CitizenMe: Το app που ελέγχει την ηλεκτρονική σου ταυτότητα

CitizenMe: Το app που ελέγχει την ηλεκτρονική σου ταυτότητα
ired.gr

Πόσα ξέρουν για σένα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιείς;

Αν θέλεις να ελέγξεις ποιες πληροφορίες γνωρίζουν για σένα εταιρείες όπως η Google και το Facebook το νέο iOS app CitizenMe ίσως είναι η λύση. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πώς αυτά ενδέχεται να χρησιμεύσουν για διαφημιστικούς σκοπούς ίσως είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα της διαδικτυακής μας ζωής στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.

Το CitizenMe θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι μπορεί να γνωρίζουν οι εταιρείες για σένα καθώς και το ποια είναι τα δικαιώματά σου. Με το να σκανάρεις το τηλέφωνό σου σε λογαριασμούς όπως το Google ή Twitter μπορείς να πάρεις πληροφορίες για τις άδειες που παραχωρείς ακούσια πολλές φορές στις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες. Οι σχετικές άδειες πάνω στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παρέχονται σε ένα πολύ απλό format βασισμένο στα χρώματα. Πράσινο ,κίτρινο ή κόκκινο εμφανίζονται ανάλογα με το επίπεδο εγρήγορσης που το CitizenMe πιστεύει ότι απαιτείται.

citizen 01

Μπορείς ακόμα στο συγκεκριμένο app να ψηφίσεις αν συμφωνείς με την τακτική αλλαγών που ακολουθούν οι εταιρείες αν και πιστεύουμε ότι δύσκολα μια εταιρεία όπως η Google θα συνυπολογίσει τις ψήφους αυτές σε τυχόν αποφάσεις της. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μία αξιοσημείωτη δυνατότητα.

Η εφαρμογή σε ενημερώνει επίσης πάνω στο πώς επικοινωνείς με κάποια κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα ίσως σου επιστήσει την προσοχή σε σχέση με το πόσο πολλές πληροφορίες παρέχεις ελεύθερα στο Linkedln χωρίς ίσως να το έχεις συνειδητοποιήσει. Μπορεί επίσης να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο αν χρησιμοποιείς τα social media για επαγγελματικούς λόγους.

Ακόμα είναι σημαντικό πως το συγκεκριμένο app σε ενημερώνει για το κατά πόσον είναι δυνατόν το Faceboοk για παράδειγμα να μην χρειάζεται πλέον άδεια για να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες σου (σενάριο υποθετικό και απευκταίο)

Το CitizenMe αναζητάει όλες τις πιθανότητες να μην είσαι όσο προσεκτικός χρειάζεται στο διαδίκτυο αλλά δεν παύει να είναι ευθύνη του κάθε ατόμου το πώς παρουσιάζει τον εαυτό του και το πόσες πληροφορίες επιθυμεί να δημοσιοποιεί.

από Persi

Δείτε περισσότερα: