Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως να κάνετε “αλλαγή φύλου” στη Siri

Πως να κάνετε “αλλαγή φύλου” στη Siri
ired.gr

Αν θέλετε αντρική φωνή στη Siri αντί για γυναικεία, αυτός είναι ο τρόπος

Ίσως έχετε προσέξει ότι η φωνή της Siri έχει τροποποιηθεί κάπως στις νεότερες εκδόσεις του iOS. Έχει γίνει μια ελαφριά ρύθμιση ώστε να διαφέρει από τη φωνή που χρησιμοποιείται στα διαφημιστικά της Apple και είναι κάπως πιο ραφιναρισμένη. Η καινούρια φωνή ακούγεται πολύ ωραία, αλλά, αν για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσιάζει και ιδιαίτερα αυτή η φωνή και θα θέλατε να την αλλάξετε, τότε έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε εντελώς το φύλο της Siri από γυναίκα σε άντρα. Αυτή η λειτουργία είναι καινούρια στο iOS και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο ακόλουθος.

1Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Γενικά> Siri στη συσκευή σας.

2Επιλέγετε "Γένος Φωνής" και επιλέγετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

3Κλείνετε τις ρυθμίσεις και καλείτε τη Siri (πατώντας σταθερά για λίγο το πλήκτρο Home) και κάνετε μια ερώτηση ώστε να ακούσετε την καινούρια φωνή.

ired iphone how to change genre siri 01

ired iphone how to change genre siri 02

Και η κλασική γυναικεία και η νέα αντρική είναι πολύ ποιοτικές φωνές, οπότε, το ποια θα προτιμήσετε είναι θέμα γούστου. Κάποιοι θεωρούν ότι η γυναικεία είναι λιγότερο ρομποτική και πιο κοντά στην αρχική φωνή. Άσχετα από αυτά, είναι διασκεδαστικό να παίζει κανείς με τις φωνές ώστε να δει ποια του ταιριάζει ανάλογα με την περίπτωση.


Δε χρειάζεται μάλιστα να κλείσουμε καθόλου τις ρυθμίσεις, αλλά μπορούμε να καλέσουμε τη Siri ώστε να τη δοκιμάσουμε και μετά να ξανακάνουμε αλλαγή για να δοκιμάσουμε πάλι. Έτσι, κάνοντας διάφορες ερωτήσεις που συνήθως χρησιμοποιούμε, μια στην αντρική και μια στη γυναικεία, μπορούμε να ακούσουμε όλες τις εκδοχές και να δούμε ποια μας ταιριάζει και ακούγεται καλύτερα σε όλες ή στις περισσότερες των περιπτώσεων, ώστε τελικά να επιλέξουμε.

Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS (για την ακρίβεια στις εκδόσεις 6.x) που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, υπάρχει ένας άλλος τρόπος να αλλάξουμε τη φωνή (και κάποιες φορές το φύλο της Siri (εννοείται ότι αυτό ισχύει και στις νεότερες εκδόσεις).

Ακολουθείστε τη διαδικασία:

1Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Γενικά> Siri στη συσκευή σας.

2Επιλέγετε "Γλώσσα" και δοκιμάζετε μια από τις άλλες γλώσσες.

3Καλείτε τη και δοκιμάζετε διάφορες ερωτήσεις για να ακούσετε την καινούρια φωνή.

Εδώ να σημειώσουμε ότι, επειδή δεν υπάρχει ελληνική φωνή για τη Siri (ακόμη;) και συνήθως έχουμε την αγγλική (Η.Π.Α) σαν στάνταρ, μπορούμε να ακούσουμε διαφορετικές φωνές με την επιλογή άλλης αγγλικής (όπως Αγγλίας, Αυστραλίας κλπ). Θα δούμε ότι αλλάζει η προφορά λόγω της αλλαγής χώρας και μια άλλη φωνή αντικαθιστά τη γνωστή φωνή που ξέραμε.

Βέβαια, οι αλλαγές αυτές μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε προβλήματα κατανόησης και συνεννόησης με τη Siri και από την άλλη να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι λέει λόγω της διαφορετικής προφοράς, οπότε, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε τελικά αυτήν που καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Όπως και να έχει, μπορείτε να πειραματιστείτε με όλα αυτά και καλή διασκέδαση με τη Siri.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status