Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Touch ID στο επερχόμενο MacBook Air 12 ιντσών

Touch ID στο επερχόμενο MacBook Air 12 ιντσών
ired.gr

H Apple φαίνεται πως έχει εντάξει στο σχεδιασμό των νέων προϊόντων της, την επέκταση της τεχνολογίας σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για τον έλεγχο της ταυτότητας του χρήστη, σε φορητούς υπολογιστές και περιφερειακά, με σκοπό να επεκτείνει τη νέα της υπηρεσία πληρωμών Apple Pay.

Η αναφορά προέρχεται από την Ταϊβάν. Η αναμενόμενη αναβαθμισμένη έκδοση των 12 ιντσών MacBook Air, η οποία πρόκειται όπως πιστεύεται να φέρει υψηλής ανάλυσης οθόνη retina και λεπτότερο προφίλ, θα μπορούσε να εμπεριέχει στα hardware χαρακτηριστικά του και έναν αισθητήρα αφής Touch ID.

H θέση του φημολογείται πάνω ακριβώς από το trackpad σύμφωνα με την ιστοσελίδα AppleCorner η οποία επικαλείται πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα. Επιπλέον, και το Magic mouse και το trackpad θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν βιομετρικές λειτουργίες. Μία τέτοια εξέλιξη φαίνεται να αποτελεί το προοίμιο για την εξέλιξη της υπηρεσίας Apple Pay και χρήση in-store συναλλαγών μέσω NFC ή ως κομμάτι της διαδικασίας ολοκλήρωσης, μιας online παραγγελίας μέσω εφαρμογών.

ired mac macbook air touch id 01

H επέκταση αυτή θα θέσει ενώπιο ενωπίω την υπηρεσία με τους παρόχους on-line checkout υπηρεσιών, όπως το PayPal και το Amazon και παράλληλα ανοίγει μία νέα μεγάλη αγορά. Η υπηρεσία PayPal, θυγατρική εταιρεία της eBay, ετοιμάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί από τον γίγαντα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας αφενός και αφετέρου να εκσυγχρονιστεί για να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει την Apple και την Google στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών.

Παρότι οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η ιστοσελίδα AppleCorner, έχει ένα καλό ιστορικό ειδήσεων και προβλέψεων μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple. Πέρυσι η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει εξαρτήματα από την τότε επερχόμενη συσκευή iPad Air 2, που αργότερα επαληθευτήκαν ως αληθινά.

από DINFUN

Δείτε ακόμη:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status