Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργήστε ένθετους φακέλους στην Αρχική οθόνη της iOS συσκευή σας

Δημιουργήστε ένθετους φακέλους στην Αρχική οθόνη της iOS συσκευή σας
ired.gr

Είναι θεμιτό να έχετε τις εφαρμογές σας στην αρχική οθόνη οργανωμένες αν και πολλές φορές γίνεται αρκετά δύσκολο. Οι φάκελοι - χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος - είναι σημαντική βοήθεια, εάν έχουμε λίγες εφαρμογές. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν οι εφαρμογές μας είναι πολλές και θέλουμε να κάνουμε μία βαθύτερη ταξινόμηση; Η Apple έχει φροντίσει και γι' αυτό.

Παρότι δεν ανήκει στα χαρακτηριστικά η λειτουργία, αλλά στα bugs, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Στο ανα-σχεδιασμένο λειτουργικό iOS 8 έχουμε ανακαλύψει ένα κενό το οποίο επιτρέπει τη τοποθέτηση ένθετων φακέλων στην αρχική οθόνη. Μια δυνατότητα πραγματικά χρήσιμη, αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε υποφακέλους για να ταξινομήσετε ή ακόμη και να κρύψετε εφαρμογές από την αρχική οθόνη της συσκευή σας.

Η ένθεση φακέλων σε φακέλους είναι εύκολη διαδικασία και εννοείται, αναστρέψιμη. Προσωπικά το δοκίμασα σε iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s και iPhone 5c με επιτυχία, αν και πιστεύουμε πως μπορεί να λειτoυργήσει εξίσου άρτια, σε οποιαδήποτε iOS συσκευή. Ας δούμε τη διαδικασία:

Ένθεση φακέλων σε φακέλους

  • Δημιουργήστε έναν φάκελο με οποιεσδήποτε εφαρμογές επιθυμείτε να εισάγετε και να ενθέσετε μέσα σε κάποιον άλλο φάκελο.
  • Στη συνέχεια δημιουργήστε ένα δεύτερο φάκελο, κάνοντας χρήση εφαρμογών, στον οποίο θέλετε να εισάγετε και να ενθέσετε τον προηγούμενο φάκελο και ταυτόχρονα σύρετε γρήγορα το φάκελο του προηγούμενου βήματος στο νέο φάκελο.
  • Δημιουργήστε όσους φακέλους και υποφακέλους επιθυμείτε με τη μέθοδο αυτή.

ired iphone nested folders 01

Για να γίνει πιο κατανοητή η ενέργεια αυτή παρακολουθήστε το παρακάτω video:

Θα συμφωνήσετε μαζί μας, πως πρόκειται για μία απλή και εύκολη διαδικασία και εξαιρετικά χρήσιμη, για να αποκρύψετε εφαρμογές ή να κάνετε βαθύτερη ταξινόμηση. Η διαδικασία όπως προείπαμε είναι αναστρέψιμη και μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας στην αρχική της κατάσταση, σύροντας τις εφαρμογές εκτός φακέλων στην αρχική οθόνη.

Συμβουλή: Αν έχετε δημιουργήσει πολλούς φακέλους και υποφακέλους και επιθυμείτε να επαναφέρετε την ταξινόμηση στην αρχική της μορφή άμεσα, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Διαρρύθμιση οθόνης Αφετηρίας.

ired iphone nested folders 02

ired iphone nested folders 03

Η ενέργεια αυτή θα επαναφέρει την οθόνη σας στην αρχική της κατάσταση, χωρίς να διαγράψει τα δεδομένα σας ή τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Εδώ σημειώστε πως ενδέχεται η Apple να διορθώσει το bug σε μελλοντική αναβάθμιση προς το παρόν όμως λειτουργεί άψογα (iOS 8.1.3).

Καλή διασκέδαση!

από DINFUN

 Δείτε ακόμη

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status