Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλε και πράσινα μηνύματα στο iPhone: ποια είναι η διαφορά και γιατί να σε ενδιαφέρει.

Μπλε και πράσινα μηνύματα στο iPhone: ποια είναι η διαφορά και γιατί να σε ενδιαφέρει.
ired.gr

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποια μηνύματα έρχονται μέσα σε μπλε και κάποια σε πράσινο συννεφάκι;

Αν κρατάτε στα χέρια σας ένα iPhone, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κάποια μηνύματα έρχονται σε πράσινο χρώμα και κάποια σε μπλε. Για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό; Η σύντομη απάντηση είναι ότι τα μπλε μηνύματα είναι iMessage ενώ τα πράσινα είναι τα παραδοσιακά sms που γνωρίζαμε πάντα.

Και γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει;

Τα πράσινα SMS αποστέλλονται μέσω του πάροχου που έχετε επιλέξει και στο παρελθόν χρεώνονταν κανονικά. Σήμερα, τα περισσότερα συμβόλαια (καρτοκινητά ή μη) παρέχουν δωρεάν έναν συγκεκριμένο αριθμό μηνυμάτων ή διαθέτουν απεριόριστα μηνύματα στους πελάτες τους. Αντίθετα, τα μπλε iMessage, αν και αισθητικά το μόνο που θα διαφοροποιεί είναι το χρώμα, αποστέλλονται μέσω του δικτύου δεδομένων.

Όμως εκτός του ότι το iMessage είναι στην ουσία δωρεάν (μέσω Wi-Fi) μπορεί επίσης να κάνει share την τοποθεσία που βρίσκεστε, να αποστείλει voice message, να ελέγξει αν το μήνυμα παραδόθηκε ή αν ο παραλήπτης γράφει την απάντηση (με τις τρεις τελίτσες που που εμφανίζονται κάτω από το τελευταίο iMessage).

fisty shades 02

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα iMessage λειτουργούν μόνο μεταξύ iPhone. Αν δηλαδή στείλετε μήνυμα από iPhone σε Android, Blackberry Windows Phone, το μήνυμα θα σταλεί σαν πράσινο SMS και θα προσμετρηθεί ή θα χρεωθεί κανονικά.

Όμως γιατί το ίδιο συμβαίνει μερικές φορές ακόμη και μεταξύ iPhone; Οι πιθανοί λόγοι είναι τρεις:

• Δεν έχετε ενεργοποιήσει το iMessage. (Πατήστε Ρυθμίσεις > Μηνύματα και δείτε αν είναι ενεργό)

• Ο παραλήπτης δεν έχει ενεργοποιήσει το iMessage.

• Δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο (Wi-Fi ή του πάροχου).

fisty shades 01

#notmychristian

Και για τους fan της ταινίας «Fifty Shades of Grey», εντοπίσαμε ένα φάουλ που αφορά τα iMessage. Σε μια σκηνή η Anastasia Steele αποστέλλει γραπτό μήνυμα στον Christian Grey από το αναδιπλουμενο τηλέφωνό της (flip phone) και ο Christian που έχει iPhone (το 5s μάλιστα) το λαμβάνει σε μπλε χρώμα.

Το μήνυμα θα έπρεπε να είναι πράσινο αφού μόνο ο ένας από τους δυο χρησιμοποιεί iPhone. Αλλά εντάξει, δεν ήταν αυτό που δημιούργησε πρόβληματα στη σχέση τους!

από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status