Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μεταφορά ταινιών για παρακολούθηση στο iPad έχει γίνει εύκολη υπόθεση

Η μεταφορά ταινιών για παρακολούθηση στο iPad έχει γίνει εύκολη υπόθεση
ired.gr

Πόσο εύκολη είναι η μεταφορά ταινιών στο iPad;

Ένα από τα προτερήματα της συσκευής iPad είναι η άνετη θέαση, η οποία οφείλεται στη μεγάλη και ευκρινή οθόνη του. Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ταινίες ακόμη και χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εφαρμογών, καθώς η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή video, είναι επαρκής για μία σειρά από διάφορες μορφές αρχείων μεταξύ αυτών και MP4, m4v, και mov.

Εάν οι ταινίες που έχετε αποθηκεύσει στο υπολογιστή σας ανήκει σε μια από τις συμβατές μορφές και θέλετε να τις μεταφέρετε στη συσκευή σας iPad προκειμένου να τις παρακολουθήσετε εν κινήσει, θα πρέπει να ακολουθήσετε μία απλή διαδικασία. Είναι πιθανόν νέοι χρήστες της συσκευής να μην είναι εξοικειωμένοι, με τη μεταφορά αρχείων.

Να διευκρινίσουμε πριν αναλύσουμε τη διαδικασία, πως αν η ταινία που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, προσφέρεται μέσω υπηρεσιών streaming, (υπηρεσίες συνεχούς ροής), όπως της Apple, Netflix, Amazon ή ακόμη και You Tube, θα σας προτείναμε να την παρακολουθήσετε μέσω αυτής της οδού. Ο λόγος είναι πως μία ταινία σε ικανοποιητική ανάλυση, καταλαμβάνει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Εάν όμως θέλετε να ταξιδέψετε και δεν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας κινητού δικτύου - Περισσότερα για τη μείωση κατανάλωσης των δεδομένων κινητού δικτύου εδώ - ή η ταινία δεν είναι διαθέσιμη μέσω των live streaming υπηρεσιών, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε για να προβληθεί, να αποθηκευτεί στη συσκευή σας.

Aς δούμε τι θα χρειαστούμε:

  • Φυσικά μία συσκευή iPad
  • Έναν υπολογιστή Mac ή PC με εγκατεστημένη την εφαρμογή iTunes
  • Συμβατή μορφή αρχείου ταινιών όπως: MP4, m4v, mov.
  • Καλώδιο φόρτισης USB
  • Ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

Σημείωση: Το καλώδιο φόρτισης πλέον είναι προαιρετικό καθώς ο συγχρονισμός φωτογραφιών και videο, μπορεί να γίνει ασύρματα εντός δικτύου Wi-Fi, με ένα υπολογιστή, όμως η ταχύτητα μεταφοράς, διαφέρει αισθητά εάν η μεταφορά γίνει ενσύρματα.


Η ταινία βρίσκεται στον υπολογιστή

  • Αναζητήστε και εντοπίστε την τοποθεσία που είναι αποθηκευμένη η ταινία της αρεσκείας σας, που επιθυμείτε να μεταφέρετε.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή iTunes και την πλευρική στήλη. (Εάν δεν είναι ορατή μπορείτε να την εμφανίσετε με τη συντόμευση (Cmd + option + S).
  • Σύρετε εντός της περιοχής της πλευρικής στήλης στην εφαρμογή iTunes, στη συσκευή σας, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, την ταινία ή το video που επιλέξατε.

ired ipad movies 01

Στο πλαίσιο προόδου στο πάνω μέρος της εφαρμογής θα εμφανιστεί η φράση "Γίνεται αντιγραφή.. ".

ired ipad movies 02

Η διάρκεια της αντιγραφής της ταινίας ή του video μπορεί να διαφέρει από αντιγραφή σε αντιγραφή, καθώς είναι ανάλογη του μεγέθους του αρχείου που αντιγράφετε. Όπως προείπαμε σας προτείνουμε τη χρήση του καλωδίου φόρτισης USB, παρά τη χρήση ασύρματης μεταφοράς. Εάν κατά την προσπάθεια αντιγραφής μιας ταινίας λάβετε μήνυμα σφάλματος, συνήθως αφορά τη μορφή του αρχείου και τη συμβατότητά της.

Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να μετατρέψετε την ταινία σας, σε μορφή συμβατή με το iPad. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές μετατροπής μορφών αρχείου, επιγραμματικά μπορείτε να κάνετε χρήση το QuickTime, Handbrake ή το δημοφιλές VLC. Εδώ να αναφέρουμε πως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος προκειμένου να γίνει η μετατροπή, αλλά στη συνέχεια, η ταινία σας θα είναι σε θέση να προστεθεί στη συσκευή σας iPad.

Εάν κάτι από τα παραπάνω επιδέχεται περισσότερη ανάλυση, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status