iPhone error 9: Πώς να το επιδιορθώσετε

iPhone error 9: Πώς να το επιδιορθώσετε
ired.gr

Μερικές φορές μπορεί να συναντήσετε ένα error στην οθόνη του iPhone σας κατά τη διάρκεια μιας αναβάθμισης ή συγχρονισμού. Ένα σφάλμα που μπορεί να εμφανιστεί, ευτυχώς σε σπάνιες περιπτώσεις είναι το iTunes Error 9. Και, όταν εμφανιστεί, ό,τι κι αν κάνετε με το iPhone σας σταματάει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σφάλμα αυτό εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να κάνετε firmware upgrade/update στη συσκευή σας, αλλά και μερικές πιο σπάνιες φορές σε περίπτωση αναβάθμισης λογισμικού ή συγχρονισμού.

Όπως και στα περισσότερα σφάλματα αυτού του είδους, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την επιδιόρθωσή του. Και σε άλλους λειτουργεί ο ένας, ενώ σε άλλους ο άλλος. Αυτό που θα χρειαστεί είναι να δοκιμάσετε κάθε τρόπο από αυτούς που θα περιγράψουμε.

Η σελίδα τεχνικής υποστήριξης της Apple τοποθετεί το error 9 στα πιθανά προβλήματα ασφαλείας λογισμικού. Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιο firewall στον υπολογιστή μας να μπλοκάρει την επικοινωνία του iTunes με τους servers της Apple. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι φταίνε καλώδια ή θύρες USB κλπ. Θα τα εξετάσουμε λοιπόν όλα.

Hardware λύσεις

USB Port: Ένα από τα πρώτα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αλλάξετε USB Port και να συνδέσετε το iPhone σας σε μια άλλη. Μοιάζει με πολύ απλοϊκή λύση, αλλά είναι μεγάλη η πιθανότητα να είναι αυτό ο κύριος υπαίτιος για το πρόβλημα.

Άλλος υπολογιστής: Αν μπορείτε να βρείτε έναν άλλο υπολογιστή με το iTunes εγκατεστημένο, αυτή είναι η δεύτερη λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να κάνετε αναβάθμιση ή συγχρονισμό της συσκευής σας. Αυτή είναι μία ακόμη απλή αλλά βασική λύση στο πρόβλημα.

ired iphone itunes error 9 01

Ελαττωματικό καλώδιο/αποσύνδεση: Όπως είναι κατανοητό, όταν το καλώδιο για κάποιο λόγο "ξεκουμπώσει" από τη θύρα USB ή το iPhone, ή, ακόμη χειρότερα δεν πατάει καλά και δεν το έχουμε πάρει είδηση, χάνεται η επικοινωνία με το iTunes και το σφάλμα εμφανίζεται. Το ίδιο ισχύει αν το καλώδιο έχει φθαρεί για κάποιο λόγο και δεν το έχουμε πάρει είδηση. Η λύση εδώ είναι βέβαια να βεβαιωθούμε ότι το καλώδιο είναι καλά και με ασφάλεια συνδεδεμένο και να αλλάξουμε καλώδιο αν το πρόβλημα επιμένει.

Software λύσεις

Security / Anti-virus / Firewall: Εδώ πια ερχόμαστε στο λογισμικό σε περίπτωση που οι προσπάθειες με το υλικό απέτυχαν. Κατ' αρχήν, αν συνδέεστε με το Διαδίκτυο μέσω proxy/vpn, καλό θα είναι να είστε σίγουροι ότι οι ρυθμίσεις δικτύου δεν εμποδίζουν τη σύνδεση του iTunes με τους Apple servers. Όταν προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το iPhone μας, το iTunes συνδέεται με την Apple προκειμένου να κάνει διάφορους ελέγχους για να επιβεβαιώσει ότι η συσκευή μας έχει τη δυνατότητα για αναβάθμιση.

Εάν κατά τη διάρκεια της σύνδεσης εμποδιστεί από κάποιο πρόγραμμα Anti-virus / Firewall, τότε θα εμφανίσει σφάλμα. Ένα σφάλμα λοιπόν που μπορεί να εμφανιστεί είναι το error 9. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι ρυθμίσεις του δικτύου μας και των προγραμμάτων προστασίας δεν εμποδίζουν τη σύνδεση.

Μόνο για Mac: Σε κάποιες περιπτώσεις, αν έχετε Mac, μπορεί να βοηθήσει η εξής ενέργεια. Πηγαίνετε στη διαδρομή ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/, σβήνετε τον πιο πρόσφατο φάκελο backup και ξαναδοκιμάζετε το συγχρονισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό έλυσε το πρόβλημα.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: