Επανεκκίνηση iPhone χωρίς πλήκτρα

Επανεκκίνηση iPhone χωρίς πλήκτρα
ired.gr

Πώς να επανεκκινήσετε το iPhone σας αν έχουν χαλάσει τα κουμπιά Home/Power

Σε προηγούμενο άρθρο μας περιγράψαμε τον τρόπο να κάνουμε αναγκαστική επανεκκίνηση στο iPhone μας (και γενικά σε μια iOS συσκευή) σε περίπτωση που παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία, προκειμένου να το επαναφέρουμε στην προηγούμενη ορθή λειτουργική του κατάσταση. Τι γίνεται όμως αν κάποιο (ή και τα δύο) από τα πλήκτρα Home/Power δυσλειτουργεί επίσης και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε; Γιατί, όπως είπαμε, χρειάζονται για να κάνουμε την επανεκκίνηση.

Τότε βρισκόμαστε σε μια πιο περίπλοκη κατάσταση και ακόμη και με τη βοήθεια του Assistive Touch (όπου τα πλήκτρα εμφανίζονται στην οθόνη αφής), η επανεκκίνηση μιας συσκευής με χαλασμένα πλήκτρα δεν παύει να είναι μια πρόκληση.

Ωστόσο, όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν κάποιες "παρακαμπτήριες οδοί" που θα μας βοηθήσουν με έναν πλάγιο τρόπο (ενώ δηλαδή θα κάνουμε μια άλλη ρύθμιση) να επανεκκινήσουμε τη συσκευή μας -χωρίς τη βοήθεια των κανονικών πλήκτρων. Αυτές οι μέθοδοι, λοιπόν, έχουν να κάνουν με ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στη συσκευή μας, οι οποίες για να ενεργοποιηθούν απαιτούν την επανεκκίνησή της.

Μέθοδος 1: Αλλαγή σε έντονο (bold) κείμενο

H πρώτη μέθοδος, λοιπόν, βασίζεται στη μετατροπή των γραμμάτων του κειμένου από απλό σε σκούρο μαύρο (το γνωστό bold). Μ' αυτό εννοούμε ότι όλα τα κείμενα θα φαίνονται πια πιο έντονα (κάτι πολύ καλό, παρεμπιπτόντως, για όσους έχουν πρόβλημα όρασης και θέλουν να βλέπουν τα γράμματα πιο καθαρά). Αυτή η ρύθμιση έχει σαν αποτέλεσμα την υποχρεωτική επανεκκίνηση της συσκευής μας. Και να πώς γίνεται:

1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά

2. Πηγαίνετε στην Προσβασιμότητα > Έντονο κείμενο,

3. Στην ερώτηση που θα εμφανιστεί επιλέγετε Συνέχεια.

Και αμέσως θα γίνει η επανεκκίνηση της συσκευής σας. Εύκολο δεν ήταν; Το σπουδαίο είναι ότι δε θα χάσετε οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις σας με αυτό το κόλπο πέρα από την αλλαγή γραμματοσειράς.

ired iphone reset without home button 01

ired iphone reset without home button 02

Αυτή η δυνατότητα όμως είναι μόνο για όσους έχουν νεότερες εκδόσεις του iOS (7 ή 8) κι έτσι, αν έχετε παλαιότερη έκδοση δε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Σ' αυτή την περίπτωση λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέθοδο.