Η Apple "ανοίγει" το iOS, διάθεση της έκδοσης 8.3 beta τον Μάρτιο

Η Apple "ανοίγει" το iOS, διάθεση της έκδοσης 8.3 beta τον Μάρτιο
ired.gr

iOS 8.3: Ανοικτή δοκιμαστική έκδοση τον Μάρτιο

Σε μια προσπάθεια για την μείωση των προβλημάτων που προκύπτουν μετά από (σχεδόν) κάθε νέα αναβάθμιση του iOS, η Apple, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σχεδιάζει την ανοικτή δοκιμαστική έκδοση (public beta) του iOS 8.3 τον Μάρτιο.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την κυκλοφορία του OS X Yosemite. Όσοι χρήστες επιθυμούν, μέσω του προγράμματος AppleSeed, θα μπορούν να λάβουν μέρος στην διαδικασία και να αναφέρουν τα προβλήματα που ανακαλύπτουν στην Apple. Με βάση τις αναφορές, ενώ η public beta του Yosemite διατέθηκε από την Apple σε ένα εκατομμύριο χρήστες, ο αριθμός των χρηστών για το iOS αναμένεται να περιοριστεί στους εκατό χιλιάδες χρήστες.

ired tech news apple will fight ios bugs 01

Το πρόγραμμα AppleSeed για το OS X Yosemite

Η έκδοση 8.3 που έχει την κωδική ονομασία "Stowe" διατέθηκε αρχικά στους developers στις αρχές του Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις. Μερικές από αυτές είναι η ενεργοποίηση της ασύρματης μετάδοσης δεδομένων στο CarPlay (Wireless CarPlay), το ανανεωμένο πληκτρολόγιο Emoji, βελτιωμένες "φωνές" για την Siri αλλά και απλοποιημένη διαδικασία εισόδου στις υπηρεσίες της Google.

Υπάρχουν φήμες πως η ίδια διαδικασία θα υπάρξει και για την μεγάλη αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 9, αλλά ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί

Ο κύριος στόχος της Apple είναι να δοθεί στην κυκλοφορία μια πιο αξιόπιστη και πιο καλά ελεγμένη έκδοση που θα στερείται προβλημάτων. Επίσης, θα μειωθεί το φαινόμενο της πώλησης στην μαύρη αγορά της δυνατότητας σε χρήστες να ενεργοποιούν τις δοκιμαστικές εκδόσεις στις συσκευές τους. Η Apple, με δηλώσεις του Greg Joswiak (Vice President of iPhone & iOS Marketing) είχε ταχθεί ανοικτά κατά της μαύρης αγοράς αλλά και είχε διαβεβαιώσει πως θα κάνει ότι μπορεί για να την καταπολεμήσει.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: