Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Apple Pay σύντομα στην Ευρώπη

Το Apple Pay σύντομα στην Ευρώπη
ired.gr

Η Visa Europe φέρνει το Apple Pay

Η ασφάλεια των συναλλαγών αποτελεί το νούμερο ένα ζητούμενο στη νέα ψηφιακή εποχή με τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου να αποτελούν το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Η Apple που έχει κατορθώσει να παρέχει όλο και μεγαλύτερη αντικλεπτική προστασία για το iPhone, ενσωμάτωσε την υπηρεσία mobile πληρωμών και στο Apple Watch. Συνέδεσε το passcode με την συσκευή όταν είναι φορεμένη, δηλαδή το passcode ενεργοποιείται μόνο όταν το ρολόι βρίσκεται στον καρπό μας.

H Visa Europe ανακοίνωσε πως σύντομα θα φέρει στην Ευρώπη μια νέα υπηρεσία που θα προσφέρει απόλυτη ασφάλεια στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Η μέθοδος αυτή προσφέρει την αντικατάσταση των πληροφοριών της κάρτας με μία αριθμητική σειρά και με αυτό τον τρόπο, κατά τη συναλλαγή μας, τα πραγματικά στοιχεία της κάρτας μας δεν εμφανίζονται ποτέ.

ired tech news apple pay in eurobe 01

Η Visa Europe δήλωσε πως θα υποστηρίξει το Apple Pay καθότι θεωρεί ορόσημο την είσοδο της Apple στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Με τον τρόπο αυτό οι κάτοχοι των iPhone 6, iPhone 6 Plus, καθώς και σύντομα του Apple Watch περνώντας απλά τη συσκευή τους από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών θα ολοκληρώνουν τη συναλλαγή τους.

Είναι πολύ πιθανό από τα μέσα Απριλίου η Visa Europe να ενσωματώσει τη νέα της υπηρεσία στα προϊόντα που θα παρέχουν οι τράπεζες της Ευρώπης και αυτό αναμένεται να επιταχύνει πολύ την είσοδο του Apple Pay και γενικότερα των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ευρώπη.

ired tech news apple pay in eurobe 02

Στις ΗΠΑ το Apple Pay έχει ήδη μπει στην αγορά ανέπαφων πληρωμών εδώ και περίπου 6 μήνες χάρη και στο ότι Visa, MasterCard και American Express ενσωμάτωσαν αυτή την τεχνολογία.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Apple και με τις τράπεζες μέλη μας προκειμένου να φέρουμε αυτή τη νέα υπηρεσία στην ευρωπαϊκή αγορά»

δήλωσε ο Steve Perry, Chief Digital Officer της Visa Europe.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status