FaceTime, Skype, Hangouts, όλες οι πληροφορίες για να φέρετε "κοντά" τα αγαπημένα σας πρόσωπα

FaceTime, Skype, Hangouts, όλες οι πληροφορίες για να φέρετε "κοντά" τα αγαπημένα σας πρόσωπα
ired.gr
Οι video κλήσεις φέρνουν "κοντά" αγαπημένα σας πρόσωπα. Παρουσίαση των διαθέσιμων επιλογών.

Η κατάσταση στη χώρα μας έφερε πολλές αλλαγές και στις δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των φίλων και συγγενών. Κάποτε ο κόσμος ταξίδευε τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να επισκεφθεί φίλους σε άλλες πόλεις οι συγγενείς. Οι εποχές άλλαξαν και τέτοιου είδους ταξίδια ενδέχεται να υπερβαίνουν τον προϋπολογισμός σας. Όσο και αν είναι καταθλιπτικό, είναι αναγκαστική επιλογή πλέον οι περισσότεροι, να παραμένετε στο σπίτι.

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να διακόψετε κάθε επαφή με τους φίλους ή τους συγγενείς σας. Παρότι μπορείτε να κάνετε χρήση του τηλεφώνου, θεωρούμε ποιο δυνατή την εικόνα παράλληλα με τη φωνή γι' αυτό και σας προτείνουμε να στραφείτε σε μία video κλήση. Είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να δείξετε το ενδιαφέρον σας κι ένας λόγος παραπάνω είναι ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να γίνει δωρεάν.

Κλήση FaceTime

ired ios video chatting preview 01

Εάν είστε κάτοχος μιας σύγχρονης iOS συσκευής, τότε θα σας παρουσιάσουμε τα εργαλεία που είναι αναγκαία για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε video κλήσεις. Συγκεκριμένα θα πρέπει να διαθέτετε ένα iPhone 4 ή νεότερη συσκευή, ένα iPad 2 ή νεότερο tablet, iPad mini ή iPod touch 4ης γενιάς ή νεότερο.

Για να ρυθμίσετε τη λειτουργία FaceTime σε μία iOS συσκευή, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > FaceTime και να βεβαιωθείτε πως η εναλλαγή είναι στην θέση ON. Στη ίδια οθόνη θα παρατηρήσετε τους αριθμούς και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι οποίες έχουν οριστεί ως διαθέσιμοι για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας μέσω FaceTime. Σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε εσείς την ταυτότητα που θα εμφανίζεται στην οθόνη των συνομιλητών σας όταν σας καλούν.

Για να πραγματοποιήσετε μία κλήση, επιλέξτε την εφαρμογή FaceTime από την αρχική οθόνη, και αγγίξτε μία επαφή ή εισάγετε ένα όνομα, μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν αριθμό κλήσης, που συσχετίζεται με κάποια ταυτότητα του χρήστη που επιθυμείτε να καλέσετε. Θα παρατηρήσετε πως μπορείτε να κάνετε μία κλήση με video ή μόνο ήχο επιλέγοντας το κατάλληλο εικονίδιο.

Στους υπολογιστές Mac η εφαρμογή FaceTime, είναι συνδυασμένη με τις πρόσφατες εκδόσεις Mac OS. Σε αντίθεση με την έκδοση του λειτουργικού iOS, όλη η διαμόρφωση της εφαρμογής γίνεται από τις ρυθμίσεις της. Ανοίξτε την εφαρμογή και θα εμφανιστεί η φωτογραφία που έχετε κάνει λήψη με την ενσωματωμένη κάμερα του Mac ή οποιαδήποτε φωτογραφία έχετε επισυνάψει στο λογαριασμό σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις - συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων FaceTime, του Apple ID και τους αριθμούς, επιλέξτε προτιμήσεις από το μενού FaceTime. Για να πραγματοποιήσετε μία κλήση, εισάγετε ένα όνομα από την εφαρμογή Επαφές, μια διεύθυνση e-mail, ή έναν αριθμό τηλεφώνου ο οποίος να είναι συνδεδεμένος με ένα Apple ΙD.

Όπως και στην έκδοση για το λειτουργικό iOS, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ video κλήσης και φωνητικής κλήσης. Εάν γνωρίζετε αν έχει iPhone το πρόσωπο που καλείτε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό κλήσης του ως επιλογή, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αναγνωριστεί ως αριθμός καλούντος από το FaceTime. Διαφορετικά, εάν χρησιμοποιείτε μία άλλη iOS συσκευή, ζητήστε από τους ανθρώπους που θέλετε να επικοινωνήσετε, ένα e-mail iCloud.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καταγράψετε μία σημαντική συνομιλία μπορείτε να το πράξετε με ένα πρόγραμμα καταγραφής κλήσεων της εταιρείας Ecamm Νetwork's, με τίτλο Call Recorder (https://www.ecamm.com/mac/callrecorderft/ ) για FaceTime, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι πανεύκολο στη χρήση.

Με την εγκατάστασή του FaceTime θα εμφανιστεί ένα μικρό χειριστήριο ελέγχου της εφαρμογής καταγραφής κλήσεων. Κατά την εξέλιξη μία κλήσης κάνετε κλικ στο κόκκινο πλήκτρο Εγγραφή και η εφαρμογή θα συλλάβει τον ήχο κλήσης ή video σε διαχωρισμένη οθόνη, και θα την καταγράψει ως ταινία, η οποία μπορεί να αναπαραχθεί σε όλες τις συσκευές σας.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »