Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone Hacks

iPhone Hacks
ired.gr

Δείτε μερικά "προχωρημένα κόλπα" για την αγαπημένη σας συσκευή

Το iPhone δεν είναι ένα απλό smartphone, αυτό το ξέρουμε όλοι. Αντίθετα, πρόκειται για μια συσκευή με πολύ υψηλής ακρίβειας και ποιότητας υλικό που, με τη χρήση μάλιστα εξειδικευμένων περιφερειακών, δίνει τη δυνατότητα για πολλές διαφορετικές εργασίες. Για του λόγου το αληθές, σ' αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικά κόλπα για προχωρημένους.

1 Ρυθμίστε το Spotlight

Ακόμη και σε ένα νεότερο μοντέλο iPhone, το Spotlight μπορεί να είναι αργό και ενώ ψάχνετε κάτι αυτό να σας εμφανίζει κάτι άλλο εμφανίζοντας μια επαφή ενώ εσείς ψάχνετε για μια εφαρμογή.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναζήτηση με Spotlight και αφαιρέστε ό,τι δε χρησιμοποιείτε και δε θα θέλατε να εμφανίζεται όταν κάνετε μια αναζήτηση. Θα δείτε ότι, όσο πιο πολλά αφαιρείτε, τόσο πιο γρήγορα θα ανταποκρίνεται το Spotlight στις αναζητήσεις σας και θα σας δείχνει τα σωστά αποτελέσματα.

ired iphone hacks 01

2 Ενεργοποιείστε τη Μείωση Κίνησης

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι η ανταπόκριση του iPhone στην επαφή μας καθυστερεί. Αυτό οφείλεται συνήθως στα υπερβολικά εφέ κίνησης και μετάβασης που έχουν προστεθεί στο καινούριο iOS.

Γι' αυτό μπορείτε να τα ελαχιστοποιήσετε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μείωση Κίνησης. Έχει παρατηρηθεί μετά από έρευνα που έγινε με τη χρήση χρονομέτρου, ότι η συσκευή ανταποκρίνεται καλύτερα και ταχύτερα μετά από την ενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης.

ired iphone hacks 02

ired iphone hacks 03

3 Επεξεργαστείτε τις ταχυδρομικές θυρίδες σας στο mail

Ανοίξτε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) και πατήστε το πλήκτρο Θυρίδες (πάνω αριστερά). Θα εμφανιστούν όλες οι θυρίδες σας. Πατήστε το πλήκτρο Αλλαγές (πάνω δεξιά).

Στο καινούριο παράθυρο επιλέξτε ή από-επιλέξτε ό,τι χρειάζεστε ή δεν χρειάζεστε. Για παράδειγμα αν δε χρησιμοποιείτε το VIP ξεφορτωθείτε το. Επίσης μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά που εμφανίζοντας σύροντας όποιο θέλετε πιο πάνω από τα άλλα.

ired iphone hacks 04

ired iphone hacks 05


4 Χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο του Mac για να γράψετε στο iPhone

Αν έχετε το iPhone σας στο dock ενώ εσείς εργάζεστε στο Mac, αλλά τυχαίνει να πρέπει να γράφετε και στο iPhone σε κάποιες (μπορεί και συχνές) περιπτώσεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε το 1Keyboard (iTunes Store 9,99€).

Η εφαρμογή αυτή, επικοινωνεί με τη συσκευή σας μέσω Bluetooth και σας δίνει τη δυνατότητα να γράψετε σε αυτήν χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του Mac αντί για το πληκτρολόγιο αφής.

ired iphone hacks 06

ired iphone hacks 07

5 Προσθέστε επιπλέον αποτυπώματα

Το Touch ID των νεότερων συσκευών είναι ένας πολύ βολικός και γρήγορος τρόπος για να ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας, ή να κάνετε αγορές στο iTunes Store. Για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα από ένα ή δύο αποτυπώματα. Καλή ιδέα είναι να προσθέσετε και τους 2 αντίχειρες μαζί με τους 2 δείκτες ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή όπως κι αν την κρατάτε.

ired iphone hacks 08

Ο σαρωτής αποτυπώματος και η ασφάλειά του:

Πόσο ασφαλείς είστε;

Όταν χρησιμοποιείτε το δαχτυλικό σας αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας πιστεύετε ότι κανείς άλλος δε μπορεί να έχει πρόσβαση σ' αυτήν.

Είναι όμως έτσι;

Λοιπόν σύμφωνα με τους hackers του Chaos Computer Club (CCC), τα πράγματα δεν είναι έτσι. Βλέπετε, μπόρεσαν να παρακάμψουν το κλείδωμα με μια απλή φωτογραφία του αποτυπώματος.

Χρησιμοποιώντας το δημόσια προσφερόμενο πρόγραμμα VeriFinger, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ακριβές αντίγραφο του δαχτυλικού αποτυπώματος της Γερμανίδας Υπουργού Αμύνης Ursula von der Leyen, από φωτογραφίες που πήραν σε μια συνέντευξη τύπου. Αυτές οι φωτογραφίες χρησίμευσαν για τη δημιουργία ενός συνθετικού δαχτύλου ώστε να ξεκλειδώσουν τη συσκευή της υπουργού.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν κοροϊδέψει το Touch ID Scanner του iPhone ή του Samsung Galaxy S5 με ένα συνθετικό αποτύπωμα, ως τώρα χρειαζόταν να το έχουν από κάποια επιφάνεια που ο στόχος είχε ακουμπήσει, όπως κάποιο ποτήρι ή από την οθόνη του ίδιου του τηλεφώνου.

ired iphone hacks 09

Στο 31ο ετήσιο συνέδριό τους στο Αμβούργο, παρουσίασαν τη μέθοδο μέσω του μέλους τους Jan Krissler - επίσης γνωστού ως Starbug - και τόνισαν ότι οι βιομετρικές μέθοδοι δεν είναι ακόμη αρκετά ασφαλείς για την προστασία ηλεκτρονικών συσκευών.

Πέρυσι το Chaos Computer Club αποκάλυψε ότι το Touch ID Scanner του iPhone 5s μπορεί να παρακαμφθεί μέσω ενός συνθετικού αποτυπώματος και λίγο μετά κυκλοφόρησαν τα μοντέλα 6, 6+ που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status