Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car

Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car
ired.gr

Θα θέλατε να είστε στη θέση του οδηγού ενός Apple Car;

Tις τελευταίες ημέρες αναδημοσιεύεται έντονα στο διαδίκτυο, μία είδηση σχετική με την ανάπτυξη ενός poject από την Apple που αφορά δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η Wall Street Journal, η Apple έχει εντάξει στο project εκατοντάδες εργαζομένων, με την κωδική ονομασία Titan.

icar 01

Σημειώστε πως βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, με πιθανή ημερομηνία μαζικής παραγωγής, "μερικά χρόνια" αργότερα. Λέγεται πως το υποτιθέμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Apple θα ανήκει στην κατηγορία mini van. Πριν λίγες ημέρες στους δρόμους της California είχαν εντοπιστεί vans εξοπλισμένα με κάμερες, τα οποία δεν ήταν ξεκάθαρο αν χρησιμοποιούνταν από την εταιρεία, για σκοπό έρευνας και ανάπτυξης του επικείμενου project.

icar 02 

Η WSJ επιπλέον αναφέρει πως έχει δώσει σημαντική βαρύτητα στο φιλόδοξο υπό ανάπτυξη δημιούργημα, προσλαμβάνοντας ως επικεφαλής του Titan, τον Steve Zadesky, πρώην μηχανικό της εταιρείας Ford.

Επιπροσθέτως η οικονομική εφημερίδα Financial Times, αναφέρει πως η Apple έχει επιστρατεύσει αρκετούς ειδικούς από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz, Johann Jungwirth, υπεύθυνος πλέον του τμήματος Mac Systems Engineering. Σε συζητήσεις βρίσκεται η Apple και με προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων όπως άφησε να εννοηθεί η εταιρεία Magna.

icar 03

Κλείνοντας, το πρακτορείο Reuters, έχει την πεποίθηση πως θα πρόκειται για ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εάν όλες αυτές οι φήμες ευσταθούν, βρισκόμαστε μπροστά στην αλλαγή ενός παιχνιδιού που έως τώρα ηγούνταν η Google, η οποία τώρα θα βρεθεί μπροστά σε έναν σκληρό αντίπαλο και στον τομέα κατασκευής αυτοκινήτων.

 icar 04

Ο Elok Musk μιλώντας με το Bloomberg, παραδέχθηκε πως η Apple προσπαθεί να προσελκύσει υπαλλήλους και σημαντικά στελέχη της Tesla, προσφέροντας $250.000 ως bonus και αυξήσεις από τις υπάρχουσες μισθολογικές κλίμακες έως και 60%. Σκεφθείτε σε μερικά χρόνια από τώρα να κυκλοφορούν και στους ελληνικούς δρόμους.

Quiz: Σε ποιο όχημα βασίζονται οι παραπάνω απεικονίσεις;

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status