Ασύλληπτες χειρονομίες που ανακαλύψαμε στην εφαρμογή Μηνύματα

Ασύλληπτες χειρονομίες που ανακαλύψαμε στην εφαρμογή Μηνύματα
ired.gr

Πόσες χειρονομίες γνωρίζετε για την εφαρμογή Μηνύματα;

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε στην προ εγκατεστημένη εφαρμογή Μηνύματα, με ένα μόνο άγγιγμα, παρατεταμένη πίεση, ή με swipes και άλλες χειρονομίες. Εάν έχετε διαθέσιμο χρόνο σιγά σιγά θα τα ανακαλύψετε όλα. Εάν όμως ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να διαβάσετε όλα τα μυστικά στο παρακάτω κείμενο και να γίνεται κυρίαρχος της εφαρμογής.

1. Σύρετε για αναζήτηση

Όπως ακριβώς κάνετε και στην Αρχική οθόνη αγγίζετε και αποκτάτε πρόσβαση στην εφαρμογή αναζήτησης Spotlight, μπορείτε να σύρετε την οθόνη προς τα κάτω σε οποιοδήποτε συζήτηση, για να αναζητήσετε συγκεκριμένο μήνυμα. Ξεκινώντας την εισαγωγή χαρακτήρων, η εφαρμογή θα σας εμφανίζει μηνύματα τα οποία ταιριάζουν με το κείμενο αναζήτησης.

ired iphone gestures messages app 01

Συμβουλή 1 & 2

2. Σύρετε για να πάτε πίσω

Μία ακόμη έξυπνη χειρονομία του συστήματος, είναι το ότι εάν βρίσκεστε μέσα σε ένα ανοιχτό μήνυμα ή μία συζήτηση, μπορείτε σύροντας το δάχτυλό σας, να επιστρέψετε στο λίστα, από το εσωτερικό του μηνύματος, ή στο λογαριασμό που ανήκει η συζήτηση. Ιδιαίτερα χρήσιμη χειρονομία σε μεγαλύτερα iPhone.

3. Σύρετε για την ώρα άφιξης

Η ακριβή ώρα άφιξης δεν αναφέρεται σε κάθε μήνυμα που λαμβάνεται μέσα σε μία συζήτηση - μπορείτε όμως να την εμφανίσετε, εάν σύρετε το δάχτυλό σας από τη δεξιά άκρη της συσκευής, προς τα αριστερά. Μία στήλη με τις ώρες άφιξης του κάθε μηνύματος θα είναι ορατή.

ired iphone gestures messages app 02

Συμβουλή 3 & 4

4. Παρατεταμένη πίεση για αντιγραφή

Το χαρακτηριστικό της αντιγραφής επιλεγμένου κειμένου, δεν υφίσταται, όπως σε άλλα σημεία του λειτουργικού iOS, στην εφαρμογή μηνύματα. Θα πρέπει να αντιγράψετε ολόκληρο το μήνυμα από μία συζήτηση. Για να το πράξετε, αγγίξτε παρατεταμένα το μήνυμα που επιθυμείτε, και στη συνέχεια από το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Αντιγραφή.

5. Πολλαπλή διαγραφή ή προώθηση

Πλήκτρο επεξεργασίας δεν υπάρχει στην προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Μηνύματα, αλλά υπάρχει μία λειτουργία πολλαπλής επιλογής. Αγγίξτε παρατεταμένα ένα μήνυμα. Από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε Περισσότερα. Στη συνέχεια τικάρετε τα μηνύματα που επιθυμείτε κι επιλέξτε Κάδος κάτω αριστερά ή το βελάκι κάτω δεξιά για να προωθήσετε το συγκεκριμένο μήνυμα.

ired iphone gestures messages app 03

Συμβουλή 5 & 6

6. Αποθηκεύστε Φωτογραφίες και video

Είτε πρόκειται για μία ανεκτίμητη οικογενειακή φωτογραφία, μία φοβερή στιγμή ή μία εικόνα κινούμενη, σας δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τα vid-eo, στο άλμπουμ κάμερας. Αγγίξτε παρατεταμένα, τη μικρογραφία και στη συνέχεια επιλέξτε αποθήκευση, από το αναδυόμενο μενού.

7. Σύρετε για να περιηγηθείτε στα συνημμένα

Η εφαρμογή μηνύματα εμφανίζει μια μικρογραφία για κάθε φωτογραφία ή video που λαμβάνετε. Εάν αγγίξετε τη μικρογραφία θα εμφανιστεί η φωτογραφία ή το video σε πλήρη οθόνη. Μπορείτε να ανατρέξετε σε όλα τα συνημμένα της συζήτησης, σύροντας την οθόνη δεξιά ή αριστερά όταν προβάλλεται η φωτογραφία.

ired iphone gestures messages app 04

Συμβουλή 7 & 8

8. Insta - selfies

Για να αποστείλετε γρήγορα μία φωτογραφία selfie ή video μήνυμα, αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο της κάμερας. Στη συνέχεια σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω για να συλλάβετε μία selfie ή δεξιά για να συλλάβετε video.

9. Ηχητικά κλιπ

Για την άμεση αποστολή ενός μηνύματος ήχου, αγγίξτε παρατεταμένα το εικονίδιο του μικροφώνου. Μόλις ολοκληρώσετε το ηχητικό σας μήνυμα, σύρετε το δάχτυλό σας για να το αποστείλετε ή αριστερά για να πάει στον κάδο.

ired iphone gestures messages app 05

Συμβουλή 9 & 10

10. Διαγραφή συνομιλιών

Εάν επιθυμείτε να διαγράψετε μία ολόκληρη συζήτηση, σύρετε την οθόνη αριστερά στην πλευρική λίστα συνομιλιών και στη συνέχεια πατήστε το εικονικό πλήκτρο της διαγραφής για να απαλλαγείτε από αυτό. Σημειώστε πως έχετε τη δυνατότητα να στείλετε και να λάβετε νέα μηνύματα από τη συγκεκριμένη επαφή, αλλά τα μηνύματα που διαγράψατε δεν θα εμφανίζονται πλέον.

11. Απόκρυψη πληκτρολογίου

Πολλές φορές κατά τη ανταπόκρισή σας σε ένα μήνυμα, θέλετε να έχετε περισσότερη θέαση. Για παράδειγμα να θυμηθείτε μία ερώτηση που έχει γραφτεί προκειμένου να απαντήσετε ή θέλετε να αναφερθείτε σε κάτι συγκεκριμένο. Ανεξαρτήτως αφορμής, μπορείτε να κρύψετε το πληκτρολόγιο της εφαρμογής, αγγίζοντας την οθόνη πάνω από το πληκτρολόγιο και σύροντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω. Το πληκτρολόγιο θα εξαφανιστεί κι εσείς θα μπορείτε να δείτε όλη την οθόνη της συσκευής.

ired iphone gestures messages app 06

Συμβουλή 11

12. Περισσότερα μυστικά και συμβουλές

Στην περίπτωση που βρήκατε ενδιαφέρουσες τις παραπάνω χειρονομίες και θέλετε να ανακαλύψετε κι άλλα κρυμμένα μυστικά του λειτουργικού iOS, δεν έχετε παρά να μελετήσετε όλες τις αναρτήσεις με συμβουλές στην ενότητα Οδηγός iOS.

Επίσης εάν μας έχει διαφύγει κάποια χειρονομία στην εφαρμογή Μηνύματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια κι εμείς θα την προσθέσουμε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: