Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;

Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;
ired.gr

iPhone 6 plus vs iPad: Μπορεί η απόκτηση του ενός να υπονομεύσει την χρησιμότητα του άλλου?

Ο Νίκος (φίλος της σελίδας μας στο Facebook) είχε μία απορία και μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: 



Νίκος

"Γεια σου i-red!! Συγχαρητήρια για τα άρθρα που ανεβάζετε! Είναι πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα! Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα iPhone 5s. πιστεύετε ότι αξίζει η αντικατάσταση - μετάβαση σε ένα iPhone 6 ή καλύτερα να προτιμήσω το 6s ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί; Ευχαριστώ!" 



Ο Jericho (μέλος της ομάδας του ired.gr) απάντησε στην ερώτηση και ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση:

Jericho

"Γεια σας! Οι περισσότεροι από την ομάδα των αρθρογράφων έχουν αγοράσει iPhone 6 ή 6 plus. Εγώ ως χρήστης iPhone 5s είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συσκευή. Για μεγαλύτερη οθόνη touch έχω ένα iPad Air. Πρέπει να το παραδεχτώ όμως ότι ο υπολογιστής είναι η αγαπημένη μου "ηλεκτρονική συσκευή" ακόμη και εάν πρόκειται για απλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Τώρα, στην ερώτησή σας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα και δοκιμάστε τις συσκευές στο χέρι σας. Εάν δεν σας "ενοχλεί" το μέγεθος του iPhone 6 Plus, πράγματι αξίζει να το αποκτήσετε. Πέραν της 1080 HD οθόνης, η μπαταρία είναι πολύ καλύτερη. Άλλες διαφορές δεν υπάρχουν, εκτός του "σταθεροποιητή" της κάμερας. Στο iPhone 6 είναι ψηφιακός, ενώ στο iPhone 6 Plus είναι μηχανικό μέρος του Φακού.

Δεν ξέρουμε ακόμη τι ετοιμάζει η Apple για τον Σεπτέμβριο."

Review iPhone 6 
από τον DINFUN

Review iPhone 6 Plus 
από τον Kostthem

Δείτε την συνέχεια της συζήτησης:


Νίκος

"Έχω διαβάσει και τα δυο άρθρα σας, το plus το απέρριψα λόγω μεγέθους αν και η οθόνη του είναι πραγματικά εξαιρετική! Συμφωνώ απόλυτα με τον αρθρογράφο σε όλα! Κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το 5s αλλά θα ήθελα και μια αλλαγή... Σκέφτομαι αυτή την αλλαγή να την κάνω με το iPad Air 2, Μήπως όμως ένα tablet είναι περιττό μιας κι εγώ περνώ την περισσότερη ώρα στον υπολογιστή;"

"Κι επειδή με ένα iPhone τα έχεις όλα σε 1 γι' αυτό σκέφτομαι την αγορά του 6 που έχει αν μη τι άλλο, μεγαλύτερη οθόνη..."

Jericho

"Το iPhone 6 είναι και πολύ όμορφο εμφανισιακά.

Όσο για το iPad.. Σίγουρα οι πολλές ώρες καθισμένος στο γραφείο είναι κουραστικές. Το iPad προσφέρει λύση γιατί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα ακόμη και ξαπλωμένος. Ενώ ακόμη και με ένα laptop θα χρειαστεί να κρατήσεις μία στάση σχετικά όρθια.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα φιλοσοφίας. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι λογικό να ζητάμε όλο και περισσότερα από την εκάστοτε συσκευή."

Ανακεφαλαίωση και προσωπική γνώμη:

  • Το Mac Mini το θεωρώ υπολογιστή (και ας προσφέρει κλήσεις και SMS)
  • To iPhone το βλέπω ως κινητό (και ας μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα)
  • Ενώ το iPad πιστεύω είναι ένα "Gadget" (κι ας έχει γίνει τόσο δημοφιλές και ίσως πιο πρακτικό από πολλά laptop)"

"Νίκο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την συνομιλία μας σε ένα άρθρο στο Blog μας;"

"Πιστεύω ότι η απορία σου υπάρχει και σε άλλους χρήστες iPhone και θα έχει ενδιαφέρον."

Νίκος

"Ναι εννοείται και χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω και εσάς και άλλους χρήστες.. ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία. Ανυπομονώ να διαβάσω και το άρθρο που λέτε, ολοκληρωμένο πλέον..."

Η συνομιλία αυτή διαβάστηκε από τα μέλη της ομάδας μας (DINFUN, Kostthem, Elichord) και θελήσαμε να προσθέσουμε όλες τις απόψεις μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε όπως προαναφέρθηκε είναι θέμα φιλοσοφίας!

Πατήστε πάνω στα ονόματα για να δείτε τις απαντήσεις μας:

Επίλογος

Στα ερωτήματα που μας έδωσε ο φίλος της σελίδας μας, Νίκος, είναι δύσκολο να υπάρξει μια απάντηση, ίδια, από όλους. Εξάλλου, δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση. Σε αυτό το άρθρο βλέπουμε την "οπτική" του Jericho και σε τρία ακόμα άρθρα διαβάζουμε για την οπτική των άλλων μελών της ομάδας του ired.gr.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρήσαμε τα ερωτήματα που δεχτήκαμε μια πολύ καλή αφορμή για να εγκαινιάσουμε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, πιο ζωντανό και πιο άμεσο.

Όπως πάντα, περιμένουμε την γνώμη και τα σχόλιά σας!

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status