Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 6 Plus: Στραβώνει, λυγίζει τελικά?

iPhone 6 Plus: Στραβώνει, λυγίζει τελικά?
ired.gr

iPhone 6 Plus: Τελικά στραβώνει; Λυγίζει; Αποσυντίθεται; Τι ισχύει τελικά; Του φερθήκαμε "άσχημα" επί τρεις μήνες, διαβάστε όλη την αλήθεια

Όλα ξεκίνησαν με την κυκλοφορία του phablet της Apple τον Σεπτέμβριο του 2014. Όπως συμβαίνει κάθε φορά, έπρεπε να έχουμε ένα νέο "gate" και αυτή τη φορά ήταν το bendgate που κράτησε συντροφιά σε εμάς και κυρίως στους Apple haters.

Στις 23 του Σεπτέμβρη, έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο που σήμερα πλησιάζει τις 65 εκατομμύρια θεάσεις (views). Η ομάδα του "Unbox Therapy" μας έδειχνε πόσο εύκολα μπορεί να στραβώσει το iPhone 6 Plus και αμέσως το video έγινε κάτι παραπάνω από viral.... Ακολούθησε πανικός!

Σίγουρα όλοι μας είχαμε προσέξει πως τα δάκτυλα του κυριούλη (sic) είχαν κοκκινίσει (έως μελανιάσει) από την ένταση της πίεσης που ασκούσε πάνω στην συσκευή. Η πλειοψηφία όμως του κόσμου θεώρησε το "BendGate" ως κάτι το υπαρκτό. Η χαρά των Samsung Fan Boys δηλαδή. Στην πορεία βέβαια, δεκάδες videos και φωτογραφίες "έσπευσαν" να μας πείσουν για το "σκάνδαλο".

ired iphone bend 02

Unboxing Therapy Λυγίζοντας το iPhone 6 Plus

Τι και αν κάποιοι έδειχναν άλλα τηλέφωνα να λυγίζουν; Τι και αν αποδείχθηκε πως το iPhone 6 Plus στραβώνει πιο δύσκολα από κάποια άλλα τηλέφωνα;

Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ με τόσα εκατομμύρια views, πόσα χρήματα έβγαλαν οι τύποι;

Εμείς, στην πρώτη παρουσίαση που κάναμε στο iphone 6 Plus σας είχαμε αναφέρει πως το τηλέφωνο δεν λυγίζει σε απλή, καθημερινή χρήση.

Διαβάστε την παρουσίαση του iPhone 6 Plus που δημοσιεύσαμε στις 4 του Δεκέμβρη

Η εμπειρία μας μετά από 3 μήνες χρήσης

Εδώ θα μπορούσα να παρασυρθώ πολύ εύκολα και να σας λέω για την καταπληκτική οθόνη του και για την αξεπέραστη διάρκεια της μπαταρίας του, αλλά πρέπει να συγκρατηθώ. Το θέμα μας είναι κατά πόσο το phablet της Apple στραβώνει, λυγίζει, αποσυντίθεται ή ότι άλλο διαβάσαμε (και φρίξαμε) στα social media αλλά και στα "εξειδικευμένα" sites.

Λυγίζει τελικά ?

Η απάντηση είναι απλή:

ΟΧΙ !

Θα μου πείτε... "μα όλα τα videos είναι ψεύτικα;"

Όχι, δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Υπάρχουν νόμοι της φυσικής τους οποίους κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να καταργήσει. Όλες οι συσκευές αν δεχθούν πίεση από ένα σημείο και πάνω, θα λυγίσουν. Αν η κατασκευή τους είναι από...φθηνό πλαστικό... μπορεί και απλά να σπάσουν. Ακόμα χειρότερα δηλαδή.

Ας αιτιολογήσω λοιπόν πιο συγκεκριμένα την άποψή μου:

Χρησιμοποιώ το iPhone 6 Plus συνέχεια. Το βάζω και το βγάζω από την τσέπη μου δεκάδες φορές κάθε μέρα. Σε καμία περίπτωση δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου μακριά του. Δεν ξέρω αν έχω φθάσει τον βαθμό που περιγράφει ο φίλος DINFUN στο σχετικό άρθρο του για τις επιπτώσεις του "αποχωρισμού" μας από το iPhone στην ψυχολογία μας που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αλλά σίγουρα το 6 Plus βρίσκεται πάντα (εντάξει, σχεδόν πάντα) κοντά μου.

Ενώ λοιπόν κινούμαι πολύ συχνά με μηχανάκι (σκουτερίνι για την ακρίβεια), αρχικά, φοβούμενος και εγώ, δεν το τοποθετούσα στην τσέπη του παντελονιού μου. Με τον καιρό όμως, άρχισα δειλά δειλά να το κάνω, σε όσα τουλάχιστον παντελόνια η τσέπη τους το επέτρεπε. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι και λίγο παντόφ.. εχμ... μεγαλούτσικο.

ired iphone bend 01

Το αποτέλεσμα ήταν να χρησιμοποιώ και να μεταφέρω το iPhone 6 Plus μου όπως ακριβώς το iPhone 5 που κατείχα πριν, ή τελοσπάντων όπου αυτό είναι εφικτό. Το τηλέφωνο δεν στραβώνει / λυγίζει / τραβάει ζόρι. Κανένα. Εξακολουθεί και είναι σαν καινούριο, ολόισιο. Και για να σας προλάβω, το έχω στην Apple Leather Case που είναι αρκετά "μαλακή" και δεν προσφέρει καμία προστασία ως προς την πιθανή αλλαγή σχήματος της συσκευής.

Επίλογος

Αν το μέγεθος της συσκευής σας καλύπτει και το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, σας προτείνω να προχωρήσετε στην αγορά του. Δεν θα χρειαστεί να του "φερθείτε" διαφορετικά, παρά μόνο σε περιπτώσεις που το μέγεθος... μετράει. Αν πάλι έχετε κάποιο Android ή Windows Phone smartphone άνω των 5 ιντσών και το ζαχαρώνετε... αποκτήστε το! Θα απολαύσετε την εμπειρία του iOS σε Full HD ανάλυση στις 5,5 ίντσες και δεν θα κοιτάξετε προς τα πίσω ποτέ! Και δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειές σας ως προς την μεταφορά και την αποθήκευση του phablet σας....

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status