Τώρα και φωνητική επικοινωνία από το WhatsApp

Τώρα και φωνητική επικοινωνία από το WhatsApp
ired.gr

 Μετά την απάτη με το WhatsApp, ήρθαν οι δωρεάν φωνητικές κλήσεις

Απάτη αποδείχτηκε η πρόσκληση για την νέα λειτουργία φωνητικής επικοινωνίας WhatsApp. Οι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής instant messaging φαίνεται πως στοχοποιήθηκαν από απατεώνες του διαδικτύου, οι οποίοι έστειλαν ψευδή μηνύματα-προσκλήσεις δοκιμής για τη νέα δυνατότητα φωνητικών κλήσεων.

Αν και η ίδια η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη και μέχρι σήμερα, επίσημα, τη νέα δυνατότητα, πολλοί ήταν οι χρήστες που παρασύρθηκαν και αποδέχτηκαν την πρόσκληση. Πατώντας, όμως, στο link, μεταφέρονταν σε ένα άλλο site όπου καλούνταν να πάρουν μέρος σε μια έρευνα, δήθεν εκ μέρους του WhatsApp. Όμως κατέληγαν να κατεβάζουν κακόβουλο λογισμικό.

ired tech news watsapp voice call 01

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της εταιρείας, ήδη υπάρχουν αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο που αναφέρουν πώς να αποκτήσει κανείς αυτή τη δυνατότητα στο Whatsapp, μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τους χρήστες. Από ότι φαίνεται το να έχεις την τελευταία έκδοση της εφαρμογής δεν αρκεί, αλλά θα πρέπει να δεχτείς μια κλήση από κάποιον φίλο σου που έχει ήδη εγκαταστήσει το νέο voice feature, κάτι σαν invite only feature. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει καταιγισμό σχολίων κάτω από σχετικά άρθρα, με χρήστες να ...παρακαλούν να τους καλέσουν, δίνοντας τον αριθμό τους δημόσια.

ired tech news watsapp voice call 02

Η δυνατότητα διεξαγωγής φωνητικών κλήσεων (Voice Calling over IP, Voip) δεν είναι κάποιο πρωτότυπο χαρακτηριστικό αφού το διαθέτουν ήδη το Skype, το Viber και πολλές άλλες εφαρμογές για Android και iOS. Όμως το γεγονός ότι θα προστεθεί ως χαρακτηριστικό στο ήδη επιτυχημένο WhatsApp θα προσελκύσει πολλούς νέους χρήστες. Εντύπωση κάνει επίσης το γεγονός ότι τα πρώτα screenshots που δημοσιεύτηκαν στο internet από χρήστες, η εφαρμογή μοιάζει εξαιρετικά με την οθόνη κλήσης του iOS7.

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: