Αγορά μεταχειρισμένου iPhone, τι να προσέξω;

Αγορά μεταχειρισμένου iPhone, τι να προσέξω;
ired.gr

Στην αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν πραγματικά πολύ καλές ευκαιρίες από μεταχειρισμένα iPhone, πολλά από αυτά ενδεχομένως να έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε μέσα από τις παρακάτω παραγράφους, να σας μεταδώσουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή μεταχειρισμένη συσκευή. Θα αναλύσουμε τους κινδύνους που διατρέχετε και πως να αποφύγετε να καταλήξετε με μία στην ουσία άχρηστη συσκευή.

Ποια έκδοση να διαλέξω;

Σήμερα υπάρχει μία πλειάδα εκδόσεων μεταχειρισμένων iPhone για να αγοράσετε σε καλές τιμές, από τα τελευταία μοντέλα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έως και το σχεδόν πέντε χρόνων, iPhone 4. Tα περισσότερα από αυτά (πλην του iPhone 4), υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 8, με περιορισμούς στα χαρακτηριστικά, ανάλογα την έκδοση.

Αξιολογήστε τις διαθέσιμες επιλογές με κριτήριο τα χαρακτηριστικά τους, το υλικό που αποτελούνται καθώς και το λειτουργικό σύστημα. Λάβετε υπόψιν σας πως η τελευταία έκδοση iPhone, είναι εγγυημένη πως διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος της Apple κι ως εκ τούτου θα υποστηρίζεται για περισσότερα χρόνια από μία παλαιότερη συσκευή και είναι λογικό.

Για πόσο διάστημα βρίσκεται σε χρήση

Υπάρχουν αρκετοί χρήστες οι οποίοι πωλούν τις συσκευές iPhone, από λίγες ημέρες έως λίγους μήνες μετά την αγορά τους, πιθανόν επειδή δεν τους καλύπτει στην καθημερινή χρήση είτε ως συσκευή είτε ως λειτουργικό. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα εφέτος, καθώς αρκετοί αγοραστές του iPhone 6 Plus, πωλούν τις συσκευές τους, προκειμένου να αγοράσουν το μικρότερο μέγεθος, iPhone 6 ή το αντίθετο. Τέτοιες συσκευές είναι πραγματικά εξαιρετικές ευκαιρίες, καθώς οι συσκευές είναι νέες και μπορείτε να τις αγοράσετε οικονομικότερα από μία σφραγισμένη συσκευή. Καλό θα είναι να αποφεύγετε συσκευές οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατάσταση Μπαταρίας της συσκευής

ired iphone buying used iphone 01

Η μπαταρία του iPhone δίνει κατά μέσο όρο 10 ώρες σε χρόνο ομιλίας, αλλά έχουν περιορισμένο αριθμό κύκλων φόρτισης, όπου μετά το πέρας, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Πλησιάζοντας στα όρια των κύκλων φόρτισης, η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται, με αποτέλεσμα να διαρκεί αισθητά λιγότερο διάστημα. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προσεκτικοί στην αγορά ενός iPhone το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δύο χρόνια, εκτός και αν ο κάτοχός του, προθυμοποιηθεί να αντικαταστήσει τη μπαταρία της συσκευής με νέα OEM.

Μεταχειρισμένα iPhone

Εμφάνιση της συσκευής

ired iphone buying used iphone 02

Ας δούμε κάποια αξιώματα, τα οποία μας φανερώνουν την κατάσταση της συσκευής από την εμφάνισή της και μόνο:

  • Η πρώτη εντύπωση που δίνει μία προσεγμένη συσκευή είναι σαν την εμφάνιση καινούριας συσκευής. Δεν έχει πολύ λίγα σημαδάκια - θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς εάν περιμένουμε μία εντελώς άθικτη, μεταχειρισμένη συσκευή.
  • Παρατηρήστε προσεκτικά τις ενδεχόμενες γρατζουνιές ή φθορές και συγκεκριμένα να μην υπάρχει ρωγμή στην οθόνη, έντονα χτυπήματα ή εμφανής υγρασία.
  • Για να διαπιστώσετε εάν έχουν ενεργοποιηθεί οι αισθητήρες υγρασίας (αλλάζουν χρώμα), παρατηρήστε προσεκτικά την υποδοχή της κάρτας SIM, στην υποδοχή ακουστικού. Πριν δώσετε τα χρήματά σας ανοίξτε την συσκευή, παρατηρήστε την οθόνη, το ηχείο, τα πλήκτρα έντασης και γενικά εάν η συσκευή λειτουργεί άρτια.