Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Photoshop “γιορτάζει” τα 25 του χρόνια!

Το Photoshop “γιορτάζει” τα 25 του χρόνια!
ired.gr

Εισαγωγή

Η Adobe γιορτάζει την 25η επέτειο του Photoshop, το οποίο κυκλοφόρησε ως αποκλειστική εφαρμογή για Mac στις 19 Φεβρουαρίου του 1990.

Η δημιουργία της εφαρμογής ξεκίνησε το 1987 με το προσωρινό όνομα "Display" και ο κώδικας γράφτηκε με την βοήθεια ενός Mac Plus.

ired tech news photoshop celebrates 01

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την πρώτη (1.0.7) έκδοση του Photoshop

Οι ανακοινώσεις της Adobe

Η Adobe, στα πλαίσια των εορτασμών της για την δημοφιλέστερη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας, έδωσε στην δημοσιότητα το ακόλουθο video:

 

Η εταιρεία εξέδωσε επίσης την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σήμερα, η επανάσταση της ψηφιακής επεξεργασίας είναι τόσο διάχυτη, που μας είναι δύσκολο ακόμα και να θυμηθούμε την κατάσταση πρωτύτερα. Οπότε, με μεγάλη μας ευχαρίστηση, στην 25η επέτειο του Photoshop, κοιτάμε προς τα πίσω, σε ένα πιο απλό - προ του 2000 - κόσμο όπου η εφαρμογή δημιουργήθηκε, όχι για να γιορτάσουμε το παρελθόν, αλλά για να αναγνωρίσουμε τον τεράστιο μετασχηματισμό της κοινωνίας μας και της τεχνολογίας σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα"

ired tech news photoshop celebrates 02

Εδώ μπορούμε να δούμε τα εικονίδια της εφαρμογής από την πρώτη έως και την πιο πρόσφατη έκδοση

Επίλογος

Το Photoshop άλλαξε όχι μόνο τον τρόπο που οι επαγγελματίες επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους, αλλά συνολικά την βαρύτητα της ψηφιακής τεχνολογίας σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο πως πλέον και οι απλοί χρήστες είναι σε θέση να εκτελέσουν βασικές εργασίες επεξεργασίας στο Photoshop ή σε αντίστοιχα προγράμματα. Μια ολόκληρη αγορά δεκάδων δισεκατομμυρίων δημιουργήθηκε σχεδόν από το μηδέν και κυρίως, η ψηφιακή επεξεργασία πλέον αποτελεί τον απόλυτο τρόπο εργασίας για επαγγελματίες και ιδιώτες.

Μπορεί πλέον να υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές και η αγορά να έχει ωριμάσει, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως η συμβολή της Adobe με το Photoshop ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική για την εξέλιξη της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status