Το YouTube σε ασφαλή χέρια με γονικό έλεγχο

Το YouTube σε ασφαλή χέρια με γονικό έλεγχο
ired.gr

Αν τα παιδιά σας χρησιμοποιούν συχνά το You Tube, τότε θα έχετε αντιληφθεί πόσο εύκολο είναι με ένα λάθος κλικ να οδηγηθούν σε videos ή σελίδες με ανάρμοστο για την ηλικία τους περιεχόμενο. Ακόμη κι αν παρακολουθείτε ένα ασφαλές video, τα videos και οι διαφημίσεις που παίζουν στο περιθώριο πολλές φορές είναι ακατάλληλες για ανηλίκους.

Και επειδή η ειδησεογραφία συνεχώς χτυπά καμπανάκια για την προστασία των παιδιών και τους ασφαλείς τρόπους χρήσης του διαδικτύου, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Να σημειωθεί ότι οι συμβουλές που ακολουθούν δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την προσωπική επίβλεψη του γονιού αλλά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια των παιδιών.

ired diafora youtube kids 01

YouTube Security Filter

Στο τέλος της σελίδας υπάρχει η επιλογή της Ασφάλειας. Αν επιλέξετε να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία, κρύβεται αυτόματα το μεγαλύτερο μέρος των βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Φτιάξτε λίστα

Αν έχετε το δικό σας λογαριασμό στο YouTube, μπορείτε να δημιουργήστε λίστες με τα videos της επιλογής σας. Πατώντας στην επιλογή «προσθήκη σε», προσθέτετε το video σε μια playlist, ειδικά για τα παιδιά σας.

Quiet YouTube

Προσωπικά έχω ενθουσιαστεί με το quiet YouTube. Είναι πανεύκολο. Προσθέστε τη λέξη «quiet» μπροστά από οποιοδήποτε url video στο youtube και αυτόματα θα μεταφερθείτε σε ένα εντελώς διαφορετικό site με λευκό background, χωρίς σχόλια, χωρίς τίποτα. Για παράδειγμα, θέλουμε να δούμε ακόμη ένα επεισόδιο από την Πέπα το Γουρουνάκι;

Αντί του https://youtube.com/watch?v=dy_tiAuYP_o , πληκτρολογήστε https://quietyoutube.com/watch?v=dy_tiAuYP_o

Απίστευτο;

Αν στη σελίδα, προσθέσετε στο τέλος και το «?rel=0», δηλαδή https://quietyoutube.com/watch?v=dy_tiAuYP_o?rel=0 θα αποφύγετε και τα σχετικά videos όταν τελειώσει το δικό σας.

YouTube Kids

ired diafora youtube kids 02

Πρόκειται για νέο δωρεάν app για κινητά Android που δημιούργησε το ίδιο το YouTube για να δίνει τη δυνατότητα του γονικού ελέγχου και στα κινητά αλλά και να περιορίσει το ποιός μπορεί να ανεβάσει περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή δεν θα επιτρέπει πρόσβαση στην αναζήτηση αλλά και θα ελέγχει πόσο χρόνο περνάει το παιδί παρακολουθώντας videos.

 από mirelen

Δείτε περισσότερα: