19 ώρες θα αντέχει η μπαταρία του Apple Watch την μικτή χρήση

19 ώρες θα αντέχει η μπαταρία του Apple Watch την μικτή χρήση
ired.gr

19 ώρες διαρκεί η μπαταρία του Apple Watch

Παρότι το προηγούμενο διάστημα δεν έχει γίνει κάποια αναλυτική ενημέρωση σχετική με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τώρα, καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία λανσαρίσματος του Apple Watch υπάρχουν αναφορές σχετικά με τις επιδόσεις της μπαταρίας του. Αυτές φυσικά έχουν σχέση με το πόσες ώρες το φοράμε στον καρπό μας και κυρίως με τη χρήση που του κάνουμε.

Η Apple σχεδίασε βασικά το Apple Watch κατά τρόπο που να μπορεί να διαρκέσει μία ολόκληρη μέρα αν χρησιμοποιηθεί κατά βάση με παθητικό τρόπο και λιγότερο με ενεργητικό. Για να ακριβολογούμε στόχος της είναι το ρολόι να αντέχει 2,5 με 4 ώρες ενεργητικής χρήσης και 19 ώρες μικτής-ενεργητικής και παθητικής-χρήσης

Υπάρχει επίσης η διαβάθμιση στην κατανάλωση της μπαταρίας ανάλογα με το αν κάποιος παίζει παιχνίδια, χρησιμοποιεί συνηθισμένες εφαρμογές ή χρησιμοποιεί εφαρμογές που παρακολουθούν την φυσική κατάσταση.

Σε standby κατάσταση η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φθάνει έως και 3 μέρες ενώ σε sleep mode μπορεί να αντέξει έως και 4 μέρες. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό η Apple να έχει κατορθώσει η διάρκεια ζωής του Apple Watch να είναι 2-3 μέρες είτε σε κατάσταση αναμονής είτε σε χαλαρή χρήση.

"Τέσσερις ώρες διαρκούς άσκησης με μία μόνο φόρτιση"

apple watch battery 01

Για όσους ανυπομονούν να χρησιμοποιούν συχνά το λογισμικό fitness,τα νέα είναι πολύ καλά: "Τέσσερις ώρες διαρκούς άσκησης με μία μόνο φόρτιση" δηλώνει η Apple.

Οι «εχθροί» της μεγάλης διάρκειας ζωής του Apple Watch είναι ο ισχυρός επεξεργαστής του και η υψηλής ποιότητας έγχρωμη οθόνη Retina-class που καταναλώνουν αρκετή από την ενέργεια της μπαταρίας.

Προκειμένου να υπολογίσει τις επιδόσεις της μπαταρίας υπό φυσικές συνθήκες και σε συγκεκριμένες χρήσεις, η Apple έχει κυκλοφορήσει περίπου 3000 δοκιμαστικά κομμάτια, με τα περισσότερα να ανήκουν στα μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα.

από Persi

Δείτε περισσότερα: