Συσκευές με Κλείδωμα ενεργοποίησης aka Kλειδωμένο iCloud

Συσκευές με Κλείδωμα ενεργοποίησης aka Kλειδωμένο iCloud
ired.gr

Μπορούμε να παρακάμψουμε το Kλείδωμα Eνεργοποίησης ή αλλιώς το κλειδωμένο iCloud;

Η Εύρεση iPhone και όχι όπως έχει επικρατήσει, το iCloud, περιλαμβάνει τη δυνατότητα Activation Lock. Εμείς θα το ονομάσουμε "Κλείδωμα ενεργοποίησης". Η ενέργεια αυτή έχει την ικανότητα να αποτρέψει τη χρήση της συσκευή σας (iPhone, iPad ή iPod touch), από οποιονδήποτε τρίτο, σε περίπτωση που την χάσετε ή σας την κλέψουν.

Στη ερώτηση λοιπόν αν μπορεί να γίνει ξεκλείδωμα της ενεργοποίησης κλειδώματος από κάποιον που θα βρει μια κλειδωμένη στο iCloud συσκευή, απαντάμε με επίγνωση Όχι, η συσκευή είναι αχρηστευμένη χωρίς το password του ιδιοκτήτη. Ας δούμε όμως τη πρέπει να γνωρίζουμε για το Κλείδωμα ενεργοποίησης:

Για ενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης, αρκεί να θέσετε το διακόπτη "Εύρεση iPhone", στη θέση ON (εκδόσεις iOS 7 ή νεότερες).

Εάν έχετε ενεργοποιημένο το Κλείδωμα ενεργοποίησης, χρειάζεται απαραίτητα ο κωδικός πρόσβασης και το Apple ID για να:

  • Απενεργοποιήσει κάποιος τη λειτουργία Εύρεση iPhone, στη συσκευή σας.
  • Διαγράψει όλο το περιεχόμενο της συσκευής (επαναφορά).
  • Επανενεργοποιήσει και χρησιμοποιήσει τη συσκευή σας.

ired iphone activation lock 01

Με τη λειτουργία αυτή εξασφαλίζετε πως εάν η συσκευή σας πέσει σε λάθος χέρια, αυξάνεται την πιθανότητα εύρεσής της. Στη περίπτωση που αποφασίσετε για ασφάλεια να διαγράψετε απομακρυσμένα τη συσκευή σας, η λειτουργία "Κλείδωμα ενεργοποίησης" θα συνεχίσει να εμποδίζει τη χρήση της συσκευής σας από οποιονδήποτε, χωρίς την άδεια σας.

Αναγκαία συνθήκη είναι η διατήρηση της Εύρεσης iPhone, ενεργοποιημένη και να έχετε καταγράψει σε ασφαλές σημείο το Apple ID σας και τον κωδικό πρόσβασης.

Λειτουργία Κλειδώματος ενεργοποίησης

Κατά την ενεργοποίηση της Εύρεσης iPhone στις συσκευές σας (iPhone, iPad ή iPod touch), το Apple ID σας αποθηκεύεται στους διακομιστές ενεργοποίησης της Apple και συνδέεται άρρηκτα με αυτές. Αφού ορίσετε το Apple ID θα απαιτείται το συνθηματικό σας, προκειμένου κάποιος να απενεργοποιήσει την "Εύρεση iPhone", να διαγράψει πλήρως τη συσκευή ή να την επανενεργοποιήσει και να τη χρησιμοποιήσει ξανά.

Το κλείδωμα ενεργοποίησης, τίθεται σε λειτουργία αυτόματα όταν κάνετε χρήση της Εύρεσης iPhone σε μία συσκευή με λειτουργικό iOS 7 ή νεότερη.

Για να ενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone στη συσκευή σας, ακολουθήστε την εξής διαδρομή: Ρυθμίσεις > iCloud > Aν χρειαστεί εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας και θέστε την εναλλαγή Εύρεση iPhone στη θέση ON.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »