 35 δολάρια.

ired tech news fake apple watch 02

Η δημοφιλία των απομιμήσεων κάνει καλό στην Apple

Αν και κάποιος θα περίμενε ότι τα μαϊμού Apple Watch ίσως κάνουν κακό στο αυθεντικό προϊόν, η αυξημένη ζήτηση και το έντονο ενδιαφέρον για το πλαστό αντικατοπτρίζει μια μεγάλη ζήτηση στις ασιατικές χώρες. Εξάλλου τα προϊόντα της Apple κέντριζαν πάντα το καταναλωτικό κοινό της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Θυμίζουμε ότι οι Κινέζοι, που είναι λάτρεις των gadgets και των smartphones, πραγματοποίησαν δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες του iPhone 6 μέσα σε μόλις 6 ώρες, τη στιγμή που οι προπαραγγελίες σε 9 χώρες ήταν 4 εκατομμύρια σε 24 ώρες. Μάλιστα, αμά την εμφανίσει του, το iPhone έγινε status symbol στους κινέζικους κοινωνικούς κύκλους.

Πολλοί έχουν ήδη στο χέρι τους μια πιστή απομίμηση από τις χιλιάδες που έχουν κατακλύσει την κινέζικη αγορά. Οπότε προσοχή στις απομιμήσεις!

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: