Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση σε ένα iPhone/iPad

Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση σε ένα iPhone/iPad
ired.gr

Δείτε πώς να κάνετε επανεκκίνηση σε ένα iPhone ή iPad όταν αυτή είναι η μόνη λύση

Σε σπάνιες (ευτυχώς) περιπτώσεις κάποια iOS συσκευή (iPhone, iPad, ή iPod touch) μπορεί να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα ή να κολλήσει εντελώς καταλήγοντας σε μια οθόνη που μας κοιτάει χωρίς να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ενέργειά μας. Θα δούμε, σ' αυτή την περίπτωση, να σταματάει βαθμιαία ή και απότομα η ανταπόκριση της αφής μας στην οθόνη καθώς εκτελούμε κάποια διαδικασία και ακόμη και τα πλήκτρα της συσκευής (Home/Power) να μην ανταποκρίνονται στο πάτημα, οπότε η συσκευή φαίνεται "νεκρή".

Το ευτύχημα είναι ότι μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι γι' αυτή την ασυνήθιστη συμπεριφορά και αυτό είναι το να κάνουμε υποχρεωτική επανεκκίνηση (forced reboot) στη συσκευή μας που θα την επαναφέρει στην πρότερη φυσιολογική, λειτουργική της κατάσταση. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες και που παίρνει μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.

Πώς γίνεταi;

Αν λοιπόν βρεθείτε με μια iOS συσκευή σε μια τέτοια κατάσταση, ακολουθείστε τον παρακάτω οδηγό, προκειμένου να την επαναφέρετε στην ορθή λειτουργία της.

1Βρείτε και πατήστε το πλήκτρο Power/Sleep που βρίσκεται στην κορυφή της συσκευής.

2Βρείτε και πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο Home που βρίσκεται στο κάτω μέρος στη μέση της συσκευής.

3Κρατείστε πατημένα τα δύο αυτά πλήκτρα μέχρι η συσκευή να κάνει επανεκκίνηση (θα εμφανιστεί το άσπρο μήλο-σήμα της Apple στην οθόνη). Αυτό θα πάρει περίπου 10 δευτερόλεπτα.

4Μόλις δείτε το σήμα της Apple, αφήνετε τα δύο πλήκτρα και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση.

ired iphone hard reset 01

Είστε έτοιμοι. Η συσκευή σας τώρα θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αυτή η απλή διαδικασία λέγεται πολλές φορές hard reboot ή hard reset ( δεν έχει καμία σχέση με το factory reset) και χρησιμεύει για την επαναφορά προβλημάτων από την απλή δυσλειτουργία μιας εφαρμογής, την περίπτωση όπου η συσκευή δονείται συνεχώς χωρίς να σταματά, μια οθόνη που ανταποκρίνεται λανθασμένα ή δεν ανταποκρίνεται καθόλου ή και το πλήρες "κόλλημα" της συσκευής, αλλά και κάθε άλλη δυσλειτουργία που μπορεί να παρουσιαστεί και να μας προβληματίζει.

Σε γενικές γραμμές, αν βλέπετε τη συσκευή σας να συμπεριφέρεται παράξενα και δε μπορείτε να βρείτε την αιτία και να την επιδιορθώσετε, ένα hard reboot είναι πολύ πιθανό ότι θα σας λύσει το πρόβλημα και θα επαναφέρει τη συσκευή σας στην πρότερη καλή κατάστασή της.

Ακόμη και στην περίπτωση που μια συσκευή, αν και φορτισμένη πλήρως, μοιάζει να μην εκκινεί καθόλου, μια αναγκαστική επανεκκίνηση (αν και είναι σβηστή εκτελέστε την διαδικασία) θα την επαναφέρει και θα εκκινήσει.

Αν παρ' ελπίδα έχετε μια συσκευή που τυχόν έχει ελαττωματικό κάποιο ή και τα δύο πλήκτρα που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία αυτή, τότε υπάρχουν ένα, δυο κόλπα που μπορούν να την εξαναγκάσουν σε επανεκκίνηση με την προϋπόθεση ότι δεν έχει κολλήσει εντελώς. Αυτό όμως, θα το διαπραγματευθούμε σε επόμενο άρθρο μας.

ired iphone hard reset 02

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status