Αντίγραφα ασφαλείας iPhone στον υπολογιστή, που αποθηκεύονται;

Αντίγραφα ασφαλείας iPhone στον υπολογιστή, που αποθηκεύονται;
ired.gr

Πολλοί αναγνώστες μας, αναζητούν την τοποθεσία στην οποία αποθηκεύονται τα αντίγραφα ασφαλείας που συλλαμβάνονται στο iTunes, από συσκευές iPhone ή iPad. Είτε χρησιμοποιείτε λογισμικό Mac OS X ή Windows, η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων, παραμένει η ίδια.

Το iTunes αποθηκεύει όλα τα δεδομένα σας και τις ρυθμίσεις της συσκευή σας, σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, η οποία είναι προσβάσιμη ακολουθώντας τις παρακάτω διαδρομές. Θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε πως αν δεν γνωρίζετε να κινηθείτε σε αρχεία του συστήματος, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τοποθεσία αντιγράφων ασφαλείας σε λογισμικό Mac OS X

ired ios backup location 01

Τα αρχεία σε λογισμικό Mac OS X αποθηκεύονται στην παρακάτω διαδρομή:

~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

To σύμβολο (~) συμβολίζει το κατάλογο Ηome, στον οποίο αποθηκεύονται και όλα τα υπόλοιπα προσωπικά σας έγγραφα.

Τοποθεσία αντιγράφων ασφαλείας σε λογισμικό Windows 8, Windows 7, Vista και XP

Τα Windows XP, αποθηκεύουν όλα τα αρχεία backup του iPhone στην παρακάτω διαδρομή:

C:\Documents and Settings\user\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup

Ενώ σε Windows Vista ή Windows 7, Windows 8, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή:

C:\Users\user\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup

Προφανώς αν η κύρια μονάδα σας δεν είναι ο δίσκος C: τότε θα πρέπει να διορθώσετε κατάλληλα τη διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για τον χρήστη.

ired ios backup location 02

Σημείωση: Η εφαρμογή δεδομένων AppData και τα περιεχόμενά της (συμπεριλαμβάνονται τα αντίγραφα ασφαλείας) θεωρούνται "κρυμμένα" αρχεία και θα χρειαστεί να επιτρέψετε την εμφάνισή τους με την αντίστοιχη επιλογή "Εμφάνιση κρυφών αρχείων", μέσα από τον Windows explorer, πριν προχωρήσετε στην αναζήτηση αυτών.

Αντίγραφα ασφαλείας iPhone

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλει κάποιος να έχει πρόσβαση στα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone, αλλά πρώτα θα χρειαστεί να βασιστεί στο iTunes, προκειμένου να διαχειριστεί την αποκατάσταση ενός backup σε μία συσκευή. Αν σας ενδιαφέρει να τηρείτε τα δικά σας αντίγραφα των backups, όπως στην περίπτωση μιας jailbroken συσκευής, το να γνωρίζετε την τοποθεσία τους, είναι χρήσιμο.

Θα παρατηρήσετε πως τα αρχεία έχουν ασυνήθιστα και τυχαία ονόματα, όπως για παράδειγμα ffb541c48e97051fff2b1f906577cbef71123c4fb.mdbackup, τα οποία δημιουργούνται αυτόματα. Υπάρχουν επίσης αρχεία XML στον κατάλογο, τα οποία φέρουν μοναδικές πληροφορίες αναγνώρισης του iPhone σας.

Είναι αυτονόητο φαντάζομαι πως αν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να επεξεργαστείτε σε αυτά τα αρχεία, δεν τα αγγίζετε. Οποιαδήποτε επεξεργασία ή διαγραφή αυτών των αρχείων, μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλο ή αναξιόπιστο αντίγραφο ασφαλείας, προσθέτοντας σας πολλά προβλήματα.

Εάν αναζητείτε έναν άλλο τρόπο πρόσβασης των συγκεκριμένων αρχείων πέραν του Finder ή του Windows Explorer, μπορείτε να δοκιμάσετε τρίτες εφαρμογές, αλλά από την εμπειρία μας δεν θα σας το συστήναμε. Εάν κάτι από τα παραπάνω χρήζει περισσότερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: