Ποια έκδοση λειτουργικού συστήματος έχει το iPhone ή το iPad

Ποια έκδοση λειτουργικού συστήματος έχει το iPhone ή το iPad
ired.gr

Αναγνωρίστε την έκδοση λειτουργικού συστήματος της iOS συσκευής σας.

Σας παρουσιάζουμε ένα οδηγό βήμα προς βήμα για να ανακαλύψετε ποια έκδοση iOS λειτουργικού συστήματος της Apple διαθέτει το iPhone ή το iPad σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να έχετε λάβει γνώση ποια έκδοση λειτουργικού συστήματος iOS, φιλοξενεί η συσκευή σας.

Για παράδειγμα εάν θέλετε να ελέγξετε τη συμβατότητα μιας εφαρμογής πριν προχωρήσετε στην αγορά της ή ακολουθώντας έναν How To οδηγό, ο οποίος ενδεχομένως να διαφέρει από έκδοση σε έκδοση. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας αναλύσουμε γρήγορα και εύκολα, πως να ανακαλύψετε το λειτουργικό σύστημα που φέρει η συσκευή σας.

Τι είναι το λειτουργικό σύστημα iOS;

Αρχικά θα πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι το iOS. Πρόκειται για το λογισμικό - όπως το αποκαλεί η Apple - προκειμένου να λειτουργήσει το iPhone ή το iPad σας. Είναι προ-εγκατεστημένο σε όλες τις mobile συσκευές, Apple.

Σε κάθε αλληλεπίδραση με την iOS συσκευή σας, μπορείτε να παρατηρήσετε τον σχεδιασμό της Apple, από την εμφάνιση έως και τον τρόπο που μπορείτε να πλοηγήστε από την μία εφαρμογή στην άλλη. Η Apple ενημερώνει τακτικά με σημαντικές αναβαθμίσεις οι οποίες κυκλοφορούν μία κάθε χρόνο, συνήθως τον μήνα Σεπτέμβριο, παράλληλα με την κυκλοφορία του νεότερου μοντέλου iPhone.

H τελευταία έκδοση του 2014, είναι το iOS 8. Επίσης η εταιρεία διαθέτει και μικρότερης σημασίας αναβαθμίσεις, προκειμένου να διορθώσει σφάλματα ή να προσθέσει μικροαλλαγές. Επί του παρόντος, το iOS 8, βρίσκεται στην έκδοση 8.1.3.

Αναγνωρίστε την έκδοση iOS της συσκευή σας

Είναι αρκετοί οι χρήστες οι οποίοι δεν γνωρίζουν σε ποια έκδοση iOS, λειτουργεί το iPhone ή το iPad τους. Εμείς θα σας δείξουμε έναν γρήγορο και βολικό τρόπο, να αναζητήσετε την έκδοση της συσκευή σας.

  • Ανοίξτε το iPhone ή το iPad σας, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.
  • Στην συνέχεια επιλέξτε Γενικά.

ired ios edition 01

  • Και από τη λίστα επιλέξτε Πληροφορίες.

ired ios edition 02

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων, της ποσότητας των τραγουδιών, video, και των φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή σας, πόσες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει, ποια η χωρητικότητα της συσκευής και ποιος ο υπολειπόμενος αποθηκευτικός χώρος και στη συνέχεια η έκδοση του λειτουργικού, την οποία αναζητείτε.

Η δική μας συσκευή είναι στην τελευταία έκδοση iOS 8 όπως σας αναφέραμε παραπάνω.

Η δική σας έκδοση μπορεί να είναι διαφορετική, ανεξάρτητα όμως από τον αριθμό, είναι η έκδοση η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Εάν δείτε πως δεν κατέχετε την τελευταία έκδοση, αλλά επιθυμείτε να αναβαθμίσετε, θα πρέπει να επιστρέψετε στη σελίδα "Γενικά" και στη συνέχεια να επιλέξετε "Ενημέρωση λογισμικού". Από εκεί είστε σε θέση να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις για τη συσκευή σας.

Επιπλέον μπορείτε να μάθετε ποια έκδοση διαθέτει η συσκευή σας, με τη χρήση του υπολογιστή σας και της εφαρμογής iTunes. Συνδέστε τη συσκευή σας, χρησιμοποιώντας το καλώδιο φόρτισης USB, και στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο της συσκευή σας πάνω δεξιά στο iTunes.

Στο πρώτο από τα τρία πλαίσια θα παρατηρήσετε τις πληροφορίες ταυτότητας της συσκευής σας, καθώς και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που φέρει.

ired ios edition 03

Εάν θέλετε περισσότερη ανάλυση πάνω στην αναζήτηση της έκδοσης λειτουργικού μιας iOS συσκευής, αισθανθείτε ελεύθεροι να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: