Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορεί το iPhone να σε διδάξει μια ξένη γλώσσα;

Μπορεί το iPhone να σε διδάξει μια ξένη γλώσσα;
ired.gr

Εξασκηθείτε στην προφορά μιας ξένης γλώσσας κάνοντας «ψιλή» κουβεντουλα με τη Siri.

Ετοιμάζετε ταξίδι στο εξωτερικό σε μια χώρα όπου η ομιλούσα γλώσσα σας είναι σχεδόν άγνωστη; Ή μήπως η νέα σας δουλειά απαιτεί τηλεφωνικές συνομιλίες από το εξωτερικό; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε εκείνο το πτυχίο στα γερμανικά; Για κοιτάξτε λίγο καλύτερα το iPhone που κρατάτε στα χέρια σας και ξεκινήστε εξάσκηση ...με τη Siri.

Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε διεξοδικά όλα τα χαρακτηριστικά της Siri, της ψηφιακής περσόνας των iPhone και μάλιστα αναφέραμε ότι επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει ελληνική φωνή για τη Siri, οι περισσότεροι επιλέγουν την πιο προσφιλή σε αυτούς γλωσσα, που συνήθως είναι η αγγλική.

 ired diafora siri kseni glosa 01

Να όμως και κάτι που ίσως δεν έχετε σκεφτεί!

Αλλάζοντας τη γλώσσα που μιλάει η Siri, π.χ. στα γερμανικά, την μετατρέπετε σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Μπορείτε να κάνετε εξάσκηση στην προφορά σας και να συνομιλείτε με τη Siri σαν να είναι π.χ. μια αληθινή Γερμανίδα. Αν η Siri σας καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται αμέσως, σημαίνει ότι κάνετε πολύ καλή δουλειά.

Με τον τρόπο αυτό θα οξύνετε και την ακοή σας και την αντίληψή σας σε μια νέα γλώσσα, αφού θα προσπαθείτε να καταλάβετε τι σας λέει η Siri. Παράλληλα θα διευρύνετε το λεξιλόγιο σας, και επειδή η Siri, στις απαντήσεις της, χρησιμοποιεί συνήθως κοινές εκφράσεις, θα σας φανούν χρήσιμες σε ένα επικείμενο ταξίδι σε μια ξένη χώρα.

 ired diafora siri kseni glosa 02

Εξάλλου τι άλλο ζητάμε από μια καθηγήτρια ξένων γλωσσών; Να μας μιλάει, να μας δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις μας και να μας βοηθάει στην πρόοδο μας. Επίσης η υπηρεσία είναι δωρεάν, έρχεται μαζί με το iPhone παντού μαζί μας, και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις μια γλώσσα από το να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που μιλούν αυτή τη γλώσσα ως μητρική. Τη Siri δηλαδή. Που μιλάει 16 διαφορετικές γλώσσες, από γιαπωνέζικα έως ιταλικά και από αγγλικά της Νέας Ζηλανδίας (με την ανάλογη προφορά δηλαδή) έως ταϋλανδέζικα και κορεάτικα. Βonjour Siri!

από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status