Λιγότερες οι κλοπές iPhone

Λιγότερες οι κλοπές iPhone
ired.gr

Αποτελεσματικό ενάντια στην κλοπή του iPhone το Activation Lock

Μετρήσιμα πλέον αποτελέσματα φαίνεται πως έχει το χαρακτηριστικό που ενσωμάτωσε στο iPhone η Apple το 2013 προκειμένου να διασφαλίσει τους χρήστες από τυχόν κλοπή της αγαπημένης τους συσκευής.

Από τα στοιχεία που έδωσαν αξιωματούχοι για το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη ,φαίνεται πως μειώθηκαν αισθητά οι κλοπές iPhone συσκευών στις πόλεις αυτές. Τα ποσοστά μάλιστα σύμφωνα με το Reuters είναι αρκετά υψηλά και ελπιδοφόρα. Στο Λονδίνο η μείωση έφτασε το 50%,στο Σαν Φρανσίσκο 40% και στη Νέα Υόρκη 25%.

Τα ποσοστά μείωσης των κλοπών αφορούν τη χρονική περίοδο ενός έτους, έως τον περασμένο Σεπτέμβριο δηλαδή που το iOS 7 της Apple έκλεισε ένα χρόνο κυκλοφορίας στην αγορά.

Ποιο ήταν το χαρακτηριστικό που έκανε τη διαφορά;

Προκειμένου να διαγράψει κάποιος και να ξανά ενεργοποιήσει ένα iPhone απαιτούνταν η εισαγωγή του Apple ID καθώς και του συνθηματικού. Κατά συνέπεια, αν κάποιος δεν είχε τα στοιχεία αυτά για να τα εισάγει, τόσο το iPhone όσο και το iPad δεν μπορούσαν να συνδεθούν με κανένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και αποτελούσαν πλέον «άχρηστο» υλικό για τον κλέφτη.

Συσκευή που δεν έχει αξία και ζήτηση, όπως ένα icloud locked iPhone,παύει να δελεάζει τον επίδοξο κλέφτη.

ired diafora iphone activation lock 01

Η Google επίσης πρόσφατα ενσωμάτωσε τέτοιο χαρακτηριστικό «αντικλεπτικής προστασίας» στην έκδοση 5.0 Lollipop του Android, όπου και ισχύει το ίδιο. Μόνο αν κάποιος εισάγει το συνθηματικό του λογαριασμού του στο Google μπορεί να διαγράψει από τη συσκευή τα περιεχόμενά της.

ired diafora iphone activation lock 02

Η Apple αποτελεί μία από τις ελάχιστες εταιρείες που φροντίζουν η λειτουργία Activation Lock να είναι ενεργοποιημένη εξαρχής στο iPhone ,τη στιγμή που άλλα smartphones όχι μόνο δεν το έχουν από την πρώτη στιγμή λειτουργίας ενεργοποιημένο αλλά και δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να το απενεργοποιήσει. Τα στοιχεία δείχνουν πως θα ήταν σημαντικό μέτρο προστασίας ενάντια στις κλοπές αν το παράδειγμα της Apple ακολουθούσαν και άλλες εταιρείες.

 από Persi

Δείτε περισσότερα: