Οδηγίες για φανταστικές macro λήψεις με το iPhone σας

Οδηγίες για φανταστικές macro λήψεις με το iPhone σας
ired.gr

Οι macro λήψεις, σας επιτρέπουν να δείτε τον κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία, είτε προσπαθείτε να συλλάβετε έναν "τεράστιο" κοκό ρυζιού είτε μία πολύχρωμη πεταλούδα. Μέσω macro λήψεων σας δίνεται η δυνατότητα, να δημιουργήσετε φανταστικές σκηνές από διάφορα συνηθισμένα αντικείμενα.

Οι λήψεις iPhone macro φωτογραφιών είναι ιδιαίτερα όμορφες, γιατί η συσκευή είναι μικρή σε μέγεθος κι επιτρέπει να πλησιάσετε πολύ κοντά σε αντικείμενα, σε αντίθεση με μία φωτογραφική μηχανή DSLR που θα έπρεπε να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια. Σας παρουσιάζουμε μερικά κόλπα για να κάνετε με επιτυχία macro λήψεις, με την χρήση της συσκευής σας.

Αναζητήστε τον κατάλληλο φωτισμό

Χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό μία macro λήψη είναι πολύ πιθανό να βγει σκοτεινή ή ακόμη και θολή. Με πολύ δυνατό φωτισμό θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα, στην ουσία θα κρύψετε κάθε σημαντική λεπτομέρεια της κοντινή σας λήψης. Αντ' αυτού μπορείτε να κάνετε εξαιρετικές λήψεις εάν έχετε βρει τη ισορροπία μεταξύ του φωτός και της σκιάς.

ired iphone macro shooting 01

Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε το φως του ηλίου. Η λήψη της παραπάνω εικόνας έχει γίνει δίπλα σε ένα παράθυρο, σε μία ηλιόλουστη μέρα χωρίς όμως ο ήλιος να πέφτει κατευθείαν πάνω στο αντικείμενο.

Όχι πολύ κοντινές λήψεις

Το iPhone 6 διαθέτει μία σταθερή εστιακή απόσταση του φακού των 29 mm, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να πλησιάσετε σε τόση απόσταση ακριβώς απόσταση, πριν το αντικείμενο θολώσει. Εάν τοποθετήσετε το δάχτυλό σας κοντά στο μάτι σας θα το βλέπετε θολό.

ired iphone macro shooting 02

Ο λόγος είναι πως δεν μπορεί να εστιάσει σε αυτό επειδή είναι πολύ κοντά του. Το ίδιο ισχύει και στις κάμερες. προσπαθήστε να είστε στην κατάλληλη απόσταση, ώστε να έχετε καθαρή λήψη και συνάμα κοντινή. Εάν προσπαθείτε να κάνετε macro λήψη για πρώτη φορά, κάνετε μερικές δοκιμές ώστε να βρείτε τη σωστή απόσταση λήψης.

Εμείς είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε απόσταση, περίπου 4-5 εκατοστών από το θέμα μας.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »