Error 3194: Ένα σοβαρό σφάλμα που μπορεί να εμφανιστεί και πώς να το επιδιορθώσετε

Error 3194: Ένα σοβαρό σφάλμα που μπορεί να εμφανιστεί και πώς να το επιδιορθώσετε
ired.gr

Όπως όλα τα σφάλματα που μπορεί να εμφανιστούν όποτε προσπαθούμε να κάνουμε ενημέρωση/αναβάθμιση του iPhone μας, το iTunes Error 3194 είναι το πιο επίφοβο. Όχι γιατί δεν υπάρχει επίλυση για το πρόβλημα, αλλά γιατί υπάρχουν περισσότερες από μία ή δύο προσεγγίσεις για την επίλυσή του και για κάθε μία υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί συνδυασμοί.

ired iphone itunes error 3194 01

Η σελίδα τεχνικής υποστήριξης της Apple από την άλλη μεριά, δεν είναι και πολύ βοηθητική. Για ξεκίνημα, να πούμε ότι η Apple δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα γι' αυτούς που προσπαθούν να κάνουν downgrade στο iOS 7.x από κάποια έκδοση του iOS 8. Γι' αυτό θα περάσετε δύσκολες στιγμές εκτός κι αν κάνετε το downgrade σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την αναβάθμιση όταν η Apple δίνει ακόμη τη δυνατότητα. Κι αν τυχόν έχετε κάνει jailbrake στο iPhone σας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

Τώρα βέβαια, αν είστε τυχερός, κι εννοώ πολύ τυχερός, δε θα συναντήσετε κανένα σφάλμα κατά τη διαδικασία επαναφοράς. Οι χρήστες αυτοί που δε σκαλίζουν συνήθως το iPhone τους είναι αυτοί οι τυχεροί. Για τους υπόλοιπους όμως, εδώ είναι μια λίστα από λύσεις για το πρόβλημα 3194 όταν εμφανιστεί.

Επιδιόρθωση του προβλήματος σε περίπτωση αναβάθμισης (upgrade)

1. Επιδιόρθωση σε DFU mode

1Κλείστε εντελώς το iTunes στον υπολογιστή σας.


2Ανοίξτε το φάκελο hosts. Στα windows πηγαίνετε στη διαδρομή c:\windows\system32\drivers\etc\hosts και κάνετε διπλό κλικ στο φάκελο για να ανοίξει με το notepad (θα χρειαστεί να το ανοίξετε σαν administrator).

Στο Mac πάτε στη διαδρομή /ect/hosts και κάνετε διπλό κλικ για να το ανοίξετε ή, αν δεν το βρείτε έτσι, ανοίγετε το τερματικό (terminal) και γράφετε την εντολή "sudo nano /private/etc/hosts" (θα χρειαστείτε administrator password).

3Πηγαίνετε στο τέλος του αρχείου, στην τελευταία γραμμή και προσθέστε την γραμμή "74.208.105.171 gs.apple.com".

4Συνδέστε τώρα το iPhone σας στον υπολογιστή μέσω του καλωδίου φόρτισης και φορτώστε το iTunes.

5Κλείστε το iPhone με το γνωστό τρόπο (πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο sleep/power).

ired iphone itunes error 3194 02

6Εκκινείστε σε DFU mode πατώντας τα πλήκτρα sleep/power και home για 10 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το πλήκτρο sleep/power. Συνεχίζετε να πατάτε το home μέχρι να δώσει το iTunes το μήνυμα "your device in now in recovery mode" στο iPhone σας.

7Αναβαθμίστε το iOS μέσω του iTunes και πηγαίνετε πάλι στο αρχείο hosts όπου αφαιρείτε τη γραμμή που είχατε προσθέσει. Σώζετε το αρχείο και κλείνετε το τερματικό.

2. Επιδιόρθωση μέσω iTunes

1Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία αλλά στο αρχείο hosts προσθέστε τις γραμμές:

74.208.10.249 gs.apple.com

127.0.0.1 gs.apple.com

74.208.105.171 gs.apple.com

2Συνδέστε το iPhone σας και προσπαθήστε πάλι να κάνετε αναβάθμιση μέσω του iTunes (ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση στη συσκευή).

3Εφόσον ολοκληρωθεί, αφαιρέστε τις τρεις γραμμές από το hosts, σώστε και κλείστε το τερματικό.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »