Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple απορρίπτει στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) εφαρμογών που εμπεριέχουν βία

Η Apple απορρίπτει στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) εφαρμογών που εμπεριέχουν βία
ired.gr

H Apple ξεκίνησε να απορρίπτει από το App Store εφαρμογές που στις προωθητικές εικόνες τους περιλαμβάνονται σκηνές βίας. Οι δημιουργοί, καλούνται από την Apple να αντικαταστήσουν τα promo screenshots στο App Store με άλλα, που δεν περιλαμβάνουν σκηνές βίας ή "αντικείμενα βίας" προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την έγκρισή τους.

ired tech news apple rejecting app 01

Οι developers του παιχνιδιού Tempo "θάμπωσαν" το όπλο που αρχικώς εμφανιζόταν στο screenshot της εφαρμογής στο App Store

 

Ενώ η οδηγία της Apple προς τους developers δεν είναι νέα, η εταιρία μόλις τις τελευταίες εβδομάδες αποφάσισε να ασχοληθεί πραγματικά με το θέμα και να ζητήσει την απομάκρυνση (ή την επεξεργασία) των εικόνων που παραβιάζουν τους συμφωνημένους κανόνες του App Store.

Το App Store έχει λειτουργία ελέγχου γονέων (parental controls) και απαιτεί όλες οι εφαρμογές να αναγράφουν σωστές αξιολογήσεις για την καταλληλότητά τους ως προς την ηλικία των χρηστών. Ενώ οι σκηνές βίας επιτρέπονται στις εφαρμογές, η Apple απαιτεί οι τίτλοι, τα screenshots, τα metadata και τα εικονίδια των εφαρμογών να είναι κατάλληλα για θέαση από παιδιά τεσσάρων ετών και άνω.

Οι υπεύθυνοι του App Store ερωτήθηκαν από τους δημιουργούς σχετικά με την διαδικασία και η απάντησή που έλαβαν έχει ως εξής:

"Προσπαθούμε στον μέγιστο βαθμό να δημιουργήσουμε για εσάς την καλύτερη πλατφόρμα παγκοσμίως, προκειμένου να μπορείτε να ξεδιπλώνετε το ταλέντο σας και παράλληλα να μπορείτε να ζείτε από αυτό. Αν ακουγόμαστε σαν control freaks, είναι επειδή έχουμε δεσμευτεί στους χρήστες μας (και θέλουμε) να διασφαλίσουμε μία ποιοτική εμπειρία κατά την χρήση των προϊόντων μας"

Με την "συμμόρφωση" και των υπόλοιπων δημιουργών στο άρθρο 3.6 των κανόνων του App Store και την αφαίρεση των εικόνων βίας, πλέον κανένα παιδί κατά την πλοήγησή του στο κατάστημα δεν θα έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιες εικόνες. Κάποιοι μιλούν για μία σωστή κίνηση και κάποιοι για έντονο και υπερβολικό έλεγχο από την Apple.

Θα θέλαμε και την δική σας γνώμη και τα σχόλιά σας.

Δείτε ακόμη:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status