Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple ID: Όλες οι απαραίτητες οδηγίες

Apple ID: Όλες οι απαραίτητες οδηγίες
ired.gr

Τι είναι το Apple ID και πως μπορώ πραγματοποιήσω δημιουργία Αpple ID, να ανακτήσω συνθηματικό και Apple ID, επαλήθευση δύο βημάτων.

Μελετώντας την ανάρτηση σχολαστικά θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε ένα λογαριασμό iCloud και να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση δύο βημάτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Τι είναι το Apple ID και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω δημιουργικά; Πόσα Apple ID χρειάζομαι; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο Apple ID με κάποιον άλλο χρήστη; Πως μπορώ να διατηρήσω ασφαλή την ταυτότητα μου Apple ID;

Πρόκειται για ερωτήσεις που δεχόμαστε καθημερινά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις για να αποσαφηνίσουμε τις έννοιες. Επιπλέον θα σας υποδείξουμε τα βήματα ώστε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε μία ταυτότητα Apple ID.

Το Apple ID, είναι το μέσο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες της εταιρείας Apple, όπως το iTunes Store, το App Store, τη λειτουργία FaceTime, iMessage, την υπηρεσία συγχρονισμού δεδομένων iCloud, και σε πολλά ακόμη. Αποτελείται από ένα mail το οποίο χρησιμοποιείται ως όνομα χρήστη κι ένα ισχυρό συνθηματικό τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε. Ο λογαριασμός περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνίας, πληρωμών και ασφάλειας για όλες τις Apple υπηρεσίες.

Το Apple ID το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που αποκτάτε και πρέπει να διαμορφώσετε μία νέα iOS συσκευή, όταν επιθυμείτε να κάνετε μια αγορά ή να κάνετε χρήση μιας οποιαδήποτε υπηρεσίας Apple. H Apple θα ζητήσει το συνθηματικό σας προκειμένου να σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε μία από τις παραπάνω ενέργειες. Κατά την επιβεβαίωση και τη σύνδεση με τον λογαριασμό σας θα είστε σε θέση να επεξεργαστείτε όλα τα προσωπικά στοιχεία σας.

apple id 01

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι απαραίτητο ένα νέο Apple ID για κάθε συσκευή που σας ανήκει. Χρησιμοποιείτε το ίδιο σε όλες τις συσκευές, ώστε να έχετε συγχρονισμένα τα δεδομένα σας σε κάθε μία από αυτές. Έτσι μπορείτε να διασφαλίσετε πως όλες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, και παρέχουν πρόσβαση σε δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή χρειαστείτε.

Σχετικά με την ερώτηση για το εάν μπορείτε να μοιραστείτε το Apple ID με κάποιον φίλο σας η απάντηση είναι αρνητική. Το Apple ID παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, όπως Φωτογραφίες, Επαφές, Εφεδρικά αντίγραφα ασφάλειας όλων των συσκευών και πολλές ακόμη πληροφορίες.

Στην περίπτωση που γνωστοποιήσετε το Apple ID σε κάποιον τρίτο, του παρέχετε και την άδεια να κάνει χρήση του περιεχομένου, προκαλώντας σύγχυση για την πραγματική ιδιοκτησία της συσκευής. Εάν ο λόγος γνωστοποίησης είναι η εφαρμογές, τα παιχνίδια από το App Store ή η κοινή χρήση ημερολογίων και φωτογραφιών, θα προτείναμε να δοκιμάσετε την υπηρεσία Family Sharing (Οικογένεια), την κοινή χρήση φωτογραφιών ή άλλες χρήσιμες δυνατότητες κοινής χρήσης.

apple id 02

Η Apple δίνει πραγματικά ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και στην προσωπική ιδιοκτησία. Για το λόγο αυτό παρέχει μία σειρά από εργαλεία προστασίας της ταυτότητας και του λογαριασμού σας Apple ID, όπως επαλήθευση δύο βημάτων, ισχυρά συνθηματικά, ενημέρωση με μήνυμα ηλεκτρονική αλληλογραφίας για κάθε αλλαγή ή επεξεργασία του λογαριασμού σας και πολλά ακόμη.


Δημιουργία Apple ID με ή χωρίς χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας

To Apple ID είναι μοναδικό για κάθε χρήστη και αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα αναγνώρισής σας από την Apple.

Με τη χρήση του, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αγορές εφαρμογών και μουσικής να κατεβάζουμε διαγραμμένες εφαρμογές που είναι χρεωμένες στο λογαριασμό μας, χωρίς να τις πληρώσουμε ξανά, να διατηρούμε αντίγραφα ασφαλείας των iOS συσκευών μας στο iCloud, να δηλώσουμε την κατοχή των συσκευών μας και πολλά άλλα.

Το Apple ID, αποτελείται από ένα email, το οποίο παίζει το ρόλο του username κι έναν κωδικό πρόσβασης (password) και φέρει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλεφωνικό αριθμό, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.λ.π.).

Μετά από ερωτήσεις και απορίες που μας έχουν τεθεί από αναγνώστες μας, θεωρήσαμε αναγκαίο να δημιουργήσουμε έναν αναλυτικό οδηγό δημιουργίας Apple ID με ή χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται εύκολα με τη χρήση ενός υπολογιστή.

Δημιουργία Apple ID

Πρώτη σας ενέργεια είναι να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση iTunes στο υπολογιστή σας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μέσω της διεύθυνσης iTunes.

  • Ανοίξτε το iTunes και επιλέξτε την καρτέλα "App Store"

ired ios create apple id 01

  • Από τη δεξιά πλευρική στήλη και στην υποενότητα "ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ" επιλέξτε στην τύχη να κατεβάσετε μία δωρεάν εφαρμογή (σημαντική ενέργεια).

ired ios create apple id 02

ired ios create apple id 03

  • Από το αναδυόμενο παράθυρο θα χρειαστεί να πατήσουμε στη "Δημιουργία νέου Apple ID".

ired ios create apple id 04

  • Στη σελίδα καλωσορίσματος πατήστε κάτω δεξιά "Συνέχεια".

ired ios create apple id 05

  • Η επόμενη σελίδα αφορά τους όρους και προϋποθέσεις, αφού τικάρετε το "Έχω διαβάσει...." πατήστε το πλήκτρο "Συμφωνώ".

ired ios create apple id 06

  • Συμπληρώστε όλα τα πεδία με τα στοιχεία σας, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στην έκδοση Apple ID. - Σημειώστε πως το email που θα ορίσετε, θα είναι ταυτόχρονα και το Apple ID σας, κι επιλέγουμε "Συνέχεια".

ired ios create apple id 07

  • Τώρα έχετε την επιλογή εισαγωγής πιστωτικής/χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας ή "Kανένα". Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως με την επιλογή "Κανένα" κατεβάζετε μόνο δωρεάν εφαρμογές ή μπορείτε να εξαργυρώσετε κωδικούς προώθησης (promo codes reedem), τους οποίους διαθέτουν οι προγραμματιστές, προκειμένου οι χρήστες να γνωρίσουν την εφαρμογή τους.

ired ios create apple id 08

  • Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία που ζητούνται κι επιλέξτε "Δημιουργία Apple ID". Στη διεύθυνση που ορίσατε θα λάβετε ένα επιβεβαιωτικό email από την Apple.

Από εδώ και στο εξής έχετε μία ταυτότητα Apple ID, με την οποία μπορείτε να γεμίσετε τη συσκευή σας με δωρεάν εφαρμογές. Πιστέψτε μας, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές.

Προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να δημιουργήσετε ένα Apple ID. Εάν παρ' όλα αυτά έχετε απορίες, αισθανθείτε ελεύθεροι να μας το γνωστοποιήσετε στα σχόλια

Επαναφορά Apple ID ή συνθηματικό σε συσκευές iPhone / iPad

Είναι αρκετοί οι χρήστες που μπορεί να ξεχάσουν Apple ID και συνθηματικά, και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το Apple ID, είναι το κλειδί του οικοσυστήματος της Apple και συνδυάζει τον λογισμικό των υπολογιστών Mac με το λειτουργικό των iOS συσκευών.

apple id 03

Μην απελπίζεστε δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Η εταιρεία έχει προβλέψει και διασφαλίσει την απρόσκοπτη επικοινωνία με πολλούς τρόπους είτε μέσα από τον υπολογιστή σας Windows ή Mac, είτε απευθείας από τις iOS συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch.

Στις παρακάτω οδηγίες συμπεριλαμβάνουμε αναλυτικά βήματα για την επαναφορά του συνθηματικού σας ενός λογαριασμού Apple ID ή του τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παίζει το ρόλο του ονόματος χρήστη.

Σημαντικό να αναφέρουμε πως μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποστήριξη της Apple στη χώρα μας, από σταθερό τηλέφωνο στο 00800 4414 5417, προκειμένου να επαναφέρετε ή να αλλάξετε την ταυτότητα Apple ID.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να έρθετε και πάλι σε επικοινωνία με τους servers της Apple ανακτώντας το ξεχασμένο συνθηματικό μέσα από μία iOS συσκευή.

Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud. Επιλέξτε το Apple ID και ακριβώς κάτω από το πεδίο εισαγωγής συνθηματικού αγγίξτε “Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό σας” (είναι με μπλε γράμματα), δίνοντάς σας δύο επιπλέον επιλογές:

Ξεχάσατε το συνθηματικό;

Εάν γνωρίζετε το Apple ID και δεν μπορείτε να θυμηθείτε το συνθηματικό σας, εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διαδραματίζει το ρόλο του ονόματος χρήστη και στη συνέχεια αγγίξτε “Επόμενο” για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανάκτησης.

Ξεχάσατε το Apple ID;

Στην περίπτωση που δεν θυμάστε το mail ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τότε αγγίξτε “Ξεχάσατε το Apple ID σας;” Στη συνέχεια συμπληρώστε τα απαιτούμε στοιχεία όπως, Ονοματεπώνυμο, μία νέα διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μέσω της οποίας θα ανακτήσετε την ταυτότητα Apple ID και στη συνέχεια κάνετε επαναφορά το συνθηματικό.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ανάκτηση του συνθηματικού σας ή του Apple ID, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες ανάκτησης.

apple id 04

Ανάκτηση Apple ID με παλαιότερη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Μια πρωτοποριακή μέθοδος που προσφέρεται από την Apple, είναι η ανάκτηση με διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που χρησιμοποιείτε και πιθανόν να έχετε ενεργοποιήσει και το Apple ID, με κάποια από αυτές. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από υπολογιστή Windows ή Mac, μέσω διαθέσιμου περιηγητή.

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και εισάγετε τη διεύθυνση - https://iforgot.apple.com/appleid.

Πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό σας που έχετε συνδεδεμένο με το Apple ID, την τωρινή σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και οποιεσδήποτε από τις προηγούμενες διευθύνσεις έχετε χρησιμοποιήσει, ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος και η ανάκτηση.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκτησης, απαντήστε στις ερωτήσεις ασφαλείας τις οποίες εσείς οι ίδιοι έχετε ορίσει. Η μέθοδος αυτή θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε το Apple ID, όμως όχι το συνθηματικό σας. Εάν το ζητούμενό σας είναι και η ανάκτηση του συνθηματικού, τότε συνεχίστε την ανάγνωση.

Ανάκτηση συνθηματικού Apple ID από το διαδίκτυο

apple id 05

Η ανάκτηση ενός ξεχασμένου συνθηματικού γίνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple ή μέσα από οποιαδήποτε συσκευή, διαθέτει πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Εισάγετε τη διεύθυνση https://appleid.apple.com και στη συνέχεια αγγίξτε το σύνδεσμο “Ξεχάσατε το Apple ID ή το συνθηματικό σας”.

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία συσχετίζεται με τον λογαριασμό σας.

Απαντήστε στις ερωτήσεις ασφάλειας, τις οποίες έχετε ορίσει για επιβεβαίωση, για να αρχίσουν τα βήματα ανάκτησης.

Τώρα εάν όλες οι παραπάνω ενέργειες δεν ευοδώσουν, προκειμένου να ανακτήσετε το απολεσθέν Apple ID και συνθηματικό σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple. (00800 4414 5417)

Επαλήθευση δύο βημάτων

Η υπηρεσία iCloud είναι στη διάθεσή σας, προκειμένου να αποθηκεύσετε δεδομένα, να συγχρονίσετε αγορές από iTunes και App Store, σελιδοδείκτες, επαφές φωτογραφίες, έγγραφα κλπ. Όμως μία online υπηρεσία ελλοχεύει και κινδύνους καθώς εάν κάποιος τρίτος γνωρίζει ή υποκλέψει τα στοιχεία του λογαριασμού σας, θα είναι σε θέση να απόκτηση πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα σας.

Έχουμε αναφέρει παλαιότερα τη σημαντική επίδραση που μπορεί να έχει η λειτουργία Εύρεση iPhone στις κλοπές συσκευών Apple. Η επιπρόσθετη επαλήθευση δύο βημάτων, θα προσφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

apple id 06

Έχουμε συντάξει έναν αναλυτικό οδηγό, στον οποίο παρουσιάζουμε την επαλήθευση δύο βημάτων κατά την πρόσβαση στον λογαριασμό σας, προσφέροντας σας μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τι είναι η επαλήθευση δύο βημάτων

Θα θέσουμε ένα παράδειγμα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η έννοια της επαλήθευσης. Εάν κάποιος τρίτος γνωρίζει το Apple ID και το συνθηματικό σας, με ενεργοποιημένη την επαλήθευση δύο βημάτων δεν θα μπορέσει να εισβάλλει στο λογαριασμό σας και να αντιγράψει τα δεδομένα σας.

Ετοιμάσαμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για εσάς για την ενεργοποίηση του "two-step verification" του Apple ID σας, για να "ασφαλίσετε" τον λογαριασμό σας. Με ενεργή την επαλήθευση δύο βημάτων θα απαιτείται δεύτερη επιβεβαίωση σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Είσοδο στον λογαριασμό σας Apple ID και στη διαχείρισή του.
  • Πραγματοποίησης αγοράς από το App Store, iTunes, κλπ. από μία καινούρια συσκευή.
  • Αίτηση υποστήριξης στην Apple η οποία αφορά τον λογαριασμό σας.
  • Ενεργοποίηση της λειτουργίας FaceTime.
  • Ενεργοποίηση της λειτουργίας Μηνυμάτων, iMessege
  • Επικοινωνία και εισαγωγή του λογαριασμού σας iCloud από νεότερη συσκευή, μη εξουσιοδοτημένο πρόγραμμα περιήγησης ή υπολογιστή.

Περιμένουμε να έχουμε συμπερίληψη κι άλλων ενεργειών, στην επαλήθευση δύο βημάτων στο μέλλον.

apple id 07

Οδηγίες για την ενεργοποίηση της επαλήθευσης δύο βημάτων

Ξεκινώντας θα θέλαμε να αναφέρουμε πως πρώτο βήματα είναι η αλλαγή του τωρινού σας συνθηματικού, και η εναρμόνιση με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει η εταιρεία Apple. Αυτές είναι οι εξής:

  • Τουλάχιστον 8 χαρακτήρες με την ύπαρξη ενός κεφαλαίου χαρακτήρα κι ενός τουλάχιστον αριθμού. Κατά την αλλαγή συνθηματικού θα μεσολαβήσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να προσθέσετε την επαλήθευση δύο βημάτων
  • Θα παρατηρήσετε πως απαιτούνται αρκετά βήματα, αλλά πιστέψτε μας πως για την ασφάλειά σας, αξίζει ο κόπος. Είναι αναγκαία τα 5 - 10 λεπτά από το χρόνο σας μέχρι να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση δύο βημάτων.
  • Από το πρόγραμμα περιήγησης σας, εισάγετε τη διεύθυνση https://appleid.apple.com
  • Διαχείριση λογαριασμού και εισαγωγή Apple ID και συνθηματικό του λογαριασμού.

Στη συνέχεια επιλέγετε από την ενότητα Ασφάλεια, την Eπαλήθευση δύο βημάτων και αγγίξτε Έναρξη.

(Εδώ θα χρειαστεί να απαντήσετε σε δύο από τις ερωτήσεις ασφάλειας που είχατε ορίσει κατά τη δημιουργία του λογαριασμού.)

Από τη στιγμή που υπάρχει ενεργοποιημένη συσκευή εισηγμένη στο λογαριασμό σας, επιλέξτε “Συνέχεια”. Η επόμενη σελίδα είναι ενημερωτική.

Προσθέστε τον αριθμό τηλεφώνου σας, για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην οθόνη της iOS συσκευής, θα σταλεί ένας τετραψήφιος κωδικός.

apple id 08

Εισάγετε τον και δείτε τις συσκευές που είναι ήδη χρεωμένες στο λογαριασμό σας.

Επιλέξτε τις συσκευές που θέλετε να γίνεται η επαλήθευση του λογαριασμού σας αγγίζοντας τη λέξη “Επαλήθευση”. (Θα σταλεί τετραψήφιος κωδικός σε κάθε μια συσκευή σας για να γίνει επιβεβαίωση).

Στη επόμενη σελίδα θα σας δοθεί ένα κλειδί ανάκτησης το οποίο θα πρέπει να σημειώσετε και να το ασφαλίσετε όσο καλύτερα μπορείτε.

Επιβεβαιώστε στο επόμενο βήμα, εισάγοντας τον κωδικό ανάκτησης “Recovery Key” κι επιλέξτε επιβεβαίωση.

Διαβάστε τις οδηγίες που αφορούν την επαλήθευση κι επιβεβαιώστε τικάροντας το πλαίσιο επιλογής, πως κατανοήσατε τους όρους και τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια επιλέξτε ενεργοποίηση της επαλήθευσης δυο βημάτων.

Τελειώσατε! Το νέο σύστημα επαλήθευσης που μόλις ενεργοποιήσατε στην ουσία καταργεί τις ερωτήσεις ασφαλείας, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας iCloud από κάποια άγνωστη συσκευή. Για να το πράξετε θα χρειαστεί δύο από τα ακόλουθα στοιχεία:

Το συνθηματικό iCloud του λογαριασμού σας

  • Μια έμπιστη iOS συσκευή
  • Η τον κωδικό ανάκτησης

Από εδώ και στο εξής ακόμη κι αν κάποιος τρίτος καταφέρει και σας αποσπάσει το συνθηματικό και το Apple ID του λογαριασμού σας, δεν θα καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Εμείς θεωρούμε ιδιαίτερα εξαιρετική και σημαντική την ενεργοποίηση επαλήθευσης δύο βημάτων και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Κάθε φόβος μήπως κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας ελαχιστοποιείται.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status