Αναλυτικός οδηγός ενεργοποίησης και διαμόρφωσης νέου iPhone

Αναλυτικός οδηγός ενεργοποίησης και διαμόρφωσης νέου iPhone
ired.gr

Γνωρίζετε τον σωστό τρόπο ενεργοποίησης της νέας σας συσκευής;

Έχουμε σκοπό να αναρτήσουμε κάποια άρθρα τα οποία αφορούν κυρίως εσάς τους νέους χρήστες iPhone οι οποίοι πρόκειται να αγοράσετε τη νέα σας συσκευή σύντομα. Σκοπός μας είναι η σωστή διαμόρφωση της συσκευής, προκειμένου να εισέλθετε στον κόσμο του λειτουργικού iOS.

Για να χρησιμοποιήσετε μία συσκευή iPhone, η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε είναι η διαμόρφωσή της. Η ενεργοποίηση διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο και από έκδοση σε έκδοση λειτουργικού που διαθέτει. Για παράδειγμα ένα έχετε ένα μεταχειρισμένο iPhοne 3G, η διαμόρφωση γίνεται μέσω της εφαρμογής iTunes.

Οι παρακάτω οδηγίες δεν συμπεριλαμβάνουν τη διαμόρφωση παλαιότερων συσκευών οι οποίες έχουν πάψει να πωλούνται επίσημα από την Apple. Αφορούν καθαρά νέες συσκευές και νέους κατόχους iPhone για να γνωρίσουν πως μπορούν να διαμορφώσουν τη συσκευή τους.

Οδηγός διαμόρφωσης

Αγορά συσκευής - Nαι η πρώτη κίνησή μας είναι να αγοράσουμε το νέο μας iPhone 6 ή iPhone 6 Plus ή όποια άλλη iPhone συσκευή επιθυμείτε. Στη συνέχεια θα πρέπει να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας (εάν δεν υπάρχει) την εφαρμογή iTunes, η οποία είναι το μέσω επικοινωνίας του υπολογιστή με το νέο σας iPhone.

1. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας, κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης στην δεξιά πλευρά της συσκευής, μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. H πρώτη οθόνη εμφανίζει ένα χαιρετισμό στις περισσότερες γλώσσες, και ένα ρυθμιστικό εκκίνησης της διαμόρφωσης. Σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος του ρυθμιστικού για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση της συσκευής.

2. Δηλώστε την τοποθεσία σας στην οποία θα κάνετε χρήση της συσκευής, όπου συμπεριλαμβάνεται η γλώσσα κι η χώρα σας. Ορίστε λοιπόν τη γλώσσα και στη συνέχεια πατήστε "Επόμενο" πάνω δεξιά της οθόνης. Επιλέξτε τη χώρα που θα χρησιμοποιήσετε το iPhone σας, (η επιλογή αυτή δεν σας δεσμεύει για τη χώρα χρήσης, είναι απλώς ενδεικτική) κι επιλέξτε και πάλι "Επόμενο"

ired iphone setup new iphone 01

ired iphone setup new iphone 02

Σύνδεση Wi-Fi και υπηρεσιών Τοποθεσίας

3. Στην επόμενη οθόνη ο οδηγός διαμόρφωσης, θα σας ζητήσει να αναζητήσετε μία ενεργή σύνδεση Wi-Fi, εάν είναι εφικτή. Είναι προαιρετική αλλά εάν είστε σε δίκτυο επιλέξτε το και εισάγετε το συνθηματικό (αν σας ζητηθεί). Η συσκευή σας θα αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δίκτυο κάθε φορά που θα βρίσκεται εντός εμβέλειας του.

4. Πατήστε επόμενο για να συνεχίσετε. Επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας. Η επιλογή αυτή ενεργοποιεί το A-GPS της συσκευής, το οποίο σας επιτρέπει να βρίσκετε κατευθύνσεις πορείας, σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα, τα οποία βρίσκονται κοντά σας κι άλλα δεδομένα, τα οποία εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα στη χώρα σας.

Υπάρχουν χρήστες οι οποίοι δεν επιθυμούν την ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής. Εμείς πάντως σας την συστήνουμε. Η μη ενεργοποίησή της, αφαιρεί πολλές δυνατότητες από τη συσκευή σας. Επιλέξτε αμέσως μετά "Επόμενο".

ired iphone setup new iphone 03

Επιλογές διαμόρφωσης iPhone

Διαμόρφωση ως νέο iPhone - Μία από τις τρεις επιλογές που θα συναντήσετε στην επόμενη οθόνη, είναι η διαμόρφωση ως νέο iPhone. Εάν δεν είχατε προηγούμενη iPhone συσκευή, τότε είναι η επιλογή σας (ισχύει και για προηγούμενα iPad, iPod touch).

Ανάκτηση από iCloud - Η επιλογή αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη κατά την αγορά πρώτης συσκευής. Εάν όμως χρησιμοποιείτε ήδη έναν λογαριασμό iCloud και διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας για τα δεδομένα σας και τις εφαρμογές άλλων συσκευών, τότε προχωρήστε σε αυτή την επιλογή, ώστε εισάγετε όλα τα δεδομένα σας και στη νέα συσκευή από το iCloud.

Aνάκτηση από iTunes - Σημειώστε πως ούτε αυτή η επιλογή θα είναι ενεργή, εάν στο παρελθόν δεν είχατε iPhone. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να εισάγετε στη νέα συσκευή εφαρμογές, μουσική, ρυθμίσεις, και δεδομένα από παλαιότερο αντίγραφο που υπήρχε στην εφαρμογή iTunes. Η δυνατότητα αυτή είναι προαιρετική καθώς μπορείτε να διαμορφώσετε το iPhone σας, ως νέα συσκευή. Επιλέξτε "Επόμενο".

Εισαγωγή - Δημιουργία Apple ID

Η επόμενη οθόνη αφορά την εισαγωγή Apple ID. Θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα υπάρχον Apple ID ή στην περίπτωση που δεν έχετε, να δημιουργήσετε ένα νέο. Το Apple ID, είναι ένας λογαριασμός τον οποίο μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε, προσφέροντας διάφορες δυνατότητες όπως αγορές από το iTunes store ή το App Store να συγχρονίσουμε τα δεδομένα μας μεταξύ των συσκευών μας και πολλά πολλά άλλα.

Εάν υπάρχει διαθέσιμο Apple ID το οποίο χρησιμοποιείτε σε άλλες iOS συσκευές, θα πρέπει να κάνετε log in με αυτό. Εάν δεν υπάρχει, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα. Πατήστε το πλήκτρο Δημιουργία δωρεάν Apple ID, και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες. Για να γνωρίζετε, θα χρειαστεί να εισάγετε όνομα, επίθετο, διεύθυνση, email κλπ. Αναλυτικές πληροφορίες δημιουργίας Apple από υπολογιστή, θα συναντήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ired iphone setup new iphone 04

Δημιουργήστε Apple ID χωρίς ή και με τη χρήση πιστωτικής κάρτας 

Ενεργοποίηση υπηρεσίας iCloud

Η επιλογή επόμενου, σας βρίσκει στην οθόνη με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις. Για να προχωρήσετε θα πρέπει να συμφωνήσετε. Επιλέξτε "Συμφωνώ" και προχωρήστε. Έχοντας ο οδηγός τη συγκατάθεσή σας, θα εμφανιστούν δύο επιλογές που αφορούν τη λειτουργία iCloud. Πρόκειται για μία δωρεάν υπηρεσία η οποία προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από δυνατότητες. Σας προτείνουμε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας καθώς με αυτή μπορείτε να:

  • Κάνετε χρήση της υπηρεσίας Find My iPhone.
  • Κατεβάσετε αγορασμένες εφαρμογές από το App Store.
  • Χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία "Ροή φωτογραφιών" και να έχετε πρόσβαση σε αυτές μέσω διαδικτύου ή μέσω της υπηρεσίας iCloud Drive.
  • Διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευή σας και να τα επαναφέρετε στις συσκευές σας μέσω διαδικτύου.
  • Χρησιμοποιείτε το iCloud ως κεντρικό λογαριασμό συγχρονισμού ημερολογίων, επαφών, μηνυμάτων αλληλογραφίας και να τα συγχρονίζετε με όλες τις iOS συσκευές σας.
  • Κάνετε χρήση της υπηρεσίας iTunes Match.
Μεταχειρισμένα iPhone

Ο λογαριασμός σας iCloud θα συνδεθεί με το Apple ID που δημιουργήσατε σε προηγούμενο βήμα. Για να γίνει η ενεργοποίηση, θέστε την εναλλαγή στη θέση ON ή αφήστε το ως έχει κι επιλέξτε "Επόμενο".

Φθάνοντας εδώ θα πρέπει να αποφασίσετε που επιθυμείτε να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας. Εάν η επιλογή σας είναι το iCloud, τότε θα λαμβάνονται καθημερινά αντίγραφα αυτόματα, όταν η συσκευή σας βρίσκεται σε περιβάλλον Wi-Fi. H δυνατότητα αυτή παρέχει μια σειρά πλεονεκτημάτων καθώς τα δεδομένα σας είναι ασφαλή εκτός του υπολογιστή σας.

Επιπλέον μπορείτε να κάνετε επαναφορά των δεδομένων σας στη συσκευή σας iPhone, μέσω διαδικτύου. Εάν όμως επιθυμείτε να διατηρείτε τοπικά τα αντίγραφα ασφαλείας, κάθε φορά που συγχρονίζετε το iPhone με την εφαρμογή iTunes, τότε επιλέξτε Αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή μου. Επιλέξτε "Επόμενο".

Ενεργοποίηση Εύρεση iPhone

Θα ερωτηθείτε από τον οδηγό στην επόμενη οθόνη, εάν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία "Εύρεση iPhone". Συνιστούμε σε όλους τους χρήστες iOS συσκευών, να έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία. Συγκεκριμένα ενεργοποιεί το ενσωματωμένο GPS της συσκευής ώστε να γίνεται εντοπισμός της τοποθεσίας της συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Στη συνέχεια επιλέξτε "Επόμενο".

Αποστολή δεδομένων και άλλων επιλογών

Η Apple θα σας ζητήσει εάν επιθυμείτε να μοιραστείτε πληροφορίες για τη λειτουργία της συσκευής σας, όπως αν λειτουργεί σωστά αν έχει κολλήματα κλπ. Δεν θα σας ζητήσει προσωπικές πληροφορίες. Η ενέργεια αυτή θα βελτιώσει τη συνολική εμπειρία για τη χρήση του iPhone.

ired iphone setup new iphone 05

ired iphone setup new iphone 06

H αποδοχή της είναι προαιρετική. Επιπλέον στο λειτουργικό iOS 8 θα σας ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για γνωστοποίηση σφαλμάτων στους developers εφαρμογών, καθώς και στατιστικών για τον τρόπο χρήσης τους. Ακόμη μία επιλογή που θα συναντήσετε κατά την ενεργοποίηση του iPhone 6 και iPhone 6 Plus, είναι η δυνατότητα επιλογής μεγέθους εικονιδίων στην οθόνη εφαρμογών. Ολοκληρώνοντας κι αυτή σας την επιλογή, η συσκευή σας είναι πανέτοιμη για δράση.

ired iphone setup new iphone 07

ired iphone setup new iphone 08

Συγχαρητήρια τα καταφέρατε! Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο της Apple!

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση, είμαστε πρόθυμοι για όλους τους νέους χρήστες να σας απαντήσουμε και στα πιο απλά ερωτήματα στα σχόλια!

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: