Πως να κάνετε “αλλαγή φύλου” στη Siri

Πως να κάνετε “αλλαγή φύλου” στη Siri
ired.gr

Αν θέλετε αντρική φωνή στη Siri αντί για γυναικεία, αυτός είναι ο τρόπος

Ίσως έχετε προσέξει ότι η φωνή της Siri έχει τροποποιηθεί κάπως στις νεότερες εκδόσεις του iOS. Έχει γίνει μια ελαφριά ρύθμιση ώστε να διαφέρει από τη φωνή που χρησιμοποιείται στα διαφημιστικά της Apple και είναι κάπως πιο ραφιναρισμένη. Η καινούρια φωνή ακούγεται πολύ ωραία, αλλά, αν για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσιάζει και ιδιαίτερα αυτή η φωνή και θα θέλατε να την αλλάξετε, τότε έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε εντελώς το φύλο της Siri από γυναίκα σε άντρα. Αυτή η λειτουργία είναι καινούρια στο iOS και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο ακόλουθος.

1Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Γενικά> Siri στη συσκευή σας.

2Επιλέγετε "Γένος Φωνής" και επιλέγετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

3Κλείνετε τις ρυθμίσεις και καλείτε τη Siri (πατώντας σταθερά για λίγο το πλήκτρο Home) και κάνετε μια ερώτηση ώστε να ακούσετε την καινούρια φωνή.

ired iphone how to change genre siri 01

ired iphone how to change genre siri 02

Και η κλασική γυναικεία και η νέα αντρική είναι πολύ ποιοτικές φωνές, οπότε, το ποια θα προτιμήσετε είναι θέμα γούστου. Κάποιοι θεωρούν ότι η γυναικεία είναι λιγότερο ρομποτική και πιο κοντά στην αρχική φωνή. Άσχετα από αυτά, είναι διασκεδαστικό να παίζει κανείς με τις φωνές ώστε να δει ποια του ταιριάζει ανάλογα με την περίπτωση.