700 εκατ. iPhone έχει πουλήσει η Apple

700 εκατ. iPhone έχει πουλήσει η Apple
ired.gr

Η Apple έχει πουλήσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια iPhone παγκοσμίως, σε διάρκεια επτά χρόνων, από το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής το 2007. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο ανακοίνωσε ο CEO της Apple, Tim Cook, στο Spring Forward Event στο San Francisco, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και το Apple Watch. Μάλιστα, αντί να ξεκινήσει την ομιλία του με τις πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες για τη wearable συσκευή, ο Cook επικεντρώθηκε στη συνολική επιτυχία της εταιρείας.

Η Apple δεν είναι πάντα ιδιαίτερα πρόθυμη στην δημοσιοποίηση αριθμών και στατιστικών, παρά μόνο αν πρόκειται για αριθμούς για τους οποίους είναι ιδιαίτερα υπερήφανη. Αυτή τη φορά, λοιπόν, o CEO δεν θα μπορούσε να παραλείψει στοιχεία για την εξαιρετική πορεία της Apple και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αποκάλυψε ακόμη περισσότερα αξιοσημείωτα νούμερα.

iphone sales 02

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, οι πωλήσεις των οποίων έφτασαν τα 10 εκατομμύρια μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, η ικανοποίηση των χρηστών αγγίζει το 99% και οι πωλήσεις των iPhone σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 49%. Και αν αυτό από μόνο του δεν ακούγεται εντυπωσιακό, η υπόλοιπη αγορά smartphones αυξήθηκε μόνο κατά 25%.

To «κατώφλι» των 453 καταστημάτων που αριθμεί παγκοσμίως η Apple, πέρασαν τον περασμένο Δεκέμβριο περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι. Μόνο στην Κίνα, η εταιρεία διατηρεί σήμερα 21 καταστήματα, ενώ έχουν δρομολογηθεί τα εγκαίνια για ακόμη 43 κινέζικα Apple Stores μέσα στο 2015.

iphone sales 01

Στο event, ανακοινώθηκε επίσης η συνεργασία της Apple με το αμερικάνικο καλωδιακό δίκτυο ΗΒΟ, με σκοπό την προβολή όλων των επιτυχημένων σειρών του στις συσκευές της Apple, μόνο με 15$ τον μήνα. Μάλιστα με αφορμή τις 25 εκατομμύρια πωλήσεις της Apple TV, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής της συσκευής σε 69$ από 99$.

από mirelen

Δείτε περισσότερα: